Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePotopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
25. sep.
Bukovače u rerniGotove pečurke možete da kombinujete sa svežom salatom od lisnatog povrća....
27. jun
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Posna bukovača u kokosovom mlekuDok se greje ulje iseckamo luk i dodamo ulju, Posolite luk kako bi pustio svoje sokove.
Bukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta....
08. april
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
27. dec.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomOperemo i isečemo pečurke na krupne trakice.
Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.
U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu.
Pržimo ih...
05. maj
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Spremajte jednostavna jela
Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji.
3....
24. januar
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Krem čorba od bukovače i koprivePropržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta.
Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
12. jul
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaŠpargle na roštilju
Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
19. feb.
Pirinač sa bukovačom u rerniMožete da sipate i malo vode. Jelo se ostavlja da se krčka još deset minuta i presipa se u posudu za pečenje.
Peče se dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni....
30. sep.
Šnicle u sosu od bukovače i pireU isti tiganj staviti isečeni luk i isečene bukovače da se dinstaju.
Iseći slaninu i dodati u tiganj. Posuti solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom....
08. feb.
Kako spremiti meke šnicle?Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
18. feb.