Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Potopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
Bukovače u rerniBukovače u rerni
27. jun
Gotove pečurke možete da kombinujete sa svežom salatom od lisnatog povrća....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Posna bukovača u kokosovom mlekuPosna bukovača u kokosovom mleku
08. april
Dok se greje ulje iseckamo luk i dodamo ulju, Posolite luk kako bi pustio svoje sokove. Bukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Kvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas. Šta vole bakterije? Dok živi organizmi...
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Bukovača i šampinjoni u maslacuBukovača i šampinjoni u maslacu
08. nov.
Bukovača i šampinjoni u maslacu su veoma ukusni!...
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomPohovana bukovača s pirinčanim brašnom
05. maj
Operemo i isečemo pečurke na krupne trakice. Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna. U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu. Pržimo ih...
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Spremajte jednostavna jela Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji. 3....
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Krem čorba od bukovače i kopriveKrem čorba od bukovače i koprive
12. jul
Propržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta. Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaKako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načina
19. feb.
Špargle na roštilju Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
Pirinač sa bukovačom u rerniPirinač sa bukovačom u rerni
30. sep.
Možete da sipate i malo vode. Jelo se ostavlja da se krčka još deset minuta i presipa se u posudu za pečenje. Peče se dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni....
Šnicle u sosu od bukovače i pireŠnicle u sosu od bukovače i pire
08. feb.
U isti tiganj staviti isečeni luk i isečene bukovače da se dinstaju. Iseći slaninu i dodati u tiganj. Posuti solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom....
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....