Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrana, koja vodi do otečenih noguOticanje nogu se pojavljuje zbog zadržavanja tečnosti u telu. Postoji mnogo bolesti koje mogu da budu razlog slične simptomatike. Međutim, postoje i bezopasni uzroci - na primer ako dugo stojite uspravno ili pak sedite...
15. april
Hrana, koja najčešće vodi do trovanjaMislili ste da sladoled, jagode, sir ili paradajz mogu da budu razlog vašeg trovanja hranom.
Domaćice treba da budu mnogo pažljive prilikom obrade hrane, zato što možemo da napravimo problem sa naizgled bezopasnim...
11. nov.
Pesto do bademaOperite i dobro ocedite bosiljak i rukolu.
Sklonite debele drške bosiljka i stavite u blender listove zajedno sa onima od rukole, ako i bademe, beli luk, so i malo maslinovog ulja.
Sameljite dok ne dobijete vazdušast...
28. maj
Štetanost gaziranih pićaMnogi stručnjaci tvrde da je zloupotreba gaziranim pićima opasna za zdravlje. Po količini kalorija gazirana pića se nalaze ispred belog hleba, s obzirom na to da sadrže mnogo šećera.
Gazirana pića se smatraju jednim od...
29. januar
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Pita koja ne padaKad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta.
Uživajte u jednoj divnoj piti.
Neka vam je slatko....
01. okt.
Koja alkoholna pića idu uz morske plodove?Možda vaš um automatski pomisli na belo vino kada su u pitanju morski plodovi, ali život je prekratak da biste se ograničili samo na to.
I alkoholna i bezalkoholna pića pružaju uzbudljivo i novo iskustvo za poboljšanje...
03. jun
Majonez od vode kuvanog pasuljaJa sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost.
Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje.
Posle dodajemo dižonski senf, mleveni biber...
29. nov.
Krem-kafa na bazi vodeU posudu miksera sipamo kafu, dodajemo šećer i vodu. Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke.
Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta...
28. nov.
Kompot od šljiva bez vodeVoće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju.
Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Nakon toga se rerna isključi, ali se pleh ne...
21. maj
Slatko do jagoda sa limunomJagode očistite od drške, operite i stavite šerpu. Pospite šećerom i ostavite na jednu noć.
Drugog jutra kada voće pusti sok, stavite šerpu na vatru da vri. Kuvajte dok se ne zgusne.
10 minuta pre nego što skinete sa...
07. jul
Babina riblja čorba - lek za mamurluk"Jedi babino riblju čorbicu, da te ne boli glavica"
Krompir se opere, oljušti i iseče na sitne kocke. Luk se iseče na krupne parčiće, a šargarepa i celer se iseku na male kocke.
U veliku posudu se stavi meso šarana,...
17. sep.
Makedonska pita od 24 listaPažljivo prenesite prvu dobijenu koru sa mnogo listova. Odozgo premažite sa malo maslaca, a preko njega rasporedite nadev.
Razvucite na istu veličinu i drugu gomilu od 12 listova....
21. sep.
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačiji batak operite i isecite na komade. Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu.
Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi...
28. dec.
Italijanska čorba od hleba koja grejeServirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Čorba od belog luka koja ugrevaPosle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna.
Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje.
Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!...
21. okt.
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)U visoki bokal pasatora sipamo sastojke: 100 ml vode od leblebija iz teglice ili konzerve - Akvafaba, 2 supene kašike sveže ceđenog limunovog soka, 3 pune supene kašike leblebije iz tegle i začine - 1-2 prstohvata mlevenog...
21. januar
Prednosti filtrirane vodeKao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
06. maj
Ukusne sarmice od lista vinove lozeSipajte jednu čašu vode, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri....
01. jul
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.
Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno...
07. feb.
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaPogledajte još:
- Šta Koreanci koriste za lečenje mamurluka;
- Najbolji lek za mamurluk prema naučnicima....
30. mart
Crna lista najotrovnijih namirnicaPristalice teorije konspiracije su mišljenja da skandal sa konjskim mesom, koji je zahvatio sve zemlje evropske unije (EU) je samo poslužio da se skrene pažnja društvu sa činjenice da nas vodeći proizvođači truju genetski...
27. april