Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ušećerene jabuke na ražnjićuUšećerene jabuke na ražnjiću
18. avgust
Nakon oko 30 minuta upakujte ušećerene jabuke u paketiće, zavežite odgovarajućom trakom i obradujte decu. Ušećerene jabike na ražnjiću su sjajne!...
Ušećerene jabuke sa orašastim plodovimaUšećerene jabuke sa orašastim plodovima
26. april
Svaku jabuku potopite u šećernu smesu, ocedite blago i uvaljajte u namrvljene orašaste plodove po želji. Ostavite da se stegno nad posudom za pečenje. Ušećerene jabuke sa orašastim plodovima su gotove!...
Ušećerene jabukeUšećerene jabuke
14. nov.
Skinite sa vatre čim prestane da krčka dodajte crvenu boju. Promešajte i smesa je gotova. Svaku jabuku nataknite na drveni ražnjić i potpite u šećerni sirup....
Pečene ušećerene jabuke sa cimetom i vanilomPečene ušećerene jabuke sa cimetom i vanilom
03. feb.
Pečene jabuke se vraćaju u rernu i peku se još 5 minuta. Pečene ušećerene jabuke sa cimetom i vanilom se serviraju ohlađene. Imaju neverovatnu aromu i ukus....
Slatke ušećerene jabukeSlatke ušećerene jabuke
05. april
Svaku jabuku potopite u šećernu smesu crvene boje. Ostavite jabuke u tanjir da se stegne sirup. Prijatno!...
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Odozgo se premazuju umućenim žumancem sa nekoliko kapljica ulja i kašičicom mleka. Kiflice se ostavljaju na izvesno vreme da narastu u tepsijama. Peku se na 250 stepeni - blago odozdo i posle odozgo....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrća
30. sep.
Na taj način ćemo odstraniti do 70% nitrata. Povrće i voće kupljeno u prodavnici treba da bude duboko oljušteno, pošto je najveći sadržaj nitrata u kori i neposredno ispod nje....
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar. Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufleŠest koraka i pet načina da napravite savršen sufle
11. avgust
Međutim, za savršen sufle postoji nekoliko pravila, i ako ih ispoštujete, iznenadićete se koliko je lako i zabavno pripremiti ovo iskušenje. 1....
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruPravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutru
15. avgust
Osim toga, kada je u pitanju boja i psihologija, limun je zaista čudesan način da dodate malo pozitivnosti u dan....
Jabuke u lisnatom testuJabuke u lisnatom testu
03. feb.
Svaki pravougaonik se probada viljuškom na nekoliko mesta i premazuje se jajetom/belancem. Ostavlja se u frižideru dok se ne iseku jabuke na kriškice. Šećer se meša sa cimetom....
Pečene jabuke i dunjePečene jabuke i dunje
25. dec.
Jabuke mogu da se očiste cele tako što se pažljivo ponovo izdube nožem i kašimom ili da se prepolove i očiste kao dunje. Voće koje je oštećeno i ne može celo da se koristi sečem na komade....
Punjene jabuke u rerniPunjene jabuke u rerni
19. nov.
Operite i osušite jabuke. Odsecite gornji deo jabuke, odstranite semenke. Izdubite svaku jabuku i sačuvajte unutrašnjost voća....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
Sorbe od jabuke i naneSorbe od jabuke i nane
21. januar
Biće vam potreban blender sa većom posudom da biste napravili sorbe od jabuke. Ako je posuda vašeg blendera manja, smanjite proizvode ili pripremu uradite iz dva pokušaja....
Jabuke u testu za palačinkeJabuke u testu za palačinke
02. sep.
Poređaju se u slojevima, a pohovane jabuke se pospu šećerom u prahu i cimetom. Serviraju se tple jabuke u testu za palačinke....
Krambl od jabuke s kardamonomKrambl od jabuke s kardamonom
02. maj
Oljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom....
Mafini od jabuke i čokoladeMafini od jabuke i čokolade
11. nov.
Jabuke se narendaju na krupno rende i dodaju se u smesu. Meša se nekoliko puta. Kalupe punimo do dve trećine, ne pritiskajući. Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta....
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Ljutu hranu vole mnogi ljudi širom sveta jer ljutina daje jedinstven ukus i aromu jelima. Nedavne studije su dokazale da dodavanje ljutog u jela može da se pokaže kao neočekivano zdrav poduhvat. Najboljih 5 razloga da...
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Pogledajte još kako da napravite: - čizkejk sa trešnjama; - tortu sa trešnjama; - ili druge deserte sa trešnjama....
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da napravite ukusan hleb bez upotrebe tradicionalnog brašna....
Ušećerene breskveUšećerene breskve
14. dec.
Zamesimo meko testo od brašna, jaja, šećera, rastopljene masti i kiselog mleka u kojem su pomešane dve sode. Kidamo male komade, oblikujemo loptice i stavljamo u namazan pleh na rastojanju jedna od druge. Pečemo u umerenoj...
Pečene jabuke sa bademimaPečene jabuke sa bademima
28. nov.
Jabuke operite i oljuštite, odsecite im vrhove i izdubite ih. Napunite ih mešavinom dobro umućenih žumanaca i šećera. Dodajte bademe i suvo grožđe. Pokrijte ih čepovima i poređajte u pleh....