Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ušećerene jabuke na ražnjićuNakon oko 30 minuta upakujte ušećerene jabuke u paketiće, zavežite odgovarajućom trakom i obradujte decu.
Ušećerene jabike na ražnjiću su sjajne!...
18. avgust
Ušećerene jabuke sa orašastim plodovimaSvaku jabuku potopite u šećernu smesu, ocedite blago i uvaljajte u namrvljene orašaste plodove po želji. Ostavite da se stegno nad posudom za pečenje.
Ušećerene jabuke sa orašastim plodovima su gotove!...
26. april
Ušećerene jabukeSkinite sa vatre čim prestane da krčka dodajte crvenu boju. Promešajte i smesa je gotova. Svaku jabuku nataknite na drveni ražnjić i potpite u šećerni sirup....
14. nov.
Pečene ušećerene jabuke sa cimetom i vanilomPečene jabuke se vraćaju u rernu i peku se još 5 minuta.
Pečene ušećerene jabuke sa cimetom i vanilom se serviraju ohlađene.
Imaju neverovatnu aromu i ukus....
03. feb.
Slatke ušećerene jabukeSvaku jabuku potopite u šećernu smesu crvene boje. Ostavite jabuke u tanjir da se stegne sirup.
Prijatno!...
05. april
Nekoliko načina da zavijete kifliceSedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
23. mart
Tri načina da napravimo kifliceOdozgo se premazuju umućenim žumancem sa nekoliko kapljica ulja i kašičicom mleka.
Kiflice se ostavljaju na izvesno vreme da narastu u tepsijama. Peku se na 250 stepeni - blago odozdo i posle odozgo....
25. sep.
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNa taj način ćemo odstraniti do 70% nitrata.
Povrće i voće kupljeno u prodavnici treba da bude duboko oljušteno, pošto je najveći sadržaj nitrata u kori i neposredno ispod nje....
30. sep.
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
15. jun
Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufleMeđutim, za savršen sufle postoji nekoliko pravila, i ako ih ispoštujete, iznenadićete se koliko je lako i zabavno pripremiti ovo iskušenje.
1....
11. avgust
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruOsim toga, kada je u pitanju boja i psihologija, limun je zaista čudesan način da dodate malo pozitivnosti u dan....
15. avgust
Jabuke u lisnatom testuSvaki pravougaonik se probada viljuškom na nekoliko mesta i premazuje se jajetom/belancem. Ostavlja se u frižideru dok se ne iseku jabuke na kriškice.
Šećer se meša sa cimetom....
03. feb.
Pečene jabuke i dunjeJabuke mogu da se očiste cele tako što se pažljivo ponovo izdube nožem i kašimom ili da se prepolove i očiste kao dunje.
Voće koje je oštećeno i ne može celo da se koristi sečem na komade....
25. dec.
Punjene jabuke u rerniOperite i osušite jabuke.
Odsecite gornji deo jabuke, odstranite semenke.
Izdubite svaku jabuku i sačuvajte unutrašnjost voća....
19. nov.
Pet načina da skuvate krompirKrompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
04. mart
Sorbe od jabuke i naneBiće vam potreban blender sa većom posudom da biste napravili sorbe od jabuke. Ako je posuda vašeg blendera manja, smanjite proizvode ili pripremu uradite iz dva pokušaja....
21. januar
Jabuke u testu za palačinkePoređaju se u slojevima, a pohovane jabuke se pospu šećerom u prahu i cimetom.
Serviraju se tple jabuke u testu za palačinke....
02. sep.
Krambl od jabuke s kardamonomOljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom....
02. maj
Mafini od jabuke i čokoladeJabuke se narendaju na krupno rende i dodaju se u smesu. Meša se nekoliko puta. Kalupe punimo do dve trećine, ne pritiskajući.
Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta....
11. nov.
Nekoliko razloga da jedete ljutoLjutu hranu vole mnogi ljudi širom sveta jer ljutina daje jedinstven ukus i aromu jelima. Nedavne studije su dokazale da dodavanje ljutog u jela može da se pokaže kao neočekivano zdrav poduhvat.
Najboljih 5 razloga da...
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjePogledajte još kako da napravite:
- čizkejk sa trešnjama;
- tortu sa trešnjama;
- ili druge deserte sa trešnjama....
26. jun
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaBez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da napravite ukusan hleb bez upotrebe tradicionalnog brašna....
28. feb.
Ušećerene breskveZamesimo meko testo od brašna, jaja, šećera, rastopljene masti i kiselog mleka u kojem su pomešane dve sode.
Kidamo male komade, oblikujemo loptice i stavljamo u namazan pleh na rastojanju jedna od druge.
Pečemo u umerenoj...
14. dec.
Pečene jabuke sa bademimaJabuke operite i oljuštite, odsecite im vrhove i izdubite ih.
Napunite ih mešavinom dobro umućenih žumanaca i šećera.
Dodajte bademe i suvo grožđe.
Pokrijte ih čepovima i poređajte u pleh....
28. nov.