Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
One mogu da upadnu u biljku, a odatle mogu da dospeju u hranu koju spremate s mirođijom. Veliki broj ljudi smatra da mirođija treba da se suši samo na suncu....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Uzgajanje mirođije u saksiji Jedan od najkorišćenijih začina, odogovarajuć za supe, jela sa pilećim mesom, jajima itd. Dobro raste na sunčanim mestima. Njeno seme se sadi od februara do maja....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Neki kulinari vole da mirođiju očuvaju postupkom soljenja. Kada operete mirođiju, sitno je naseckajte i stavite u staklenu posudu (teglu). Zatim pokrijte mirođiju sa dosta soli....
MirođijaMirođija
28. nov.
Sastav mirođije Semenke mirođije su veoma dobar izvor kalcijuma i dobar izvor minerala mangana i gvožđa....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako se gaji spanać?Kako se gaji spanać?
07. maj
Potražnja za ovom kulturom svakodnevno raste, što znači da vas neće nauditi da naučite kako da gajite spanać u bašti. Izbor zemljišta Najbolje da gajite spanać na plodnoj i dobro dreniranoj zemlji....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Ako ovu biljku gajite kod kuće u saksiji, onda ne postoji određeno vreme kada da je posadite, samo je potrebno da joj obezbedite toplotu, svetlost i redovno polivanje....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac. Danas šarani...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da ubrzamo metabolizamKako da ubrzamo metabolizam
02. sep.
Kada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja. To je metabolička stopa...
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Lubenica je dragocen izvor likopena, jednog od karotenoida koji su stvarno bili istraživani na ljudima. Istraživanja pokazuju da je likopen od koristi za smanjenje rizika od raka prostate, dojke i endometrijuma bolesti...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Šaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. Ona se sastoji iz čišćenja, vađenja unutrašnjosti i sečenja. Tek nakon prethodne obrade šaran se može pripremati za jedno ili drugo...