Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska crevca sa crnim lukomSvinjska crevca sa crnim lukom
22. feb.
Gotova creva serviramo topla. Sjajno su meze....
Svinjska crevca sa pečurkama u tiganjuSvinjska crevca sa pečurkama u tiganju
17. april
Crevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Jareća crevca u rerniJareća crevca u rerni
22. januar
Maslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro. Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Jagnjeća crevca u rerniJagnjeća crevca u rerni
18. dec.
Preko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće. Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova....
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomJagnjeća crevca u rerni sa mladim lukom
27. avgust
Ubacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala. Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
Jagnjeća crevca iz rerne sa prelivomJagnjeća crevca iz rerne sa prelivom
29. januar
Prelijte creva i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte sa svežim peršunom i nanom....
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Pletenica od jagnjećih creva i sarmicePletenica od jagnjećih creva i sarmice
05. dec.
Isperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo. Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaPročišćavanje debelog creva sa dva sastojka
03. april
Sameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem. U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte. Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?
18. feb.
Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno....
Kako sprečiti dehidrataciju?Kako sprečiti dehidrataciju?
02. maj
Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Svinjska rebarca možem spremiti na roštilju, možemo ih ispeći u tepsiji u rerni, na grilu i na tiganju. Za rebarca možemo koristiti najrazličitije marinade i soseve....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Koristi od svinjske masti Svinjska mast spada u naminrice koje imaju široku primenu....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
, tako da ukoliko vam se prijelo birajte samo svinjsku pečenicu....