Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Đavolja jaja u paradajz sosuĐavolja jaja u paradajz sosu
18. feb.
Skuvajte jaja, oljuštite ih i podelite na pola. Odvojte žumanca i stavite ih u činiju, pa dodajte rendan kačkavalj, sir i začine. Sve dobro promešajte i dobijenom smesom napunite belanca. U tiganju zagrejte ulje, pa na...
Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?
24. okt.
Vrganj ima ne jednog, nego dva otrovna dvojnika – đavolju pečurku i ljubičastocrveni vrganj. Đavolja pečurka, koja je zapravo vrsta vrganja, je otrovna, ali nije veoma smrtonosna za ljude....
Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijomMorski đavo sa kaprom i divljom mirođijom
08. jul
Gotove repove morskog đavola poređajte u tanjir, prelijte mlazom maslinovog ulja i delom sosa. Servirajte morskog đavola sa kaprom i divljom mirođijom sa salatom po želji. Nek vam je slatko!...
Babin ZubBabin Zub
16. sep.
U narodu je poznata i sa nazivom - đavolji trn ili đavolje trepavice. Biljka ima veliki broj tankih i razgranatih stabiljki, koje se prekrivene dlačicama. Može dostići dužinu od 10 cm do 1 m....
ApsintApsint
26. sep.
Ovo piće je ostalo u istoriji kao zeleni napitak Đavola zbog mnoštva incidenata koje su napravili ljudi koji su se prepili od Apsinta. Istorija apsinta Apsint ima mnogogodišnju istoriju....
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaČudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog dana
08. sep.
Lek je bio da se uzme deo pluga i da pocrveni u vatri u ime đavola. Ovo bi nateralo kradljivca maslaca da dođe u kuću i da se razotkrije....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola. Pečurke sadrže dosta proteina, a takođe i veliki broj materija, koje mnogim jelima daju karakterističan ukus i aromu....
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?
08. sep.
Takve đavolje supstance su natrijum i hlorid (koji se nalazi u kuhinjskoj soli), kao i kofein (apsorbujemo ga uglavnom sa kafom, čajem i bezalkoholnim pićima)....
Nežna čokoladna torta sa maskarponeomNežna čokoladna torta sa maskarponeom
19. jul
Još recepata za čokoladne torte: Čokoladna torta Đavolska čokoladna torta Čokoladna torta bez brašna Čokoladna torta bez glutena Velika čokoladna torta Čokoladna torta sa orasima Čokoladna torta sa palačinkama...
Spisak 20 najkorisnijih namirnica, poznatih u svetuSpisak 20 najkorisnijih namirnica, poznatih u svetu
28. jun
Biljke Majčina dušica, menta, ehinacea, mačkina kandža - ove biljke se koriste za smirivanje nervnog sistema, suzbijanju kašlja, jačanje imuniteta, topljenje sekreta u disajnim putevima i opšte jačanje organizma....
VrganjVrganj
19. maj
Štetnost vrganja Vrganji imaju svoje otrovne dvojnike, a najopasnija među njima je đavolja pečurka. Budite pažljivi sa branjem, a ako primetite neki problem, odmah se obratite lekaru....
Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)
23. maj
Ona može pomoći vašem telu da uništi virusne ćelije i bakterije kao što je kandida albikans i hepatitis B, koji mogu doprinezi pojavi urtikarije....
Školjke đavolji nokat na tiganjuŠkoljke đavolji nokat na tiganju
31. mart
Kao i sve peščane školjke, tako i đavolji nokat sadrži dosta peska u svojoj ljušturi i ako se ne očisti dobro postoji rizik da se naše jelo od delikatesa pretvori u nešto dosta neprijatno....
Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Neke od biljaka sa kojima se kineska anđelika najčešće kombinuje su ehinacea, žalfija, kopriva, orlove kandže i druge....
MandragoraMandragora
09. jul
Na kraju su koren nosile samom đavolu. Halucinogene materije u madragori se aktiviraju kada se utrljaju u kožu i stignu do krvotoka....
Školjke đavolji nokat sa maslacem i bosiljkomŠkoljke đavolji nokat sa maslacem i bosiljkom
31. mart
Budući da je se teže nalaze sveže, predstaviću vam recept zamrznute školjke Đavolji nokat....
KlinavčeKlinavče
19. april
Dobro sazrele mahune imaju tamnocrvenu ili braon boju - podsećaju na kandže orla....
Kastiljski hlebKastiljski hleb
25. jul
*Ova vrsta hleba se još naziva Kandeal. Nešto što je kod njega karakteristično jeste to što se pravi od posebnog brašna od tvrde pšenice sa niskom apsorpcijom tečnosti, koje se proizvodi upravo u ovom području....
Sušeno voće je korisnije od svežegSušeno voće je korisnije od svežeg
22. januar
Deo sušenog voća (mango, kruška, ananas, borovnica) se kandira, nakon čega se podvrgava procesu sušenja. Ovo je još opasnije jer se konzumiraju velike količine šećera, što može ozbiljno da ošteti vašu taliju....
Školjke TigreŠkoljke Tigre
23. avgust
U Španiji ih nazivaju Tigre (Tigar) i pretpostavljam da je to zbog sličnosti sa izgledom tigrove kandže. Zaista je zanimljivo i veoma originalno. Neće vam biti teško da ih napravite, pratite moje instrukcije....
MalbekMalbek
09. dec.
Malbek se gaji u Čileu, Boliviji, SAD, Australiji, Meksiku, Portugaliji, Kandai, Novom Zelandu, Južnoj Africi. Gajenje malbeka Malbek je sorta grožđa koja se uglavnom raste pripijena uz zemlju....
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Ove bakterije potpomažu rad imunog sistema, generišu nutrijente kao što su omega-3 masne kiseline, blokiraju razvoj bakterija koje su opasne po organizam čoveka, a tu spadaju kandida, ešerihija koli i druge....
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeNajčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristike
22. jun
Otrovni dvojnik: Ludara ili Đavolja pečurka (Boletus satanas Lenz), koja je veoma slična vatrenom vrganju, ali je veoma otrovan za ljude. Uglavnom se razlikuje po svetlijoj kapici i trbušastijoj dršci....