Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Šta treba da znamo o slanini kada kuvamo sa njom, saznaćemo u narednim redovima. Slanina je delikates i nesumnjivo je veoma aromatična kada je kuvamo....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Evo koja kulinarska remek dela španske kuhinje ne treba propustiti. 1. Cocido madrileno je obilno jelo od mesa i povrća, najpopularnije zimi, ali se u nekim restoranima služi tokom cele godine....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
Možda ste videli reklamu za musli u kojoj mlada i nasmejana devojka opušteno grize stabljiku celera? Ovo nije samo rekvizit da se naglasi poruka o ishrani, već i mala krađa slave nadaleko poznatog bledozelenog povrća....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Potrošači ovog proizvoda navode da cimet može izazvati alergije, praćene svrabom u ustima, oticanjem jezika ili usana, peckanjem. Međutim, ne bi trebalo da imate problema sa umerenom konzumacijom cimeta....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd. Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant...
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Ukoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Proučavanja navode da ukoliko se on koristi tokom dužeg vremenskog perioda, može da dovede do hroničnih alergija....