Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroDevet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro
25. maj
Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak: 1....
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Razlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska; 2....
Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?
20. mart
Kombinacija kiselog mleka sa cimetom može biti korisna na nekoliko načina za telo: Kiselo mleko sa cimetom podržava sistem za varenje Kiselo mleko je bogato probioticima, koji su dobri za zdravlje creva i digestivni sistem...
Mleko sa pirinčem i cimetomMleko sa pirinčem i cimetom
30. avgust
Kada je skuvan (ne bi trbalo da pliva u mleku), stavlja se u šolje ili posudice i odozgo se posipa cimetom....
Kokosovo mleko sa pirinčem i cimetomKokosovo mleko sa pirinčem i cimetom
29. jul
Sipajte u odgovarajuće posude i ostavite da se gotovo mleko sa pirinčem ohladi. Dobijate veoma nežno i aromatično kokosovo mleko sa pirinčem i cimetom!...
Mleko sa pirinčem, vanilom i cimetomMleko sa pirinčem, vanilom i cimetom
11. sep.
Pirinač se stavlja na ringlu da provri. Nakon što provri dodaju se mleko, vanila i šećer. Kuva se dok ne bude gotovo. Sipa se gotov pirinač u šolje i posipa se cimetom odozgo....
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Sada ćemo se fokusirati na 5 razloga zašto ne treba piti kafu ili barem ne preterivati....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Ovo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
Mleko sa pirinčem, vanilin šećerom i cimetomMleko sa pirinčem, vanilin šećerom i cimetom
06. jul
Zatim dodajte sveže mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Promešajte. Kuvajte pirinač sa mlekom, dok ga ne upije. Kada je pirinač skuvan, sklonite šerpu sa vatre....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode. Šalu na stranu...
Narodna medicina sa cimetomNarodna medicina sa cimetom
05. jun
Kontraindikacije za uzimanje cimeta i meda su individualna netolerancija, trudnoća. Stoga su neophodne konsultacije sa lekarom. Pogledajte i zašto biste trebali piti toplo mleko sa cimetom....
Kolač sa cimetom i slatkomKolač sa cimetom i slatkom
26. maj
Dodati kiselo mleko i ponovo umutiti sve, pa dodati i brašno sa praškom za pecivo iz delova, uz mućenje mikserom....
Mafini sa cimetom i jabukamaMafini sa cimetom i jabukama
01. dec.
Pecite mafine sa cimetom i jabukama u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi....
Pita sa cimetom i vanilomPita sa cimetom i vanilom
04. nov.
Pečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još 20 minuta....
Kolač sa cimetom i orasimaKolač sa cimetom i orasima
18. nov.
Krupnije istucajte orahe, pomešajte ih sa ostalim sastojcima za punjenje i promešajte, ostavite sa strane. U posudi umutite meki maslac sa šećerom i vanilinim šećerom da se dobije kremasta smesa....
Medenjaci sa cimetom i kakaomMedenjaci sa cimetom i kakaom
07. okt.
Stavite sodu u kiselo mleko da se zapeni. Takođe ga dodajemo u posudu. Dodajte ulje u tankom mlazu i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno, cimet i kakao i ručno promešajte....
Pitice sa cimetom i tahinijemPitice sa cimetom i tahinijem
04. maj
Prelijte pitice sa cimetom dok su još vruće sa ohlađenim šećernim sirupom i servirajte....
Sladoled sa cimetom i čokoladomSladoled sa cimetom i čokoladom
26. jun
Promešate je zajedno sa mlekom i cimetom. Sklonite sa ringle. Ostavite je poklopljenu 5 minuta i procedite u veliku posudu. Mutite žumanca i šećer u maloj posudi, dok se ne zgusnu i postanu krem....
Brioš sa cimetom i kakaomBrioš sa cimetom i kakaom
07. april
U posudi se promešaju kakao, cimet, maslac i kašika šećera. Razvijamo u veliki list. Mažemo nadevom od cimeta, uvijamo u rolat....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
zlatnim mlekom. Za pravljenje ovog mleka su najvažniji kurkuma, med i tahini od susama. Tahini, kako smo već rekli, mogu konzumirati svi uzrasti. Čak ga i bebe mogu jesti....