Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Svinjska mast u kulinarstvu Pored ulja, margarina, maslaca i maslinovog ulja, svinjska mast se takođe može koristiti za dosta kulinarskih recepata....
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Ove koristi obezbeđuju masti u Gi maslacu, bez hidrogenizovanih ulja, transmasti ili oksidovanog holesterola, koji se nalaze u drugim maslacima....
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?
12. april
1
Svinjska mast je bolja opcija za kuvanje od većine komercijalnih biljnih ulja, pa čak i maslaca! Osim toga, jela koja u sebi sadrže svinjsku mast imaju zasitan ukus. Ali svinjska mast se može pokvariti....
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Ljudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam. Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
Orasi umesto lekovaOrasi umesto lekova
28. april
Lekovita svojstva oraha su poznata od davnina. Lekari sa Istoka veruju da orasi jačaju imuni sistem, mozak, srce i jetru. Orasi se preporučuju kod problema sa cirkulacijom, gubitka težine nakon bolesti, kao i trudnicama...
MaslacMaslac
16. jul
Većina nutricionista smatra da unos kravljeg maslaca treba da se svede na minimum, iz osnovnog razloga što sadrži jedino životinjske masnoće....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Kakao maslac (Oleum theobromatis) čini znatan deo sastava kakaovih zrna....
Umesto šećera - sirup od agaveUmesto šećera - sirup od agave
08. jun
Sirup od agave je nova alternativa šećera, nakon šećerne trske, javorovog sirupa i stevije. On predstavlja prirodni zaslađivač, koji se potpuno usvaja od strane ljudskog organizma. Sirup, dobijen od agave se još...
Avokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićimaAvokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićima
24. sep.
Avokado umesto penjurlije za doručak i zdrav smuti umesto soka i boze očekuje mališane u vrtićima. Od ove jeseni će se znatno promeniti jelovnik, a nezdrave namirnice će se isključiti iz jelovnika....
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni. Pod čistimo izbeljivačem...
MaslačakMaslačak
18. maj
Koristi od maslačka Glavne koristi maslačka se dovode u vezu sa funkijama jetre. Osim što stimuliše izlučivanje tečnosti, uči i deluje protiv glista, maslačak otvara apetit....
Glazura od maslacaGlazura od maslaca
18. jun
Maslac umutimo drvenom kašikom ili mikserom na mekan krem. Šećer u prahu prosevamo i po malo dodajemo u maslac uz neprestano mešanje. Dodajemo vanilu i sveže mleko....
Keks bez maslacaKeks bez maslaca
20. jul
Spremite dve posude i koje ćete stavite razdvojena belanca i žumanca. Umutite belanca sa polovinom šećera u sneg, dodajući postepeno dok se ne dobije gustina kao za puslice. Umutite u gust krem žumanca sa preostalim...
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Bademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta. Sirovi ili pečeni...
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Koristi od svinjske mastiKoristi od svinjske masti
12. januar
Pogledajte kako se pravi svinjska mast....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Da li je korisno konzumiranje maslaca?
11. april
Neosporno, najkorisniji je domaću maslac ili onaj maslac visokog kvaliteta iz prodavnice....
Pogača od maslaca SuncePogača od maslaca Sunce
26. avgust
Pogača od maslaca Sunce je veoma uspešna....
Keksići od maslaca LobanjeKeksići od maslaca Lobanje
31. dec.
1
Keksići od maslaca Lobanje su gotovi....
Keksići od maslaca VintidžKeksići od maslaca Vintidž
10. mart
Keksići od maslaca Vintidž - i ukusni i lepi!...
Slatka salama bez maslacaSlatka salama bez maslaca
26. okt.
U posudi se pomešaju dve vrste prethodno istopljene čokolade. Dodaje se ratluk, isečen na veoma sitne parčiće. Keks se namrvi na krupnije parčiće i dodaje se u čokoladnu smesu, a na kraju orasi iseckani nožem. Meša se...