Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
10 činjenica koje niste znali o bananama10 činjenica koje niste znali o bananama
14. feb.
Banane sigurno spadaju u vaše omiljeno voće. Najlepše je to što su sada toliko dostupne da se mogu kupiti u bilo kojoj prodavnici u svako doba godine, za razliku od vremena, kada smo mogli da jedemo južno voće samo oko...
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliSoja sos: 10 stvari koje možda niste znali
28. okt.
Evo 10 činjenica o soja sosu koje možda niste čuli: Sastoji se od 4 osnovna proizvoda Soja sos je rezultat procesa prirodne fermentacije....
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znali
25. nov.
Mislite da znate sve o jajima, osim mnogo varijanti za njihovu pripremu? Ispostavilo se da ono što se krije u ljušturi ima više tajni nego što smo mislili. Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi....
Zanimljivosti o burgerimaZanimljivosti o burgerima
06. okt.
Samo oni koji nikada u životu nisu probali pravi, sveže pripremljeni burger, ne mogu da razumeju zadovoljstvo za čula i nepce, koje nosi ovaj ne baš zdrav, nazovimo ga tako, sendvič. Lepinja sa hrskavom koricom, sveži...
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliPiletina Parmigiana kakvu još niste probali
22. mart
2
Sos U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta. Smesa za pohovanje U posudu sa prezlama...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
CimetCimet
27. nov.
Cimet je smeđa kora drveta cimeta, koja se osuši, umota u oblik poznat kao štapić cimeta. Cimet se može naći u obliku štapića cimeta ili praha....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature. 2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiSupa od praziluka koje će vas zagrejati
21. januar
Praziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli. Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice. Dodajte začine i oko litar vrele vode...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole. Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak. Poređajte tako što prekolipite malo svako parče...
Pogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetomPogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetom
11. mart
Dugovečnost Kašičica meda, jedna kašika cimeta u prahu u tri čaše vode - pijte svaki dan, prkosi efektima starosti;/page page12.Kod bubuljica Napravite pastu do tri kašike meda i jedne kašičice cimeta u prahu....
Korisna svojstva cimetaKorisna svojstva cimeta
29. nov.
Ako volite ukus cimeta, preporučujemo da isprobate naše recepte za: - rolnice sa cimetom; - ili kuvano vino sa cimetom;...
Primena štapića cimetaPrimena štapića cimeta
29. nov.
Štapići cimeta su veoma aromatični i u isto vreme traju mnogo duže od cimeta u prahu. Čvrsto zatvoren, daleko od svetlosti i vlage, cimet zadržava svojstva do šest meseci, dok se štapići cimeta mogu čuvati godinama....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Kako da raylikujemo pravi cimet od cimeta kasija Uz pomoć joda Hemijski sastav cejlonskog cimeta i onog kod cimeta kasije je različit....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Koristi od cimeta su zbog njegovog sastava, a on predodređuje široku upotrebu proizvoda. Hranljivi sastav cimeta Cimet ima divno bogat sastav, što ga čini korisnim začinom....
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Pogledajte takođe: - Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta; - Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
Omlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje trenirajuOmlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje treniraju
24. feb.
Belanca se umute sa solju dok se ne stvore krupni mehurići. Stavlja se sitan sir i biber i sve se meša da bude ujednačeno. Zagreva se tiganj sa nelepljivim dnom sa jednom-dve kašike maslinovog ulja. Smesa za omlet se...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Sjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste. Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo. Ukoliko se ne priprema odmah, staviti...
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaKoristi i upotreba cejlonskog cimeta
15. dec.
Obavezno pogledajte i koristi od kombinacije meda i cimeta. A da bismo se pobrinuli da pojedete i nešto ukusno, izaberite neki kolač sa cimetom ili pak recept za aromatične kolačiće sa cimetom....