Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
10 činjenica koje niste znali o bananamaBanane sigurno spadaju u vaše omiljeno voće. Najlepše je to što su sada toliko dostupne da se mogu kupiti u bilo kojoj prodavnici u svako doba godine, za razliku od vremena, kada smo mogli da jedemo južno voće samo oko...
14. feb.
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliEvo 10 činjenica o soja sosu koje možda niste čuli:
Sastoji se od 4 osnovna proizvoda
Soja sos je rezultat procesa prirodne fermentacije....
28. okt.
7 činjenica o jajima koje možda niste znaliMislite da znate sve o jajima, osim mnogo varijanti za njihovu pripremu? Ispostavilo se da ono što se krije u ljušturi ima više tajni nego što smo mislili. Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi....
25. nov.
Zanimljivosti o burgerimaSamo oni koji nikada u životu nisu probali pravi, sveže pripremljeni burger, ne mogu da razumeju zadovoljstvo za čula i nepce, koje nosi ovaj ne baš zdrav, nazovimo ga tako, sendvič.
Lepinja sa hrskavom koricom, sveži...
06. okt.
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliSos
U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta.
Smesa za pohovanje
U posudu sa prezlama...
22. mart
2
CimetCimet je smeđa kora drveta cimeta, koja se osuši, umota u oblik poznat kao štapić cimeta. Cimet se može naći u obliku štapića cimeta ili praha....
27. nov.
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće.
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
27. april
Testo za picu koje brzo nadolazi1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature.
2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
27. maj
Pile u koje ćete se zaljubitiPile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka.
Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
23. sep.
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiPraziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli.
Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice.
Dodajte začine i oko litar vrele vode...
21. januar
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaOperite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole.
Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak.
Poređajte tako što prekolipite malo svako parče...
11. avgust
Pogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetomDugovečnost
Kašičica meda, jedna kašika cimeta u prahu u tri čaše vode - pijte svaki dan, prkosi efektima starosti;/page
page12.Kod bubuljica
Napravite pastu do tri kašike meda i jedne kašičice cimeta u prahu....
11. mart
Korisna svojstva cimetaAko volite ukus cimeta, preporučujemo da isprobate naše recepte za:
- rolnice sa cimetom;
- ili kuvano vino sa cimetom;...
29. nov.
Primena štapića cimetaŠtapići cimeta su veoma aromatični i u isto vreme traju mnogo duže od cimeta u prahu. Čvrsto zatvoren, daleko od svetlosti i vlage, cimet zadržava svojstva do šest meseci, dok se štapići cimeta mogu čuvati godinama....
29. nov.
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
01. dec.
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Kako da raylikujemo pravi cimet od cimeta kasija
Uz pomoć joda
Hemijski sastav cejlonskog cimeta i onog kod cimeta kasije je različit....
26. maj
Šta sadrži cimet?Koristi od cimeta su zbog njegovog sastava, a on predodređuje široku upotrebu proizvoda.
Hranljivi sastav cimeta
Cimet ima divno bogat sastav, što ga čini korisnim začinom....
05. dec.
Zašto da koristimo cimet?Pogledajte takođe:
- Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta;
- Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
05. dec.
Omlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje trenirajuBelanca se umute sa solju dok se ne stvore krupni mehurići. Stavlja se sitan sir i biber i sve se meša da bude ujednačeno.
Zagreva se tiganj sa nelepljivim dnom sa jednom-dve kašike maslinovog ulja.
Smesa za omlet se...
24. feb.
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaSjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste.
Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo.
Ukoliko se ne priprema odmah, staviti...
20. maj
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaObavezno pogledajte i koristi od kombinacije meda i cimeta. A da bismo se pobrinuli da pojedete i nešto ukusno, izaberite neki kolač sa cimetom ili pak recept za aromatične kolačiće sa cimetom....
15. dec.