Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSušenje voća se radi u prirodnim uslovima, na suncu i na vazduhu ili u šporetu na niskoj temperaturi.
Kod sušenja voća i povrća dešava se mnogo promena - fizičke, hrmijdkr, biočoške....
27. mart
Sušene drenjine u kućnim uslovimaTokom zimskih dana ovo sušeno voće je odličan izvor energije i imuniteta....
01. dec.
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaČim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
19. feb.
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaKako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa?
Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
18. jun
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima....
03. mart
Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!U zavisnosti od vašeg vremena, prvu fazu sušenja u rerni možete da radite jedan dan ili da nastavite sledeći dan, ali pod uslovom da ste izvadili paprike iz rerne i ostavili ih na hladno i provetreno mesto - ne u frižider...
31. avgust
Trikovi kod spremanja klenaKlen je jedna od riba koja je česti gost na našoj trpezi. On može biti morski ili rečni. Kod nas je više zastupljen rečni klen. Da bist ovu ribu brzo spremili, a da pritom bude i ukusna, treba da vodite računa o njenoj...
29. sep.
Trikovi kod prženja ćufticaU osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila.
Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
19. jul
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
30. sep.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaZa pripremu raznih jela i salata nam je potrebno vinsko sirće. Korisnije i ukusnije je sirće koje ste pripremili kod kuće. Ono je aromatičan i sadrži više korisnih materija, a i priprema se bez dodavanja štetnih konzervansa...
09. maj
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaEkolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
29. mart
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
25. mart
Pravila kod zamrzavanja voća i povrćaLeto je puno voćnih iznenađenja, koja želimo da osetimo i tokom zime. Da bismo to postigli, dovoljno je samo da ih zamrznemo. Samo što zamrzavanje voća ima i svoje finese.
Zamrznuto voće i povrće čuva mnogo više vitamina...
18. sep.
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaU današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
25. april
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaKlasični trikovi za ublažavanje mamurluka
Tečnosti
Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
30. mart
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljapasulja, kao što su to ćufte:
Ćufte od pasulja
Potrebni sastojci: 300 g oljuštenog pasulja, 3 kašike prezla, 1 kašika kiselog mleka, 1 kašičica sode, 1 veza peršuna, 5 čenova belog luka, 1 belance, so, luk, sušena...
04. feb.
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaPostoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
10. april
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeImajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana.
Sušenje voća u kućnoj rerni
Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
04. jul
Haringa usoljena u domaćim uslovimaSo rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu.
Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
06. avgust
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Čuvanje suvog voćaU zavisnosti od uslova čuvanja, suvo voće može promeniti svoju težinu. Ako je vazduh previše suv, on će upiti vlagu od voća i njihova težina će se smanjiti....
15. feb.
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeSvi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan.
Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
11. okt.
Krostata od voćaNajpre pripremam koru, dobro mešajući sve sastojke za nju. Kada sam gotova, stavljam je u rernu da se peče. Tepsija u kojoj je pečem je specijalno za pravljenje krostate.
Kada je kora gotova, okrećem je sa dnom na gore...
01. dec.