Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovima
27. mart
Sušenje voća se radi u prirodnim uslovima, na suncu i na vazduhu ili u šporetu na niskoj temperaturi. Kod sušenja voća i povrća dešava se mnogo promena - fizičke, hrmijdkr, biočoške....
Mocarela u kućnim uslovimaMocarela u kućnim uslovima
18. jun
Mocarela u kućnim uslovima je veoma uspešna....
Sušene drenjine u kućnim uslovimaSušene drenjine u kućnim uslovima
01. dec.
Tokom zimskih dana ovo sušeno voće je odličan izvor energije i imuniteta....
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaTrikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima
19. feb.
Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa? Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima....
Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!
31. avgust
U zavisnosti od vašeg vremena, prvu fazu sušenja u rerni možete da radite jedan dan ili da nastavite sledeći dan, ali pod uslovom da ste izvadili paprike iz rerne i ostavili ih na hladno i provetreno mesto - ne u frižider...
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Klen je jedna od riba koja je česti gost na našoj trpezi. On može biti morski ili rečni. Kod nas je više zastupljen rečni klen. Da bist ovu ribu brzo spremili, a da pritom bude i ukusna, treba da vodite računa o njenoj...
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite. Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Za pripremu raznih jela i salata nam je potrebno vinsko sirće. Korisnije i ukusnije je sirće koje ste pripremili kod kuće. Ono je aromatičan i sadrži više korisnih materija, a i priprema se bez dodavanja štetnih konzervansa...
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
Pravila kod zamrzavanja voća i povrćaPravila kod zamrzavanja voća i povrća
18. sep.
Leto je puno voćnih iznenađenja, koja želimo da osetimo i tokom zime. Da bismo to postigli, dovoljno je samo da ih zamrznemo. Samo što zamrzavanje voća ima i svoje finese. Zamrznuto voće i povrće čuva mnogo više vitamina...
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
U današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaTrikovi koji pomažu kod mamurluka
30. mart
Klasični trikovi za ublažavanje mamurluka Tečnosti Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
pasulja, kao što su to ćufte: Ćufte od pasulja Potrebni sastojci: 300 g oljuštenog pasulja, 3 kašike prezla, 1 kašika kiselog mleka, 1 kašičica sode, 1 veza peršuna, 5 čenova belog luka, 1 belance, so, luk, sušena...
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaKako da napravimo špric za torte u kućnim uslovima
10. april
Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu. Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Imajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana. Sušenje voća u kućnoj rerni Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringa usoljena u domaćim uslovima
06. avgust
So rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata. Izvadite je i dobro ocedite. Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu. Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaKetering zalogaji u domaćim uslovima
21. okt.
Pomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore. Namažite krugove hleba maslacem. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
U zavisnosti od uslova čuvanja, suvo voće može promeniti svoju težinu. Ako je vazduh previše suv, on će upiti vlagu od voća i njihova težina će se smanjiti....
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Svi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan. Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
Krostata od voćaKrostata od voća
01. dec.
Najpre pripremam koru, dobro mešajući sve sastojke za nju. Kada sam gotova, stavljam je u rernu da se peče. Tepsija u kojoj je pečem je specijalno za pravljenje krostate. Kada je kora gotova, okrećem je sa dnom na gore...