Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
24. feb.
Tahini od crnog susamaStavite zrna susama u brzi blender ili multipraktik.
Počnite da meljete dok se ne pretvori u brašno i smesa ne počne postepeno da se lepi....
23. januar
Tahini od susama - čudo 21. vekaMnogo je VAŽNO da se napomene, da uprkos dokazanim koristima, tahini od susama može izazvati alergiju!...
25. dec.
Kako se pravi tahini od susama?Tahini od susama je izuzetno koristan. Njegovi raznovrsni sastojci čine ga pravim čudom za vaš sistem za varenje! Osim što je veoma koristan, tahini ima dobar ukus i dobar je izvor energije....
06. okt.
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeDetaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša.
Težina se normalizuje
Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
06. sep.
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama sadrži mnogo sastojaka, koji su važni za organizam. Među njima su magnezijum, gvožđe, kalijum i kalcijum....
08. okt.
Arapska pasta od susama - tahiniUbacite susam, brašno i so.
Neprestano mešati dok susam ne dobije zlatnu boju.
U blender ubaciti susam i ulje. Blendati dok se sve ne sjedini....
25. dec.
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
29. dec.
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćeU galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.
pageBorba protiv raka
Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
27. feb.
10 razloga da češće konzumirate orašaste plodoveOvi plodovi sadrže mešavinu korisnih nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala, koje su veoma važne za srce i koje su odličan saveznik za zdravlje srca....
28. mart
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Osim toga, susamov tahini je divan i zdrav doručak pogodan za sve uzraste. Može se učiniti ukusnijim, ako mu se doda med.
I susam i tahini od susama sadrže velike količine kalcijuma....
07. okt.
Da napravimo tahini od suncokretaDakle, tahini od suncokreta, pripremljen kod kuće, je spreman! Ostavite ga nekoliko sati u frižideru i tada ćete moći da okusite njegova korisna svojstva....
11. mart
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukSveži beli luk ima i svojstvo da štiti kardiovaskularni sistem, što je veoma važno, pa stoga može pomoći u smanjenju triglicerida u krvi, kao i u smanjenju holesterola za 5-15%....
26. feb.
Keksići od susama sa medomNa kraju sipamo sirov susam i brašno sa praškom za pecivo.
Mutimo kašikom, dodajemo suvo grožđe i brusnice. Ponovo promešamo da se pomešaju svi sastojci i da se dobije gusta smesa....
18. okt.
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomRazlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su:
- Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
04. april
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaGreška koja se često susreće prilikom pripreme pirinča je da se stavlja da provri sa vodom - važno je prvo da voda dostigne 100 stepeni i tek onda se dodaje pirinač....
07. sep.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
Salata od kupusa, šargarepe i tahinija od susama u čašiPunimo čašu sa postoljem začinjenom salatom, pritiskamo malo da stane u čašu.
Na vrh stavljamo jednu prepunu kašiku susama od tahinija....
22. januar
Tahini od bademaIzvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade pet minuta.
Stavite tople bademe u blender i počnite da blendirate. Stružite zidove blendera da dobijete gladak dobar bademov maslac - tahini od badema....
07. sep.
Sok od šargarepe - 5 razloga da ga obožavateJoš jedna korist soka od šargarepe je da pomaže u uklanjanju crevnih parazita ako se konzumira svako jutro tokom 1-2 nedelje. Plus, sok od šargarepe stimuliše apetit!...
31. mart