Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Pilav sa inćunimaPilav sa inćunima
30. jul
Prebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni. Pilav sa inćunima je gotov....
Pilav sa orzomPilav sa orzom
05. jul
Prilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir. Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
Pilav sa sremušemPilav sa sremušem
14. april
Kuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri. Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno. Pirinač oprati i ocediti. Odvojiti kuvano meso...
Pilav sa pačetinomPilav sa pačetinom
26. mart
Ostavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav. Za pilav Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Da, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Pilav sa šehrie rezancimaPilav sa šehrie rezancima
02. nov.
Kada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
Pilav sa ribljim filetimaPilav sa ribljim filetima
15. feb.
Integralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Rernu zagrejati na 200°C. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
Vegan pilav sa kinoomVegan pilav sa kinoom
14. feb.
Operite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte. U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
Pilav sa meksičkom mešavinomPilav sa meksičkom mešavinom
01. feb.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
Bulgur pilav sa patlidžanomBulgur pilav sa patlidžanom
28. okt.
Malo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
Pilav sa svinjskim mesomPilav sa svinjskim mesom
10. april
Očistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako. Nasecite...
Uzbekistanski pilav sa teletinomUzbekistanski pilav sa teletinom
31. okt.
Meso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi. Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode. Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso...
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekle
01. dec.
Zato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle: Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča: 1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi? Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
Tajne ukusne boranijeTajne ukusne boranije
18. jun
Možete slobodno izmisliti i svoje varijante recepta sa boranijom i da prijatno iznenadite vašu porodicu sa nečim ukusnim i drugačijim....
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Jednostavan pilav sa belim mesomJednostavan pilav sa belim mesom
17. nov.
Jednostavan pilav sa belim mesom peći 25 minuta na 200 stepeni. Prijatno!...
Pilav sa ćuretinom i šafranomPilav sa ćuretinom i šafranom
11. april
Promešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj). Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!...