Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
Evo šta je dobro znati i poštovati, ako želite da svakog puta zadivite svoje bližnje ili goste savršeno pripremljenim proizvodima od testa: - Nezavisno kakvo ćete testo umesiti, uvek se postarajte da prosejete brašno...
Tart od jagoda sa masnim testomTart od jagoda sa masnim testom
30. maj
Zamesite masno testo i razvijte ga na debljinu od oko 4 milimetra. Prebacite testo u kalup za pečenje i oblikujte veliku korpu. Napravite rupe viljuškom na dnu testa i ostavite ga da odstoji 30 minuta u frižideru....
Tajna savršenog testa za picuTajna savršenog testa za picu
20. feb.
Testo za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
Testo sa brašnom od krompira za pljosnati hleb ili picuTesto sa brašnom od krompira za pljosnati hleb ili picu
20. jun
1
Okrenite nadošlo testo na blago nabrašnjenu površinu, podelite ga na pola i oblikujte svaku polovinu u loptu....
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeTajna pripreme savršenog testa za gurabije
30. nov.
Ako ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate. 1....
Medena tajna tortaMedena tajna torta
31. dec.
Umutiti krem šlag i ukrasiti Medenu tajnu tortu....
Puževi od lisnatog testa i lešnikaPuževi od lisnatog testa i lešnika
18. nov.
Odmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaCvetići od lisnatog testa i ćuftica
22. sep.
Svaka od tri kore se seče nožem za picu na 8 komada. U svaki od njih se stavlja po jedna ćuftica, zagrće se sa četiri kraja i oblikuje se lopta tako što se pazi da se testo svuda pokriju ćuftice....
Kiflice od lisnatog testa i jabukaKiflice od lisnatog testa i jabuka
21. dec.
Stavite komadiće nje u široki deo svakog trougla. Uvijte testo i oblikujte ga kao kiflicu. Poređajte sve kiflice od lisnatog testa u blago nauljenu tepsiju....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Mini pitice od lisnatog testa i kupusaMini pitice od lisnatog testa i kupusa
18. avgust
Razvijamo lisnato testo i sečemo pravougaonike. U jedan kraj stavljamo nadev i savijamo u trouglove. Pritiskamo krajeve pomoću viljuški....
Tajna sočnih šnicli iz rerneTajna sočnih šnicli iz rerne
08. feb.
Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
Desert Šumska tajna sa piškotamaDesert Šumska tajna sa piškotama
18. nov.
Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
Školjkice od testa sa kobasicomŠkoljkice od testa sa kobasicom
11. april
Promešajte viljuškom, uzmite od brašna tako da dobijete gusto testo. Pospite bršnom radnu površinu i sipajte testo, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 40 minuta....
Kiflice od testa za milibrotKiflice od testa za milibrot
12. maj
Rastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe....
Piroške od testa sa sodomPiroške od testa sa sodom
01. sep.
Zamesimo meko i elastično testo, koje se ne lepi po rukama. Ostavljamo ga da odstoji 25 minuta, pokriveno krpom. Razvučemo ga na koru. U početku kore po širini stavljamo sir, isečen na kockice....
Milibroti od testa iz frižideraMilibroti od testa iz frižidera
12. maj
Trudite se da rastežete testo u jednom smeru kako biste posle dobili niti prilikom prečenja. Nakon otprilike 20 minuta testo će biti gotovo. Podmažite duboku posudu, u nju stavite testo....
Korpice od testa sa koprivomKorpice od testa sa koprivom
22. april
Podelimo testo na 6 delova, od svakog razvučemo sloj (ni mnogo fin, ni debeo - ali ne tanji od 0, 5 cm) i isečemo na trakice - širine oko 1 cm....
Čamčići od testa sa nadevomČamčići od testa sa nadevom
27. mart
Testo na kome nema nadeva se maže jajetom i peče se u rerni dok ne porumeni....
Trakice od testa sa kačkavaljemTrakice od testa sa kačkavaljem
16. mart
Nakon toga okrećemo testo levo ili desno i ostavljamo još 20 minuta. Kad testo konačno nadođe, razvučemo ga na pravougaonik, debljine oko 0.6 cm i lepo namažemo maslacem. Posipamo polovinom kačkavalja....
Rolat od testa sa spanaćemRolat od testa sa spanaćem
19. feb.
Testo: Mleko se blago zagreva i u njemu se rastvara kvasac, razbija se jaje, sipa se so i postepeno se dodaje brašno, dok se ne dobije meko testo. Testo se ostavlja da naraste 25-30 minuta....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu. Krugove ostavljamo da nadođu ponovo, dok se ne udvostruče....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo. Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta....