Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo su zdravstveni razlozi da izaberemo meso kengura za svoju trpezu.
Pored koristi za dobro zdravlje i perfektnu figuru, ova vrsta mesa divljači ima i odlične kvalitete ukusa....
29. dec.
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
24. feb.
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukŠalu na stranu, za beli luk se slobodno može reći da je povrće koje donosi najviše koristi zdravlju čoveka, i to znatno više od ostalog povrća....
26. feb.
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeAko se još uvek niste uverili u sve koristi soka od dinje, onda treba da znate da vam on može pomoći i da smršate. Pijte po jednu čašu svakog dana....
25. feb.
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomRazlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su:
- Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
04. april
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačSelen, s druge strane, štiti telo od infekcija. Stoga, konzumiranjem crvenog pirinča, koji sadrži ove vitamine i minerale u izobilju, obezbeđujete punu porciju zdravlja....
12. avgust
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaZato je korisno da se svakodnevno unose po nekoliko kašika tahinija.
Pored toga što kalcijum štiti debelo crevo od pojave raka, on donosi olakšanje i kod napada migrene....
22. maj
Nekoliko načina da zavijete kifliceSedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
23. mart
Šupla iz grada RazlogaTreba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke.
Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
31. okt.
SelenNa primer, kod pripreme pasulja se tokom kuvanja gubi 50% prvobitne količine selena. Pri pripremi namirnica životinjskog porekla gubitak selena je minimalan.
Pothranjenost je najčešći razlog za nedostatak selena....
05. maj
Domaći provansalski začinPomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom.
Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
27. feb.
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeUmesto smeđeg šećera možete dodati kokos, da ne bude sve previše slatko, a kod kaki jabuka se može koristiti cimet, koji se odlično slaže sa ovom sortom....
19. mart
Prava šupla iz grada RazlogaSipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.
Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
04. avgust
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaGotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
17. avgust
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPečurke operemo i vadimo drške.
Sečemo ih sitno i propžimo u ulju.
Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom.
Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh...
17. jun
Selen (biljka)Svež selen je pogodan začin za pileće supe, pasulj, sosove i teža mesa. Plodovi se koriste za mariniranje povrća, zajedno s lovorovim listom, biberom i pimentom....
07. jun
Sušena šargarepa (za začin)Vreme sušenja varira, zavisi od nekoliko faktora; vlažnost u kući, debljina sečenja, kao i uređaj koji koristite - rerna, dehidratator ili bez termičke obrane....
09. nov.
Univerzalni začin od povrćaTokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
05. jun
Kako da koristite stevijuMožda je najpopularniji način da se stevija koristi upravo u tečnom stanju. Nekoliko kapi stevije se mogu koristiti kao zamena za 1-2 kašike belog šećera....
13. jun
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeDetaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša.
Težina se normalizuje
Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
06. sep.
10 razloga da jedete više paprikeLjute papirke mogu biti uključene u sastav zagrevajućih masti koje se koriste kod artritisa, radikulitisa, neuralgija i reumatskih bolova.
10....
27. sep.
Deset razloga da jedete godži beriNjegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih bakterija i probiotika u digestivnom traktu....
14. okt.