Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Razlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska; 2....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Ovo su zdravstveni razlozi da izaberemo meso kengura za svoju trpezu. Pored koristi za dobro zdravlje i perfektnu figuru, ova vrsta mesa divljači ima i odlične kvalitete ukusa....
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Šalu na stranu, za beli luk se slobodno može reći da je povrće koje donosi najviše koristi zdravlju čoveka, i to znatno više od ostalog povrća....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Ako se još uvek niste uverili u sve koristi soka od dinje, onda treba da znate da vam on može pomoći i da smršate. Pijte po jednu čašu svakog dana....
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Razlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su: - Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Selen, s druge strane, štiti telo od infekcija. Stoga, konzumiranjem crvenog pirinča, koji sadrži ove vitamine i minerale u izobilju, obezbeđujete punu porciju zdravlja....
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
Zato je korisno da se svakodnevno unose po nekoliko kašika tahinija. Pored toga što kalcijum štiti debelo crevo od pojave raka, on donosi olakšanje i kod napada migrene....
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
SelenSelen
05. maj
Na primer, kod pripreme pasulja se tokom kuvanja gubi 50% prvobitne količine selena. Pri pripremi namirnica životinjskog porekla gubitak selena je minimalan. Pothranjenost je najčešći razlog za nedostatak selena....
Domaći provansalski začinDomaći provansalski začin
27. feb.
Pomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom. Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
Univerzalni domaći začinUniverzalni domaći začin
21. feb.
Ovaj začin korisitim za pripremu supa i svih vrsta jela....
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
Umesto smeđeg šećera možete dodati kokos, da ne bude sve previše slatko, a kod kaki jabuka se može koristiti cimet, koji se odlično slaže sa ovom sortom....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi. Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaEkonomičan frikase sa nekoliko sastojaka
17. avgust
Gotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPunjene pečurke sa nekoliko sireva
17. jun
Pečurke operemo i vadimo drške. Sečemo ih sitno i propžimo u ulju. Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom. Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh...
Selen (biljka)Selen (biljka)
07. jun
Svež selen je pogodan začin za pileće supe, pasulj, sosove i teža mesa. Plodovi se koriste za mariniranje povrća, zajedno s lovorovim listom, biberom i pimentom....
Sušena šargarepa (za začin)Sušena šargarepa (za začin)
09. nov.
Vreme sušenja varira, zavisi od nekoliko faktora; vlažnost u kući, debljina sečenja, kao i uređaj koji koristite - rerna, dehidratator ili bez termičke obrane....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Tokom jedne nedelje svaki da okretati tegle. Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
Kako da koristite stevijuKako da koristite steviju
13. jun
Možda je najpopularniji način da se stevija koristi upravo u tečnom stanju. Nekoliko kapi stevije se mogu koristiti kao zamena za 1-2 kašike belog šećera....
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeSedam važnih razloga da izbacite slatkiše
06. sep.
Detaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša. Težina se normalizuje Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Ljute papirke mogu biti uključene u sastav zagrevajućih masti koje se koriste kod artritisa, radikulitisa, neuralgija i reumatskih bolova. 10....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi: Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih bakterija i probiotika u digestivnom traktu....