Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Kako da koristimo sojino mleko?Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
27. avgust
Kako da koristimo papir za pečenjeMnogi pekari koriste i vole silikonske podloge za pečenje, ali pergament papiru se daje prednost....
31. maj
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Da li je stevija štetnaOni koji koriste biljku je preporučuju u kulinarstvu. Stevija i njeni ekstrakti mogu biti termički obrađeni....
15. maj
1
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoOn je jedna od obaveznih masnoća koje treba da se koriste i za vreme keto dijete.
Ovaj proizvod će obogatiti telo vitaminima, kiselinama i mikroelementima, osim toga lako se oslobađa napolje....
13. nov.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Takođe možete da koristite sušaru za sušenje povrća da sušite slinavke. Treba ih staviti u posebne mreže, koje se stavljaju u sušaru sa komorom i rotiraju na vrtešci....
10. mart
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuDa bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela....
27. dec.