Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Sočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju: Pileće trtice sa medom i senfom 500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja. Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Za mnoge ljubitelje mesa nema ničeg ukusnijeg od preprečene kože pileta, ali je činjenica da je ona jedna od najkaloričnijih; - Teleće meso je veoma korisno, ali uvek sklonite opne i žile s njega kao i masne delove...
Pileće meso u teglamaPileće meso u teglama
09. sep.
Tako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja....
Pileće meso u hlebuPileće meso u hlebu
18. mart
Stavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške....
Tradicionalna marinada za pileće mesoTradicionalna marinada za pileće meso
09. sep.
Nakon toga stavite da se kuva zajedno sa marinadom. Gotova piletina se servira zajedno sa proceđenim sosom od kuvanja....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao. Kada počnete da spremate - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške na podu, sudopera puna tanjira, mrlje po radnoj...
Pileće meso sa pirinčem i spanaćemPileće meso sa pirinčem i spanaćem
22. maj
Pecite otklopljeno dok se kačkavalj ne otopi i porumeni na sočnom pilećem mesu sa pirinčem i spanaćem....
Pileće meso u sosu od šampinjonaPileće meso u sosu od šampinjona
03. januar
Ubaciti meso i smanjiti temperaturu na minimum. Kuvati sve zajedno još 30 minuta, a potom skloniti sa vatre i poslužiti. Prijatno uz pileće meso u sosu od šampinjona!...
Marinada za pileće meso sa citrusimaMarinada za pileće meso sa citrusima
11. okt.
Ostavite da se marinira 20-30 minuta. Možete da iskoristite meso za ražnjiće, ređajući ga sa parčićima povrća - paprike, luk, pečurke itd....
Pileće meso sa graškom i kurkumomPileće meso sa graškom i kurkumom
17. jul
Isecite pileće grudi na zalogaje. Pospite ih sa kašikom brašna i uvaljajte da budu dobro posute brašnom. U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja....
Pileće meso sa spanaćem i jajimaPileće meso sa spanaćem i jajima
18. maj
Na maslac staviti luk i šargarepu da se prodinsta. Kad luk omekani dodati spanać, pa nakon par minuta i pileće belo meso....
Pileće meso sa brokolijem i pirinčemPileće meso sa brokolijem i pirinčem
02. jun
Pileći batak se skuva u posoljenoj vodi. Koža se odvaja, meso se iskida na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo sitno isečen luk. Dodaje se pirinač, meša se da postane prozračan....
Pileće meso sa lukom i pečurkamaPileće meso sa lukom i pečurkama
11. januar
Isečemo meso na kockice (male komade). Luk isečemo na polumesec....
Pileće meso sa pečurkama i pavlakomPileće meso sa pečurkama i pavlakom
27. april
U sos se dodaju dinstane pečurke i pileće grudi....
Marinada za pileće meso sa mlekomMarinada za pileće meso sa mlekom
24. jun
Ova marinada je za oko 1 kg pilećeg mesa. Meso se istuca i maže se obilno uljem i svim nabrojanim začinima. Stavlja se u duboku posudu i preliva se mlekom. Ostavljamo ga na bar dva sata u frižideru....
Pileće meso u teglama za zimuPileće meso u teglama za zimu
01. okt.
Ostavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi. U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...