Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:
Pileće trtice sa medom i senfom
500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
01. okt.
Kako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
09. jul
Kako da spremimo dijetetsko meso?Za mnoge ljubitelje mesa nema ničeg ukusnijeg od preprečene kože pileta, ali je činjenica da je ona jedna od najkaloričnijih;
- Teleće meso je veoma korisno, ali uvek sklonite opne i žile s njega kao i masne delove...
25. mart
Pileće meso u teglamaTako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja....
09. sep.
Pileće meso u hlebuStavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške....
18. mart
Tradicionalna marinada za pileće mesoNakon toga stavite da se kuva zajedno sa marinadom.
Gotova piletina se servira zajedno sa proceđenim sosom od kuvanja....
09. sep.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao. Kada počnete da spremate - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške na podu, sudopera puna tanjira, mrlje po radnoj...
24. januar
Pileće meso sa pirinčem i spanaćemPecite otklopljeno dok se kačkavalj ne otopi i porumeni na sočnom pilećem mesu sa pirinčem i spanaćem....
22. maj
Pileće meso u sosu od šampinjonaUbaciti meso i smanjiti temperaturu na minimum. Kuvati sve zajedno još 30 minuta, a potom skloniti sa vatre i poslužiti.
Prijatno uz pileće meso u sosu od šampinjona!...
03. januar
Marinada za pileće meso sa citrusimaOstavite da se marinira 20-30 minuta.
Možete da iskoristite meso za ražnjiće, ređajući ga sa parčićima povrća - paprike, luk, pečurke itd....
11. okt.
Pileće meso sa graškom i kurkumomIsecite pileće grudi na zalogaje.
Pospite ih sa kašikom brašna i uvaljajte da budu dobro posute brašnom.
U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja....
17. jul
Pileće meso sa spanaćem i jajimaNa maslac staviti luk i šargarepu da se prodinsta.
Kad luk omekani dodati spanać, pa nakon par minuta i pileće belo meso....
18. maj
Pileće meso sa brokolijem i pirinčemPileći batak se skuva u posoljenoj vodi. Koža se odvaja, meso se iskida na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo sitno isečen luk. Dodaje se pirinač, meša se da postane prozračan....
02. jun
Pileće meso sa lukom i pečurkamaIsečemo meso na kockice (male komade). Luk isečemo na polumesec....
11. januar
Marinada za pileće meso sa mlekomOva marinada je za oko 1 kg pilećeg mesa.
Meso se istuca i maže se obilno uljem i svim nabrojanim začinima.
Stavlja se u duboku posudu i preliva se mlekom.
Ostavljamo ga na bar dva sata u frižideru....
24. jun
Pileće meso u teglama za zimuOstavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi.
U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana....
01. okt.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.