Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mocarela u kućnim uslovimaMocarela u kućnim uslovima
18. jun
Mocarela u kućnim uslovima je veoma uspešna....
Sušene drenjine u kućnim uslovimaSušene drenjine u kućnim uslovima
01. dec.
Odaberite dobro sazrele plodove drenjine - oko 1 kg. Dobro ih očistite. Zagrejte 800 ml vode i u nju dodajte so. Kada se so rastvori, prelijte drenjine. Ostavite ih da se dobro ocede. Cilj ovog prelivanja slanom...
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa u domaćim uslovima
02. jul
Ako meso prethodno skuvate, dimljenje će biti mnogo kraće i brže....
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima....
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Za pripremu raznih jela i salata nam je potrebno vinsko sirće. Korisnije i ukusnije je sirće koje ste pripremili kod kuće. Ono je aromatičan i sadrži više korisnih materija, a i priprema se bez dodavanja štetnih konzervansa...
Trikovi kod sušenja voća u kućnim uslovimaTrikovi kod sušenja voća u kućnim uslovima
05. april
Voće se može osušiti u kućnim uslovima pomoću rerne, dehidratora i sunca. Svako odlučuje način koji mu najviše odgovara. Trebalo bi da znamo da je poželjno da se za sušenje voća koristi ono koje nije zrelo....
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaTrikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima
19. feb.
Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Toplo dimljena riba se priprema zagrevanjem od 50 do 120 stepeni, a hladno dimljena se priprema na temperaturi od 20 do 40 stepeni. Toplo dimljena riba ne traje dugo i treba je pojesti u roku od jednog do dva dana....
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
U današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaKako da napravimo špric za torte u kućnim uslovima
10. april
Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu. Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!
31. avgust
U zavisnosti od vašeg vremena, prvu fazu sušenja u rerni možete da radite jedan dan ili da nastavite sledeći dan, ali pod uslovom da ste izvadili paprike iz rerne i ostavili ih na hladno i provetreno mesto - ne u frižider...
Tradicionalna janija od piletaTradicionalna janija od pileta
10. avgust
Prilikom seviranja pospite tradicionalnu janiju od pileta sitno iseckanim peršunom....
Supa od domaćeg piletaSupa od domaćeg pileta
12. sep.
U šerpu sipajte 2-3 litre vode i stavite na šporet da provri. Dodajte sitno iseckane sitnice i prepolovljena krilca. Nakon što se skuvaju, dodajte sitno iseckano povrće, dodajte ulje, posolite i dodajte univerzalni začin...
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaKetering zalogaji u domaćim uslovima
21. okt.
Pomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore. Namažite krugove hleba maslacem. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringa usoljena u domaćim uslovima
06. avgust
So rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata. Izvadite je i dobro ocedite. Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu. Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
Vitaminska supa od domaćeg piletaVitaminska supa od domaćeg pileta
11. nov.
Nakon 6 minuta, pileća supa je gotova i možete je začiniti sa malo hladne zaprške od kiselog mleka, jaja i brašna. Sjajan i večiti klasik u domaćim supama - vitaminska pileća supa od domaćeg pileta....
Začinjena supa od domaćeg piletaZačinjena supa od domaćeg pileta
04. sep.
Pileće meso se stavi da se skuva, nakon što je gotovo, izvadi se, iskida se ili seče na sitno. U bojon se doda sitno iseckan luk i narendana šargarepa....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Toplo dimljenje, sa svoje strane, podrazumeva dimljenje na temperaturi od 35 do 45 stepeni. Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki....
Granola bez šećera u domaćim uslovimaGranola bez šećera u domaćim uslovima
02. nov.
Granola bez šećera u kućnim uslovima je spremna....
Pola pečenog pileta sa letnjom salatomPola pečenog pileta sa letnjom salatom
03. avgust
Četkom mažemo pile sa svih strana....
Paprikaš od pileta sa mladim lukomPaprikaš od pileta sa mladim lukom
01. jun
Paprikaš od pileta sa mladim lukom je gotov....
Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnomŠnicle od domaćeg pileta sa garnirugnom
03. april
Kad postane prozračan, dodajemo proceđen bujon od skuvanog pileta. Začinjavamo solju i biberom. Skuvamo pirinač na tihoj vatri....
Supa od domaćeg pileta protiv gripaSupa od domaćeg pileta protiv gripa
20. feb.
Ukoliko pripremate domaće pile, biće potrebno više vremena za kuvanje (oko 2-3 sata), a ukoliko je kupljeno, kuvanje je kraće. Nakon što se meso skuva, izvaditi ga iz bujona i nakidati na male komadiće....