Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta doručkuju Španci?Šta doručkuju Španci?
22. januar
U Španiji često možete videti da ljudi doručkuju u dva sata posle podne ili da večeraju u 10 sati uveče....
Evo šta doručkuju GrciEvo šta doručkuju Grci
24. januar
Galatopita - poznati grčki kolač, kojeg je čak i starogrčki bog Hermes voleo. Pravi se sa grizom, konumira se kako svež, tako i kada odstoji 1 dan u frižideru....
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
A da bi bilo em korisno, em ukusno pogledajte ovaj aletrnativni recept ispod folije....
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaPogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjaka
30. jun
U galeriji iznad ćete videti primere ljudi, koji su svakog jutra počinjali dan kroasanom sa tečnom čokoladom, i, uprkos svemu, su uspeli da žive više od 100 godina....
Uspešni vegan medenjaciUspešni vegan medenjaci
26. jun
Pečemo uspešne vegan medenjake na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavljamo ih da se ohlade i slepimo ih po dva sa marmeladom od šipka. Sjajni medenjaci sa marmeladom za decu i odrasle!...
Uspešni ražani hlepčićiUspešni ražani hlepčići
19. jun
Uspešni ražani hlepčići su spremni....
Moj uspešni tiramisuMoj uspešni tiramisu
19. avgust
Kalup sa pokretnim prstenom, prečnika 20 cm, potpuno uvijen u foliju ili acetatni papir samo ivice. Pripremamo 6 doza epsresa, imajte u vidu da je italijanski espreso oko 50 ml, zato sam pripremila malo više da bih bila...
Moj uspešni rižotoMoj uspešni rižoto
29. jul
Najvažnije za pripremu pravog rižota je naravno sam pirinač. On treba da bude posebne sorbe, takozvani arborio. Ako ne uspete da ga nađete, možete koristiti i sortu bomba. Na drugom mestu, ali ne manje važno je tehnologija...
Moj uspešni frikaseMoj uspešni frikase
15. avgust
Pileće grudi dobro operemo. Povrće sečemo krupnije i zajedno sa mesom skuvamo u oko 1-1.200 l posoljene vode. Cilj je da povrće da miris bujonu. Nakon toga se ne koristi. Sastojke kuvamo na vatri dok ne bude potpuno gotovo...
Moji uspešni čizkejkoviMoji uspešni čizkejkovi
19. okt.
Rerna - 160 stepeni; Kalup za mafine 12 komada i papirne korpice Keks se samelje u blenderu da se dobije braškasta forma. Stavi se u činiju i doda se istopljeni maslac, lepo se promeša spatulom kako bi smesa postala kao...
Poznati paj sa nadevom od karamela i orahaPoznati paj sa nadevom od karamela i oraha
26. januar
Poznati švajcarski paj sa nadevom od karamela i oraha je uvek užitak! Testo U posudu stavite maslac, šećer i so, mešajte mikserom. Kombinujte sa jajetom i vanilom....
Pogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskomPogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskom
20. mart
Pripremite još nešto ukusno, tako što ćete pogledat i odabrati neku od ovih ukusnih paradajz čorbi ili koristan i ukusan punjeni paradajz....
10 namirnica mršavih ljudi10 namirnica mršavih ljudi
23. sep.
Prirodno, mršavi ljudi izbegavaju veoma kaloričnu hranu instinktivno. I ovde sledi šta tačno jedu mršavi ljudi i koja hrana često prisustvije u njhovoj kuhinji....
Moj uspešni punjeni patlidžanMoj uspešni punjeni patlidžan
12. okt.
Vratite uspešni punjeni patlidžan na još 10 minuta koliko da se rastopi. Prijatno!...
Moj uspešni ovčarski pajMoj uspešni ovčarski paj
19. dec.
Oljuštite krompir, isecite ga na kockice i skuvajte u posoljenoj vodi. Izgnječite, dodajte kockicu kravljeg maslaca i sveže mleko. Promešajte kašikom dok ne dobijete glatku smesu. Nemojte koristiti mikser, pire će biti lepljivo...
Moji uspešni narasli ekleriMoji uspešni narasli ekleri
15. dec.
Ugrejte mleko sa maslacem na tihoj/umerenoj vatri. Kad se maslac potpuno rastopi i tečnost počne da vri, sipajte brašno odjednom, so i šećer i mešajte. Smanjite jedan-dva stepena i ne prestajte da mešate dok testo ne počne...
Moji uspešni punjeni hlepčićiMoji uspešni punjeni hlepčići
02. nov.
Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koji sipate blago zagrejanu vodu. U nju namrvite kvasac i stavite izdašan prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 5-6 minuta. Sipajte ulje, stavite...
Moj uspešni slani kolačMoj uspešni slani kolač
28. jul
Isečemo kačkavalj i salamu na kockice, a masline na krugove. U posudi mikserom umutimo jaja i sveže mleko kratko, dodajemo i so. Lagano dodajemo ulje i ponovo promešamo. Pomešano brašno sa praškom za pecivo, postepeno...
Moji uspešni mekani mafiniMoji uspešni mekani mafini
15. avgust
1
Ovi uspešni mekani mafini su odgovarajući za razne povode....
Moj uspešni domaći kačkavaljMoj uspešni domaći kačkavalj
26. nov.
Posle uzimamo kuglu kačkavalja, koji se potuno stegao i konzumirajte domaći uspešni kačkavalj sa zadovoljstvom. U frižiferu može izdržati više od nedelju dana....
Uspešni medenjaci sa tahinijemUspešni medenjaci sa tahinijem
11. jun
Umutite jaje sa šećerom i medom. Dodajte tahini od susama na sobnoj temperaturi, da ne bude toliko tvrd. Dobro promešajte dok se potpuno ne rastvori i onda sipajte ulje. Prosejte u tečnu smesu brašno sa amonijačnom sodom...
Uspešni mini milibrot-mafiniUspešni mini milibrot-mafini
17. maj
Uspešni mini milibrot-mafini su gotovi....
Uspešni đevreci sa susamomUspešni đevreci sa susamom
12. april
Uspešni đevreci sa susamom su gotovi....
Alkohol za svaku boljku: Pogledajte koje piće za šta pomaže!Alkohol za svaku boljku: Pogledajte koje piće za šta pomaže!
08. mart
Da vidite kod koje bolesti koje alkoholno piće pomaže, pogledajte našu galeriju....
Svetski poznata nemačka jelaSvetski poznata nemačka jela
03. feb.
Deserti su ponos Nemaca, na čelu sa svetski poznatom štrudlom sa jabukama, tortama sa šljivama i sitnim sirom, čokoladom i orasima i raznim kremovima. Najpoznatiji u svetu je neobični božićni štolen....