Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta doručkuju Španci?U Španiji često možete videti da ljudi doručkuju u dva sata posle podne ili da večeraju u 10 sati uveče....
22. januar
Evo šta doručkuju GrciGalatopita - poznati grčki kolač, kojeg je čak i starogrčki bog Hermes voleo. Pravi se sa grizom, konumira se kako svež, tako i kada odstoji 1 dan u frižideru....
24. januar
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaA da bi bilo em korisno, em ukusno pogledajte ovaj aletrnativni recept ispod folije....
18. maj
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaU galeriji iznad ćete videti primere ljudi, koji su svakog jutra počinjali dan kroasanom sa tečnom čokoladom, i, uprkos svemu, su uspeli da žive više od 100 godina....
30. jun
Uspešni vegan medenjaciPečemo uspešne vegan medenjake na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ostavljamo ih da se ohlade i slepimo ih po dva sa marmeladom od šipka.
Sjajni medenjaci sa marmeladom za decu i odrasle!...
26. jun
Moj uspešni tiramisuKalup sa pokretnim prstenom, prečnika 20 cm, potpuno uvijen u foliju ili acetatni papir samo ivice.
Pripremamo 6 doza epsresa, imajte u vidu da je italijanski espreso oko 50 ml, zato sam pripremila malo više da bih bila...
19. avgust
Moj uspešni rižotoNajvažnije za pripremu pravog rižota je naravno sam pirinač. On treba da bude posebne sorbe, takozvani arborio. Ako ne uspete da ga nađete, možete koristiti i sortu bomba.
Na drugom mestu, ali ne manje važno je tehnologija...
29. jul
Moj uspešni frikasePileće grudi dobro operemo. Povrće sečemo krupnije i zajedno sa mesom skuvamo u oko 1-1.200 l posoljene vode. Cilj je da povrće da miris bujonu. Nakon toga se ne koristi.
Sastojke kuvamo na vatri dok ne bude potpuno gotovo...
15. avgust
Moji uspešni čizkejkoviRerna - 160 stepeni;
Kalup za mafine 12 komada i papirne korpice
Keks se samelje u blenderu da se dobije braškasta forma. Stavi se u činiju i doda se istopljeni maslac, lepo se promeša spatulom kako bi smesa postala kao...
19. okt.
Poznati paj sa nadevom od karamela i orahaPoznati švajcarski paj sa nadevom od karamela i oraha je uvek užitak!
Testo
U posudu stavite maslac, šećer i so, mešajte mikserom. Kombinujte sa jajetom i vanilom....
26. januar
Pogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskomPripremite još nešto ukusno, tako što ćete pogledat i odabrati neku od ovih ukusnih paradajz čorbi ili koristan i ukusan punjeni paradajz....
20. mart
10 namirnica mršavih ljudiPrirodno, mršavi ljudi izbegavaju veoma kaloričnu hranu instinktivno.
I ovde sledi šta tačno jedu mršavi ljudi i koja hrana često prisustvije u njhovoj kuhinji....
23. sep.
Moj uspešni punjeni patlidžanVratite uspešni punjeni patlidžan na još 10 minuta koliko da se rastopi.
Prijatno!...
12. okt.
Moj uspešni ovčarski pajOljuštite krompir, isecite ga na kockice i skuvajte u posoljenoj vodi. Izgnječite, dodajte kockicu kravljeg maslaca i sveže mleko. Promešajte kašikom dok ne dobijete glatku smesu. Nemojte koristiti mikser, pire će biti lepljivo...
19. dec.
Moji uspešni narasli ekleriUgrejte mleko sa maslacem na tihoj/umerenoj vatri. Kad se maslac potpuno rastopi i tečnost počne da vri, sipajte brašno odjednom, so i šećer i mešajte.
Smanjite jedan-dva stepena i ne prestajte da mešate dok testo ne počne...
15. dec.
Moji uspešni punjeni hlepčićiProsejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koji sipate blago zagrejanu vodu. U nju namrvite kvasac i stavite izdašan prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 5-6 minuta.
Sipajte ulje, stavite...
02. nov.
Moj uspešni slani kolačIsečemo kačkavalj i salamu na kockice, a masline na krugove.
U posudi mikserom umutimo jaja i sveže mleko kratko, dodajemo i so.
Lagano dodajemo ulje i ponovo promešamo.
Pomešano brašno sa praškom za pecivo, postepeno...
28. jul
Moj uspešni domaći kačkavaljPosle uzimamo kuglu kačkavalja, koji se potuno stegao i konzumirajte domaći uspešni kačkavalj sa zadovoljstvom.
U frižiferu može izdržati više od nedelju dana....
26. nov.
Uspešni medenjaci sa tahinijemUmutite jaje sa šećerom i medom. Dodajte tahini od susama na sobnoj temperaturi, da ne bude toliko tvrd. Dobro promešajte dok se potpuno ne rastvori i onda sipajte ulje.
Prosejte u tečnu smesu brašno sa amonijačnom sodom...
11. jun
Alkohol za svaku boljku: Pogledajte koje piće za šta pomaže!Da vidite kod koje bolesti koje alkoholno piće pomaže, pogledajte našu galeriju....
08. mart
Svetski poznata nemačka jelaDeserti su ponos Nemaca, na čelu sa svetski poznatom štrudlom sa jabukama, tortama sa šljivama i sitnim sirom, čokoladom i orasima i raznim kremovima. Najpoznatiji u svetu je neobični božićni štolen....
03. feb.