Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako šećer oštećuje naše telo?Kako šećer oštećuje naše telo?
04. mart
Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?
31. jul
Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da". Iako se industrija šećera aktivno bori za promenu društvenog stava o zdravstvenim efektima šećera, danas...
Da očistimo telo sa lovorovim listomDa očistimo telo sa lovorovim listom
08. avgust
Popularni začin lovorov list može da se koristi ne samo za začinjavanje jela - sa njim možete napraviti lekoviti napitak kojim ćete pročistiti organizam od nagomilanih toksina i soli. Zašto je potrebno da se organizam...
Salata sa šargarepom za atletsko teloSalata sa šargarepom za atletsko telo
04. okt.
Iseku se paprike i šargarepa. Skuvaju se jaja i takođe se iseku. Stavljaju se u tanjir ili posudu za salatu, odozgo se posipa sir. Na kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu...
Kako deluje odricanje od hleba na teloKako deluje odricanje od hleba na telo
18. jul
Kod većine dijeta je najvažnije odreći se hleba i proizvoda od testa. Vrlo je rasprostranjeno i mišljenje da ćete, kada se odreknete hleba, skinuti kilograme. Čitamo da je hleb štetan, da se od njega goji, i td....
Prevari telo, da bi izgubio na težiniPrevari telo, da bi izgubio na težini
14. jun
Kada ste na drastičnoj dijeti, Vaše telo se je podloženo stalnom uznemiravanju i usporava metabolizam. Telo tada pokušava da troši minimum energije i u stvari, takvom ishranom nećete dobiti vitku liniju brzo, već naprotiv...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da nabavimo estrogenKako da nabavimo estrogen
30. mart
Estrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema. Oni imau ključnu ulogu u održavanju trudnoće, organizma majke i ploda. Regulišu menstrualni...
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Pečurka bukovača spada u najomiljenije pečurke, koje osim što su pogodne za jelo, one su veoma ukusne i lake za pripremu. Najčešće se mogu naći tokom jeseni, kad aje kišno vreme, baš pre prvog snega, ali ih je moguće...
Kako da iskokate kokiceKako da iskokate kokice
05. mart
Svi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice. One se mogu iskokati...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Šlag u suštini predstavlja mekani krem. Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta...
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Blanširanje krompira ima niz predimstava i ljudi pribegavaju ovom procesu iz različitih razloga. Blanširanje krompira pomaže u uklanjanju kožice, čuva svežu boju, smanjuje mikroorganizme i omogućava da krompir može da se...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...