Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Pohovani topljeni sirSir ostavite u komori 20 minuta.
Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle.
Pržite dok ne bude gotovo....
01. dec.
Ukusan pohovani topljeni sirUmočite sir prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, jaja, prezle, jaja i kornfleks, pa stavite da se prže u zagrejano ulje.
Gotov ukusan pohovani topljeni sir ocedite na papiru....
31. maj
Topljeni sir sa kornfleksomStavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne.
Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute.
Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks....
25. maj
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomTopljeni sir nasecite na kolutove. U posebnoj posudi promešajte kukuruzno brašno i kornfleks, koji ste prethodno usitnili rukama. Dodajte začine.
Sir pokvasite ledenom vodom i otresite....
28. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi domaći topljeni sir?Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
05. april
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaZamrznite topljeni sir preko noći.
U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
28. jul
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomSečemo topljeni sir na krugove. Nakvasimo hladnom vodom.
Namrvljeni kukuruzni kornfleks pomešamo sa susamom. Krufove topljenog sira uvaljamo dobro u brašno....
19. mart
Kako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
15. feb.
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaSkidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno.
Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim.
Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
17. avgust
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomSir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja.
Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
22. maj
Pohovani topljeni sir u korama za pituHorizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
26. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar