Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Pohovani topljeni sirPohovani topljeni sir
01. dec.
Sir ostavite u komori 20 minuta. Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite dok ne bude gotovo....
Ukusan pohovani topljeni sirUkusan pohovani topljeni sir
31. maj
Umočite sir prvo u hladnu vodu, zatim u brašno, jaja, prezle, jaja i kornfleks, pa stavite da se prže u zagrejano ulje. Gotov ukusan pohovani topljeni sir ocedite na papiru....
Topljeni sir sa kornfleksomTopljeni sir sa kornfleksom
25. maj
Stavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne. Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute. Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks....
Savršen pohovan topljeni sirSavršen pohovan topljeni sir
05. nov.
Savršeni pohovani topljeni sir je gotov....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomPohovan topljeni sir sa kornfleksom
28. jun
Topljeni sir nasecite na kolutove. U posebnoj posudi promešajte kukuruzno brašno i kornfleks, koji ste prethodno usitnili rukama. Dodajte začine. Sir pokvasite ledenom vodom i otresite....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi domaći topljeni sir?Kako se pravi domaći topljeni sir?
05. april
Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaTopljeni sir sa slatkom od borovnica
28. jul
Zamrznite topljeni sir preko noći. U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomUkusni prženi topljeni sir sa susamom
19. mart
Sečemo topljeni sir na krugove. Nakvasimo hladnom vodom. Namrvljeni kukuruzni kornfleks pomešamo sa susamom. Krufove topljenog sira uvaljamo dobro u brašno....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Kako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaPohovani topljeni sir sa slatkom od borovnica
17. avgust
Skidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno. Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim. Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomPohovani topljeni sir sa orasima i susamom
22. maj
Sir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja. Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
Pohovani topljeni sir u korama za pituPohovani topljeni sir u korama za pitu
26. april
Horizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....