Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Nekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
Prženi pirinač - ne na kineski načinPrženi pirinač - ne na kineski način
13. jun
U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje. Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk porumeni dodaju mu se isečene šargarepe i paprike. Dodaju se i grašak i kukuruz....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju. Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Tikvice treba da pokvase brašno 100 %. Ako vidite da ima suvog brašna, ostavite još 5 minuta. Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Ona povećava krvni pritisak i postepeno on može trajno ostati na visokom nivou. Više od 2-3 malih šoljica dnevno može se pokazati opasnim, čak i za ljude koji nemaju druge pretpostavke za pojavu hipertenzije....
Dva trika da jabuke ne potamneDva trika da jabuke ne potamne
08. dec.
Prepuna vitamina, preplavljena sokom i slatkoćom i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna - sveže ubrana ili kupljena na pijaci....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
On se može priložiti i u ovom slučaju zato što se ispostavilo da se razlog masnoće na stomaku možda krije u određenom psihičkom stanju. U mnogim slučajevima višak kilograma može da bude zbog stresa....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Ne zaboravite da riba ne traži dugo pečenje - ako sednete u društvo, može da se desi da je nećete prepoznati među ugljem na roštilju....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Možete i sažvakati jedan karanfilić, a neprijatan dah će nestati....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Ako volite pirinač, predlažemo da probate još: - piletinu sa pirinčem; - spanać sa pirinčem; - ili mleko sa pirinčem;...
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Upravo ovo može da dovede do povećavanja nagomilavanja tečnosti u telu, a kao rezultat toga može se primetiti povišen krvni pritisak....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Stvorite naviku da probate dok kuvate. Tako ćete lako videti kuda vode stvari i šta možete popraviti. 3. Koristite prethodno samleven biber Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu....
Šest znakova da ne uzimate dovoljno kalijumaŠest znakova da ne uzimate dovoljno kalijuma
10. jul
"Postoje neki dokazi da ako je nivo natrijuma previše visok i nivo kalijuma previše nizak, to može igrati ulogu kod povišenog krvnog pritiska, što može dovesti do infarkta....
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaŠta ne treba da jedete tokom dojenja
31. januar
Znamo da kiselina u citrusnom voću može uznemiriti bebin stomak....
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaNajukusnija jela sa trpeze slovenskih naroda
10. nov.
Ono može da bude zalivena jajetom. 4. Tarator - sigurno ne postoji Bugarin koji nije probao tarator. Tokom letnjih žega kombinacija kiselog mleka, vode, krastavaca, mirođije i belog luka rashlađuje i osvežava....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Okrijte kada možete mirno da jedete popucalo jaje. Ukoliko jedno jaje popuca u vodi za vreme kuvanja možete bezbedno da ga pojedete; možete da skuvate jaje ukoliko pukotina nije previše velika....
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoKako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemo
28. jun
Međutim, moguće je napraviti spisak zdravih jela, koja možete jesti. Za doručak, na primer, možete jesti one proteinske čokoladice, koje se prodaju u prodavnicama....