Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Prženice koje ne upijaju masnoćuNapomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Palačinke koje se ne cepajuTreba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Koja jela ne mogu bez pimentaNekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
21. januar
Prženi pirinač - ne na kineski načinU šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje.
Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk porumeni dodaju mu se isečene šargarepe i paprike. Dodaju se i grašak i kukuruz....
13. jun
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuAli, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju.
Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
22. okt.
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice treba da pokvase brašno 100 %. Ako vidite da ima suvog brašna, ostavite još 5 minuta.
Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju....
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
5 razloga da NE PIJETE kafuOna povećava krvni pritisak i postepeno on može trajno ostati na visokom nivou. Više od 2-3 malih šoljica dnevno može se pokazati opasnim, čak i za ljude koji nemaju druge pretpostavke za pojavu hipertenzije....
04. mart
Dva trika da jabuke ne potamnePrepuna vitamina, preplavljena sokom i slatkoćom i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna - sveže ubrana ili kupljena na pijaci....
08. dec.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuOn se može priložiti i u ovom slučaju zato što se ispostavilo da se razlog masnoće na stomaku možda krije u određenom psihičkom stanju. U mnogim slučajevima višak kilograma može da bude zbog stresa....
08. okt.
Kako da nam se ne lepi roštiljNe zaboravite da riba ne traži dugo pečenje - ako sednete u društvo, može da se desi da je nećete prepoznati među ugljem na roštilju....
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukMožete i sažvakati jedan karanfilić, a neprijatan dah će nestati....
29. april
Kako da nam se ne lepi pirinačAko volite pirinač, predlažemo da probate još:
- piletinu sa pirinčem;
- spanać sa pirinčem;
- ili mleko sa pirinčem;...
18. feb.
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Upravo ovo može da dovede do povećavanja nagomilavanja tečnosti u telu, a kao rezultat toga može se primetiti povišen krvni pritisak....
22. maj
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Stvorite naviku da probate dok kuvate. Tako ćete lako videti kuda vode stvari i šta možete popraviti.
3. Koristite prethodno samleven biber
Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu....
14. nov.
Šest znakova da ne uzimate dovoljno kalijuma"Postoje neki dokazi da ako je nivo natrijuma previše visok i nivo kalijuma previše nizak, to može igrati ulogu kod povišenog krvnog pritiska, što može dovesti do infarkta....
10. jul
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaZnamo da kiselina u citrusnom voću može uznemiriti bebin stomak....
31. januar
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaOno može da bude zalivena jajetom.
4. Tarator - sigurno ne postoji Bugarin koji nije probao tarator. Tokom letnjih žega kombinacija kiselog mleka, vode, krastavaca, mirođije i belog luka rashlađuje i osvežava....
10. nov.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneOkrijte kada možete mirno da jedete popucalo jaje. Ukoliko jedno jaje popuca u vodi za vreme kuvanja možete bezbedno da ga pojedete; možete da skuvate jaje ukoliko pukotina nije previše velika....
08. jul
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoMeđutim, moguće je napraviti spisak zdravih jela, koja možete jesti.
Za doručak, na primer, možete jesti one proteinske čokoladice, koje se prodaju u prodavnicama....
28. jun