Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju. Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta. Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
Keksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljemKeksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljem
13. sep.
Na fotografijama sam snimila kako izgledaju tonka zrna....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Beli pasulj u krok potuBeli pasulj u krok potu
25. okt.
U četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj. Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
Seoski pasulj u zemljanom loncuSeoski pasulj u zemljanom loncu
12. dec.
Pasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu. Prebacite pasulj u zemljani lonac....
Pasulj u rerni sa ćufticamaPasulj u rerni sa ćufticama
10. avgust
Prelijte zapršku preko pasulja i promešajte. Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima. Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
Ukusan zreo pasulj u rerniUkusan zreo pasulj u rerni
19. mart
Pasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta). Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
Postan zreo pasulj u đuvečariPostan zreo pasulj u đuvečari
15. nov.
Operite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije. Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
Beli pasulj s pečenim paprikamaBeli pasulj s pečenim paprikama
06. jun
Kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj. Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj. Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuTradicionalni pasulj u zemljanom loncu
10. feb.
Ostaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike. Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine....
Ekonomičan posan pasulj u šerpiEkonomičan posan pasulj u šerpi
10. januar
Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2 - 3 minuta i posolite....
Posni pasulj u glinenoj posudiPosni pasulj u glinenoj posudi
13. jul
1
Operemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
Pasulj na sicilijanski načinPasulj na sicilijanski način
09. mart
Svi smo probali klasičnu čorbu od pasulja. Ali šta ćete reći na ovaj Pasulj na sicilijanski način? Pasulj se veoma dobro opere i stavlja se da provri. Ne namoči se unapred....