Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gazirana voda: Dobro ili loše?Gazirana voda: Dobro ili loše?
27. jun
Karbonizacija u gaziranoj vodi uzrokuje da neki ljudi imaju gasove i nadimanje. Ako primetite preveliku količinu gasova dok pijete gaziranu vodu, najbolje je da pređete na običnu vodu....
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?
08. okt.
Da li je priprema domaćeg majoneza preveliki izazov za domaćicu, koja želi da iznenadi svoju porodicu ili da se predstavi gostima? Šta se dešava?...
Gazirana limunadaGazirana limunada
21. mart
Dospite gazirano vodu, led i lepo promešajte. Odmah servirajte sa kriškama limuna po želji....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Izbegavajte gazirana pića. Ona su veštački obogaćena gasovima, da bi imala mehurčiće koje svi tako vole. Međutim, upravo su ti mehurići pravi bič. Pokušajte da posmatrate sebe....
Koje namirnice doprinose pojavi gasova?Koje namirnice doprinose pojavi gasova?
23. dec.
Evo zbog čega nije isključeno da neke namirnice, koje ne pričinjavaju neprijatnosti većini ljudi, baš kod vas izazovu pojavu gasova....
Da li orah izaziva zatvor?Da li orah izaziva zatvor?
20. mart
Osobe koje pate od zatvora posebno su pažljive prilkom upotrebe namirnica koje konzumiraju i pitaju se da li orah izaziva zatvor? Orah ne izaziva zatvor. Naprotiv, on pomaže da se rešite zatvora....
Gazirana limunada sa jagodamaGazirana limunada sa jagodama
17. jun
U dobijenu kašu od jagoda se naliva gazirana voda, meša se. Dodaju se kocke leda. Limunada je spremna za serviranje....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Šta da jedemo kod pojave Hašimota?Šta da jedemo kod pojave Hašimota?
02. feb.
Razloga za pojavu bolesti je mnogo i ne postoji način da se utiče na sve faktore koji na nju utiču, jedina ispravna strategija je kroz promenu navika u ishrani....
Da li crveno sočivo izaziva alergiju?Da li crveno sočivo izaziva alergiju?
10. januar
Ako želite da uključite crveno sočivo u svoj meni, ali ne znate da li izaziva alergijske reakcije, ovaj savet će vam to razjasniti....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Da li je štetna hlorisana voda?Da li je štetna hlorisana voda?
04. dec.
Tretiranje vode hlorom radi se zbog njenog pročišćavanja. Međutim, prema nekim naučnicima, dugotrajna upotreba takve vode može imati negativne efekte na ljudski organizam. Prema njima, upotreba vode lošeg kvaliteta dovodi...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Još više što metalini koji nisu svojstveni ljudskom telu, kao što je nil, su istraženi i ustanovljeno je da izazivaju aterosklerozu....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Alergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Može da izazove kožnu reakciju ili povraćanje. Efekti na koži od avokada mogu da budu ne samo neblagotvorni, nego i da dovedu do užasnih kožnih problema, tako što su alergije osnovni efekat....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi....
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...