Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta spremiti na brzinu sa krompirom?Šta spremiti na brzinu sa krompirom?
14. maj
Lako se sprema, a veoma je ukusan, pa dosta domaćica računa na njega kada treba spremiti ručak ili večeru na brzinu....
Doručak na brzinuDoručak na brzinu
27. feb.
1
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Izručiti na tacnu. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti....
Ručak na brzinuRučak na brzinu
02. jul
Peći 10 minuta na 180 stepeni, zatim okrenuti drugu stranu i peći još 10 minuta na 180 stepeni. Pleh sa gotovim jelom izvaditi iz rerne, servirati i poslužiti uz pire krompir (ili prilog po želji)....
Torta na brzinuTorta na brzinu
13. mart
U malu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečennje, sipajte smesu i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Jeftin i brz slatkišJeftin i brz slatkiš
09. feb.
Podmazati pleh i posuti ga brašnom, nakon čega naliti smesu i peći na 170 stepeni dok se ne ispeče. Kada se ispeče i ohladi, slatkiš posuti šećerom u prahu....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Jeftina i korisna zimska salataJeftina i korisna zimska salata
18. maj
Na kraju završite oljuštenim čenovima belog luka. Jeftina i korisna zimska salata je gotova....
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja....
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu - šta treba da znamo
22. jul
Alergija na pšenicu je često sretana alergija na hranu. Alergija na pšenicu se mnanifestuje obično nekoliko sekundai ili minuta nakon obroka. Kod alergije na pšenicu imunološki sistem reaguje na proteine u pšenici....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Prilikom alergijske reakcije se koristi antihistamin ili munosupresori koji će sprečiti pronicanje alergnena. Najčešći antihistmaini koji se koriste su klaritin, erius, zodiak, loratadin, edem....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Spremite školjke na brz i lak načinSpremite školjke na brz i lak način
23. sep.
Školjke su odlična varijanta ako želite da spremite nešto za večeru, a da je pritom brzo i lako. One su takođe dobre i kada hoćete da iznenadite goste, ako već znate da vole morske plodove....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Postoje recepti u kojima se preporučuje da se pileće meso potopi u mleko, pre nego što se spremi. Tako ćete dobiti meko i sočno meso....
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Procedite bujon i spremite vašu ribu na pari....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaKako da se hranimo zdravo i jeftino tokom leta
25. avgust
Tamo ćete otkriti nekoliko lukavih taktika kako da nabavite jeftinu i zdravu hranu tokom letnjih dana. page1....
Jeftine palačinkeJeftine palačinke
20. april
Ostavite testo za palačinke da stoji najmanje 30 minuta. Sipajte kapljice ulja u tiganj koji se ne lepi i pržite palačinke na standarndni način sa obe strane....
Jeftina bajaderaJeftina bajadera
14. nov.
Jeftina bajadera je gotova....