Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Kalorije u krastavcu su vrlo ograničene.
Zahvaljujući ovom jedinstvenom hemijskom sastavu, krastavac ima višestruko blagotvorno dejstvo na telo, kao i njegov sok....
28. nov.
Jedinstveni pohovani krastavciSvaki krastavac sečemo na dva dela po dužini. Pola stavljamo na papir, da upije vodu.
Jaja umutimo sa pivom i dodajemo brašno. Treba da dobijemo gustu kašu....
20. feb.
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijePirinač se opere.
U zagrejani maslac (2 kašike) se dodaju na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju dodaje se vino. Nakon što se tečnost apsorbuje dodaje se šolja vode, apsorbuje se i tako se dodaju još dve šolje...
30. mart
Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?Zbog čega se ovo dešava i zašto je kiseo kupus gorak? Kako da uklonimo gorki ukus, a da ne uništimo jelo?...
12. mart
Slani krastavci u buretuKada vidite da su krastavci gotovi, dodajte natrijum-benzoat, na 1 litar obima bureta dodajte 1 gram.
Nakon toga pretačite krastavce još tri dana - benzoat se rastvara, a sok ostaje bistar....
28. feb.
Kiseli krastavci bez pasterizacijePrema ovom receptu, kiseli krastavci bez sterilizacije su ukusni i hrskavi i mogu da izdrže 4-5 meseci, ako se čuvaju u hladnom podrumu....
01. sep.
Duge pitice - ukus iz davninaU posudi umutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko u koje smo prethodno sipali sodu. Sipamo ulje.
Promešamo. Stavljamo mrvljeni sir i so. Ponovo promešamo.
Dodajemo brašno odokativno da dobijemo glatu smesu, da bi mogla da...
26. sep.
Različiti mafini za svačiji ukusDva jaja sam umutila sa jednom šoljom šećera u dve posude i sve ostale proizvode podelila na jednake delove.
U jednu mešavinu sam dodala vanilu i kokosove strugotine, a u drugu mlevene orahe.
Belo i ljubičasto brašno...
22. nov.
Kiseli krastavci sa lovorovim listomKrastavci se dobro operu.
Očišćeni su od drški i malo odsečeni sa obe strane.
Tegle se peru - velike tegle sa poklopcem na zavrtanj.
Na dno svake tegle sipajte 2 kašičice soli i 1 kašiku šećera....
30. sep.
KrastavacKrastavci koji se konzumiraju sveži imaju cilindričan oblik i dužinu oko 25 do 35 cm.
Njihova kora može biti zelene pa sve do bele boje, a može biti glatka ili gruba, a to zavisi od sorte....
18. maj
1
Ukusni krastavci u tegli od tri litraPustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima.
Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
12. nov.
Zapadnoindijski KrastavacČesto se zbog svoje kompaktnosti plodovi ove biljke konzerviraju, ali imajte u vidu da kada su previše zreli, tada nisu pogodni za konzumaciju....
08. dec.
Meksički KrastavacAko je vrsta kultivisana od nje rastu stabla koja imaju ne debele grane. Lijane mogu da propuze do 10-12 metara visine. Listovi meksičkog krastavca su zeleni i imaju zaoštrene vrhove....
28. sep.
Divlji krastavacSastav divljeg krastavca
Biljka sadrži glikozide i beta-elaterin, koji ima gorak ukus. U sastav ove biljke ulaze i kiseline, elateraza, smole i proteini....
23. april
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakUklanjanje tamnih, posivelih ili oštećenih delova kožice, kao i semenki koje su počele da dobijaju braon boju, se svakako preporučuje, jer one imaju gorak ukus i neprijatan izgled....
03. feb.
13 namirnica koje imaju više kalijuma nego bananePređite na žuto voće i napunite se kalijumom pomoću ove hrane.
Kada razmišljate o svim hranljivim materijama koje su vašem telu potrebne, vaš um može da se seti proteina, vlakana, kalcijuma, vitamina D ili...
19. dec.
Pet vrsta čajeva koji imaju neverovatna lekovita svojstvaBiljke koje žive u vodi imaju mnogo minerala koji su potrebni našim telima i koje ona ne mogu sama proizvesti....
14. mart
Pijte sok od krastavca i smršajtePrednosti soka od krastavca
- Niskokaloričnost - 1 čaša ima samo 16 kalorija
- Organizam se hidratira na prirodan način. Sok od krastavca je veoma bogat vodom....
20. sep.
Kako da poboljšamo ukus kafe?Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate.
Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju...
22. jun
Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?Vrganji imaju belo meso i jedinstvenu aromu, tako da su veoma traženi u kulinarstvu, počevši od kulinarskog remek dela Teleći biftek sa vrganjem, preko pohovanog vrganja pa do aromatične supe od pečuraka sa vrganjima....
24. okt.
Šta sadrži krastavac?100 g krastavaca sadrže:
proteini - 0,8 g
masti - 0,1 g
ugljeni hidrati - 2,5 g
Energetska vrednost - 14 kcal
Pored toga, 100 g krastavaca sadrže: 1 g dijetetskih vlakana i 95 g vode....
10. april
Zašto stalno podrigujemo?Ako se oseća gorak ukus nakon podrigivanja, radi se o eliminisanju žučne tečnosti iz dvanaestopalačnog creva u želudac, a iz želuca - u jednjak....
02. maj
Dijeta sa krastavcima i paradajzomImajte u vidu da postoje normalne norme mršavljenja, koje iziskuju da se ne mršavi više od 10 kg mesečno. Prebrzo mršavljenje može da dovede do raznih bolesti....
31. jul
Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?Većina ljudi tradicionalno dodaje samo šećer i mleko u šolju kafe. Oni ne razumeju da postoje različiti sastojci koji mogu ne samo poboljšati ukus ovog napitka, već i stvoriti potpuno različita zadovoljstva.
Aditivi...
27. mart