Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Zašto treba da pijemo sok od krastavca?
28. nov.
Kalorije u krastavcu su vrlo ograničene. Zahvaljujući ovom jedinstvenom hemijskom sastavu, krastavac ima višestruko blagotvorno dejstvo na telo, kao i njegov sok....
Jedinstveni pohovani krastavciJedinstveni pohovani krastavci
20. feb.
Svaki krastavac sečemo na dva dela po dužini. Pola stavljamo na papir, da upije vodu. Jaja umutimo sa pivom i dodajemo brašno. Treba da dobijemo gustu kašu....
Kiseli krastavci salatariKiseli krastavci salatari
29. nov.
Kiseli krastavci salatari su gotovi....
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijeNeodoljivi aranćini - ukus Italije
30. mart
Pirinač se opere. U zagrejani maslac (2 kašike) se dodaju na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju dodaje se vino. Nakon što se tečnost apsorbuje dodaje se šolja vode, apsorbuje se i tako se dodaju još dve šolje...
Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?
12. mart
Zbog čega se ovo dešava i zašto je kiseo kupus gorak? Kako da uklonimo gorki ukus, a da ne uništimo jelo?...
Slani krastavci u buretuSlani krastavci u buretu
28. feb.
Kada vidite da su krastavci gotovi, dodajte natrijum-benzoat, na 1 litar obima bureta dodajte 1 gram. Nakon toga pretačite krastavce još tri dana - benzoat se rastvara, a sok ostaje bistar....
Kiseli krastavci bez pasterizacijeKiseli krastavci bez pasterizacije
01. sep.
Prema ovom receptu, kiseli krastavci bez sterilizacije su ukusni i hrskavi i mogu da izdrže 4-5 meseci, ako se čuvaju u hladnom podrumu....
Duge pitice - ukus iz davninaDuge pitice - ukus iz davnina
26. sep.
U posudi umutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko u koje smo prethodno sipali sodu. Sipamo ulje. Promešamo. Stavljamo mrvljeni sir i so. Ponovo promešamo. Dodajemo brašno odokativno da dobijemo glatu smesu, da bi mogla da...
Različiti mafini za svačiji ukusRazličiti mafini za svačiji ukus
22. nov.
Dva jaja sam umutila sa jednom šoljom šećera u dve posude i sve ostale proizvode podelila na jednake delove. U jednu mešavinu sam dodala vanilu i kokosove strugotine, a u drugu mlevene orahe. Belo i ljubičasto brašno...
Kiseli krastavci sa lovorovim listomKiseli krastavci sa lovorovim listom
30. sep.
Krastavci se dobro operu. Očišćeni su od drški i malo odsečeni sa obe strane. Tegle se peru - velike tegle sa poklopcem na zavrtanj. Na dno svake tegle sipajte 2 kašičice soli i 1 kašiku šećera....
KrastavacKrastavac
18. maj
1
Krastavci koji se konzumiraju sveži imaju cilindričan oblik i dužinu oko 25 do 35 cm. Njihova kora može biti zelene pa sve do bele boje, a može biti glatka ili gruba, a to zavisi od sorte....
Ukusni krastavci u tegli od tri litraUkusni krastavci u tegli od tri litra
12. nov.
Pustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima. Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
Zapadnoindijski KrastavacZapadnoindijski Krastavac
08. dec.
Često se zbog svoje kompaktnosti plodovi ove biljke konzerviraju, ali imajte u vidu da kada su previše zreli, tada nisu pogodni za konzumaciju....
Meksički KrastavacMeksički Krastavac
28. sep.
Ako je vrsta kultivisana od nje rastu stabla koja imaju ne debele grane. Lijane mogu da propuze do 10-12 metara visine. Listovi meksičkog krastavca su zeleni i imaju zaoštrene vrhove....
Divlji krastavacDivlji krastavac
23. april
Sastav divljeg krastavca Biljka sadrži glikozide i beta-elaterin, koji ima gorak ukus. U sastav ove biljke ulaze i kiseline, elateraza, smole i proteini....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Uklanjanje tamnih, posivelih ili oštećenih delova kožice, kao i semenki koje su počele da dobijaju braon boju, se svakako preporučuje, jer one imaju gorak ukus i neprijatan izgled....
13 namirnica koje imaju više kalijuma nego banane13 namirnica koje imaju više kalijuma nego banane
19. dec.
Pređite na žuto voće i napunite se kalijumom pomoću ove hrane. Kada razmišljate o svim hranljivim materijama koje su vašem telu potrebne, vaš um može da se seti proteina, vlakana, kalcijuma, vitamina D ili...
Pet vrsta čajeva koji imaju neverovatna lekovita svojstvaPet vrsta čajeva koji imaju neverovatna lekovita svojstva
14. mart
Biljke koje žive u vodi imaju mnogo minerala koji su potrebni našim telima i koje ona ne mogu sama proizvesti....
Pijte sok od krastavca i smršajtePijte sok od krastavca i smršajte
20. sep.
Prednosti soka od krastavca - Niskokaloričnost - 1 čaša ima samo 16 kalorija - Organizam se hidratira na prirodan način. Sok od krastavca je veoma bogat vodom....
Kako da poboljšamo ukus kafe?Kako da poboljšamo ukus kafe?
22. jun
Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate. Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju...
Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?Da li vrganji imaju otrovnog dvojnika?
24. okt.
Vrganji imaju belo meso i jedinstvenu aromu, tako da su veoma traženi u kulinarstvu, počevši od kulinarskog remek dela Teleći biftek sa vrganjem, preko pohovanog vrganja pa do aromatične supe od pečuraka sa vrganjima....
Šta sadrži krastavac?Šta sadrži krastavac?
10. april
100 g krastavaca sadrže: proteini - 0,8 g masti - 0,1 g ugljeni hidrati - 2,5 g Energetska vrednost - 14 kcal Pored toga, 100 g krastavaca sadrže: 1 g dijetetskih vlakana i 95 g vode....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Ako se oseća gorak ukus nakon podrigivanja, radi se o eliminisanju žučne tečnosti iz dvanaestopalačnog creva u želudac, a iz želuca - u jednjak....
Dijeta sa krastavcima i paradajzomDijeta sa krastavcima i paradajzom
31. jul
Imajte u vidu da postoje normalne norme mršavljenja, koje iziskuju da se ne mršavi više od 10 kg mesečno. Prebrzo mršavljenje može da dovede do raznih bolesti....
Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?
27. mart
Većina ljudi tradicionalno dodaje samo šećer i mleko u šolju kafe. Oni ne razumeju da postoje različiti sastojci koji mogu ne samo poboljšati ukus ovog napitka, već i stvoriti potpuno različita zadovoljstva. Aditivi...