Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi kod spremanja klenaNajbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
29. sep.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Prepelice u slaniniPomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica.
Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu....
20. feb.
Prepelice u patlidžanuOčistite i operite prepelice. Pripremite marinadu i potopite prepelice u nju na 30 minuta. Ne vadeći ih iz marinade skuvajte ih na 10 minuta. Izvadite ih iz šerpe i osušite. Zagrejte malo ulja i propržite....
19. april
Prepelice u sosu od rumaPrepelice vadimo iz pleha, a sos iz pečenja razredimo sa bujonom i kuvamo 5 minuta na tihoj vatri. Prepelice serviramo prelivene sosom....
28. jun
Marinirane prepelice na roštiljuMarinirane prepelice na roštilju su sjajne, obavezno ih probajte....
23. maj
Prepelice na lovački načinPrepelice se začinjavaju sa solju i biberom prema ukusu. Pune se pripremljenim nadevom od pečuraka i dimljene slanine. Obavijaju se slaninom isečenom na trake....
20. feb.
Pečene prepelice sa tartufimaTarftufi se iseku na sitno i pomešaju se sa bosiljkom, džigericom i prezlama i sa tim nadevom se pune prepelice.
Svaka prepelica se ušiva i peče se na 200 stepeni dok ne postane zlatasta....
31. jul
Dinstane prepelice sa zimskim povrćemPospite prepelice solju i biberom. Oštrim nožem isecite luk i šargarepu na komade.
Ugrejte polovinu maslinovog ulja u tiganju i stavite unutra prepelice. Sačekajte dok ne postanu braon sa svih strana....
23. jun
Prepelice sa kremom od citrusaPrepelice serviramo tako što na svako parče stavljamo po jedno parče zamrznutog krema....
28. jun
File od prepelice sa limunomServirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna.
Prijatno!...
03. jul
Dinstane prepelice sa belim vinomPrepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom.
Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom.
Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice....
12. sep.
Prepelice sa sosom od povrćaSipajte gotov sos u tanjir i stavite po dve prepelice u porciju....
25. okt.
Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukomU tiganj ili šerpu gde ste pržili, dodajte još malo maslinovog ulja i zapržite prepelice sa svih strana....
24. okt.
Finese kod spremanja spanaćaSpanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
30. april
Specifičnosti kod spremanja prazilukaPraziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
07. feb.
Prepelice sa šampanjcem na francuski načinOd prepelica se iseku bataci i filei i natrljaju se solju. Preostali deo prepelica može da se iskoristi za spremanje bujona.
Luk se seče na sitno, pečurke se seku na tanke kriške....
21. okt.
Prepelica u patlidžanu iz rerneOčistimo prepelice dobro i operemo. Začinimo solju i biberom.
Stavljamo po jednu prepelicu u svaki patlidžan. Poređamo ih u odgovarajuću posudu, tvor treba da bude odozgo i poklopimo sa 1/2 paradajza....
07. januar
Kulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji;
- Crni luk se seče samo na kolutove;
- Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
24. mart
Trikovi kod prženja ćufticaU osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila.
Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
19. jul
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuAko još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju:
- Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
02. okt.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviKad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još:
- greške u spremanju kiselog kupusa;
- pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju;
- kiseli kupus u teglama;
- jela sa kiselim kupusom;...
09. dec.
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomKod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
05. mart
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaKlasični trikovi za ublažavanje mamurluka
Tečnosti
Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
30. mart
Rolat od prepelica u sosu od tamnog pivaPreko mesa od prepelica stavljamo kriške slanine i odozgo raspoređujemo nadev sa lukom i pečurkama.
Uvijamo u rolat, stežemo dobro folijom i ostavljamo i zamrzivač da se stegne....
03. dec.