Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Prepelice u slaniniPrepelice u slanini
20. feb.
Pomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica. Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu....
Prepelice u patlidžanuPrepelice u patlidžanu
19. april
Očistite i operite prepelice. Pripremite marinadu i potopite prepelice u nju na 30 minuta. Ne vadeći ih iz marinade skuvajte ih na 10 minuta. Izvadite ih iz šerpe i osušite. Zagrejte malo ulja i propržite....
Prepelice u sosu od rumaPrepelice u sosu od ruma
28. jun
Prepelice vadimo iz pleha, a sos iz pečenja razredimo sa bujonom i kuvamo 5 minuta na tihoj vatri. Prepelice serviramo prelivene sosom....
Marinirane prepelice na roštiljuMarinirane prepelice na roštilju
23. maj
Marinirane prepelice na roštilju su sjajne, obavezno ih probajte....
Prepelice na lovački načinPrepelice na lovački način
20. feb.
Prepelice se začinjavaju sa solju i biberom prema ukusu. Pune se pripremljenim nadevom od pečuraka i dimljene slanine. Obavijaju se slaninom isečenom na trake....
Pečene prepelice sa tartufimaPečene prepelice sa tartufima
31. jul
Tarftufi se iseku na sitno i pomešaju se sa bosiljkom, džigericom i prezlama i sa tim nadevom se pune prepelice. Svaka prepelica se ušiva i peče se na 200 stepeni dok ne postane zlatasta....
Dinstane prepelice sa zimskim povrćemDinstane prepelice sa zimskim povrćem
23. jun
Pospite prepelice solju i biberom. Oštrim nožem isecite luk i šargarepu na komade. Ugrejte polovinu maslinovog ulja u tiganju i stavite unutra prepelice. Sačekajte dok ne postanu braon sa svih strana....
Prepelice sa kremom od citrusaPrepelice sa kremom od citrusa
28. jun
Prepelice serviramo tako što na svako parče stavljamo po jedno parče zamrznutog krema....
File od prepelice sa limunomFile od prepelice sa limunom
03. jul
Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna. Prijatno!...
Dinstane prepelice sa belim vinomDinstane prepelice sa belim vinom
12. sep.
Prepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom. Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom. Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice....
Prepelice sa sosom od povrćaPrepelice sa sosom od povrća
25. okt.
Sipajte gotov sos u tanjir i stavite po dve prepelice u porciju....
Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukomPrepelice u đuvečari sa slaninom i lukom
24. okt.
U tiganj ili šerpu gde ste pržili, dodajte još malo maslinovog ulja i zapržite prepelice sa svih strana....
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Spanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Praziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
Prepelice sa šampanjcem na francuski načinPrepelice sa šampanjcem na francuski način
21. okt.
Od prepelica se iseku bataci i filei i natrljaju se solju. Preostali deo prepelica može da se iskoristi za spremanje bujona. Luk se seče na sitno, pečurke se seku na tanke kriške....
Prepelica u patlidžanu iz rernePrepelica u patlidžanu iz rerne
07. januar
Očistimo prepelice dobro i operemo. Začinimo solju i biberom. Stavljamo po jednu prepelicu u svaki patlidžan. Poređamo ih u odgovarajuću posudu, tvor treba da bude odozgo i poklopimo sa 1/2 paradajza....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Ako još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju: - Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Kad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još: - greške u spremanju kiselog kupusa; - pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju; - kiseli kupus u teglama; - jela sa kiselim kupusom;...
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomSpecifičnosti kod spremanja sa lisnatim testom
05. mart
Kod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaTrikovi koji pomažu kod mamurluka
30. mart
Klasični trikovi za ublažavanje mamurluka Tečnosti Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
Rolat od prepelica u sosu od tamnog pivaRolat od prepelica u sosu od tamnog piva
03. dec.
Preko mesa od prepelica stavljamo kriške slanine i odozgo raspoređujemo nadev sa lukom i pečurkama. Uvijamo u rolat, stežemo dobro folijom i ostavljamo i zamrzivač da se stegne....