Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Potopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako pazarite direktno meso iz školjki, ono treba da bude svetložute boje, da je elastično i da ima svežu morsku aromu. U zavisnosti od recepta koji ćete spremati, školjke treba da budu obrađene na poseban način....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Školjke u tiganjuŠkoljke u tiganju
28. april
Dodajte očišćene školjke i sipajte vino. Poklopite tiganj i rastresite dobro. Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme. Začinite solju i biberom gotove školjke....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Kvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas. Šta vole bakterije? Dok živi organizmi...
Pohovane školjke u marinadiPohovane školjke u marinadi
18. feb.
Sipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata. Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom. Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Donaks školjke u tiganjuDonaks školjke u tiganju
07. jul
Za to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Školjke na pločiŠkoljke na ploči
04. mart
Kada počne blago da se dimi, stavite školjke na rastojanju jednu od druge, da imaju mesta da se dobro otvore. Ako vam ne staju sve u tiganj ili na ploču, spremite ih iz dva puta. 4....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe. 5....
Spremite školjke na brz i lak načinSpremite školjke na brz i lak način
23. sep.
Kada se školjke otvore, preko njih se sipa sos i one su odmah spremne za serviranje....
Pržene pohovane školjke u testuPržene pohovane školjke u testu
20. sep.
Očišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju. Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna. U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Školjke u pikantnom paradajz sosuŠkoljke u pikantnom paradajz sosu
01. sep.
Da bi se sve školjke u tiganju istovremeno skuvale i otvorile ravnomerno, ne bi trebalo da budu u debelom sloju. Poslužite školjke u pikantnom sosu od paradajza tople uz čašu belog vina. Prijatno!...
Školjke u sosu od pivaŠkoljke u sosu od piva
28. avgust
Drmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile. Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Spremajte jednostavna jela Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji. 3....
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)
23. jul
Pošto je sos veoma ukusan, poželjno je da se školjke saganaki serviraju sa dosta prepečenog hleba za umakanje, a ako niste servirali kašiku, ljuštura školjke može pomoći. Prijatno i živeli!...