Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pileće trtice u maslacuPileće trtice u maslacu
27. sep.
Pileće trtice se operu i očiste. Skuvaju se u posoljenoj vodi. Ocede se i isprže u maslacu dok ne postanu zlataste, na kraju se začinjavaju solju i biberom po želji....
Pečene pileće trtice u rerniPečene pileće trtice u rerni
28. nov.
Stavljamo trtice u posudu i mešamo dobro. Ostavljamo bar 30 minuta da se začine. Uzimamo posudu za pečenje i pokrivamo je listom aluminijumske folije. Mažemo je s malo ulja....
Pileće trtice sa pivomPileće trtice sa pivom
21. april
Oprane i očišćene trtice poređajte u tepsiju, pa ih začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne ostane samo mast i dok ne porumene....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pileće trtice u sosu od pavlakePileće trtice u sosu od pavlake
28. sep.
Trtice unapred poparite u vreloj vodi. Posle ih ocedite i osušite. Posolite ih po ukusu, pospite malo bibera i stavite da se isprže u zagrejanom ulju, mešajući....
Pileće trtice na gril tiganjuPileće trtice na gril tiganju
17. dec.
Izvadite gotove pileće trtice sa ražnjića u šerpu s poklopcem. Pospite šarenim peršunom i solju po ukusu. Rastresite šerpu pokrivenu poklopcem, da se trtice ravnomerno začine....
Pileće trtice sa soja sosomPileće trtice sa soja sosom
23. sep.
Pileće trtice se očiste dobro i stavljaju u kipuću vodu sa malo soli da se popare 5-10 minuta. Ocede se dobro i zaprže u prethodno zagrejanoj masnoći....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Pileće trtice sa pirinčem i povrćemPileće trtice sa pirinčem i povrćem
28. nov.
Pre serviranja trtica sa pirinčem po želji možete da pospete svežim peršunom....
Pileće trtice sa lukom u tiganjuPileće trtice sa lukom u tiganju
23. april
U istoj masnoći zapržite trtice dok ne dobiju zlatasto-braon boju i nakon toga dodajte belo vino i lovorove listove. Pospite solju i biberom po ukusu i ostavite još nekoliko minuta pod poklopcem....
Pileće trtice sa pirinčem u rerniPileće trtice sa pirinčem u rerni
26. april
Očistimo i skuvamo trtice 20 minuta. U posudu za pečenje sipamo ulje, stavljamo luk isečen na sitno, dodajemo opran pirinač i kesicu univerzalnog začina. Preko pirinča poređamo trtice i posolimo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Pileće trtice sa krompirom i topljenim siromPileće trtice sa krompirom i topljenim sirom
05. mart
Preko njih stavite trtice i prelijte bujonom (da prekrije krompir) u kom su se kuvale. Začinite solju, biberom i ruzmarinom po želji. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni....
Pileće trtice sa soja sosom na roštiljuPileće trtice sa soja sosom na roštilju
27. dec.
Očistite pileće trtice. Pospite ih začinima. Marinirajte soja sosom 30 minuta. Marinirane trtice nanižite na drvene ražnjkiće. Zagrejte roštilj i poređajte ražnjiće. Ispecite ih dok ne postanu zlatasti sa obe strane....
Pržene pileće trticePržene pileće trtice
28. sep.
Poparite pileća trtice u posoljenu vruću vodu 10-15 minuta. Ocedite ih i sačekajte da se ohlade. Zagrejte maslac u tiganju zajedno sa uljem i stavite da se prže trtice, prethodno posoljene i posute biberom....
Pohovane pileće trticePohovane pileće trtice
29. sep.
Pržite trtice u vrelom ulju i ocedite ih na papirnom ubrusu od viška masnoće. Poslužite ih uz režanj limuna ili uz sos od belog luka....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Pečurka bukovača spada u najomiljenije pečurke, koje osim što su pogodne za jelo, one su veoma ukusne i lake za pripremu....
Pečene trtice u rerniPečene trtice u rerni
06. okt.
Pileće trtice se očiste i operu. Ostavljaju se da ispucaju od vode i poređaju se u podmazanu posudu za pečenje. Prelivaju se belim vinom, začinjavaju se i stavljaju se u rernu zagrejanu na 200 stepeni....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Ono je već počelo da se hrani travom i kod njega je počeo da se sakuplja loj, što ga i čini tako ukusnim. Ako još uvek sisa, onda će biti veoma meko, ali i manje masno....
Pržene trtice sa maslacemPržene trtice sa maslacem
27. dec.
Trtice se očiste veoma dobro i skuvaju se u ekspres loncu. Nakon toga se zaprže dok ne porumene u maslacu i posipaju se solju....
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
Pileća supa je omiljeno jelo ne samo kada smo bolesni. Svi znamo da je najbolje rešenje protiv gripa ukusna pileća supa. Ona deluje kao ubica svih virusa....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Spremite ukusnu večeruSpremite ukusnu večeru
28. feb.
Još ukusnije će jelo biti ako dodate nekoliko maslina jelu. One pojačavaju ukus mesa....