Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaStavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane.
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Krem sa želatinom i mlekomPomešamo kiselo mleko sa šećerom u mutimo dok se dva sastojka ne sjedine.
U drugoj posudi spremamo želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo ga da se ohladi izvesno vreme....
23. april
Torta sa želatinom i breskvamaKada se smesa stegne, tepsija/kalup za kolače se potopi u posudu sa vrelom vodom na par sekundi i okreće se na poslužavnik torta sa želatinom i breskvama!...
26. april
Keks torta sa želatinom i jagodamaKad se krem stegne izvadimo iz frižidera i keks tortu prođite nožem po ivicama kalupa.
Skinemo obruč i okrenite želiranu tortu sa dnom na gode.
Skinemo foliju i serviramo keks tortu sa želatinom i jagodama....
06. mart
Parfe sa želatinom i kiselom pavlakomMešamo, ostavljamo na kratko da počne da se steže i prelivamo stegnuti parfe.
Stavljamo parfe sa želatinom i kiselom pavlakom u frižider na 24 sata i nakon toga serviramo....
26. maj
Maska za ulepšavanje sa želatinom i jajetomLice se opere samo vodom i maže se laganom kremom za lice.
Ulepšavajuća maska sa želatinom i jajetom je sjajna....
06. jun
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se radi sa amonijačnom sodom?U prehrambenoj industriji, amonijačna soda se obeležava kao E503. Ona se dobija sintetičkim putem.
Amonijačna soda predstavlja kristale u beloj, sivoj, roze boji, može biti i bezbojna. Ovi kristali imaju jako izražen...
26. avgust
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Parfe sa želatinomU tankom mlazu isipajte želatin u smesu i dobro promešajte.
Voće za ukras rasporedite na dno kalupa za kuglof ili tave. Preko isipajte smesu i stavite parfe sa želatinom u frižider da odstoji 4 sata....
18. jul
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Kako se radi sa kvascem za sirProizvodnja sira je komplikovan proces sa mnogo faktora, koji utiču na krajnji proizvod. Kvasac je veoma važna komponenta koja obavezno prisustvuje.
Kvasac za sir daje ukus i teksturu proizvoda za vreme sazrevanja, a...
14. april
Domaći ratluk sa želatinomZagrejte jednu šolju vode zajedno sa šećerom i spremite šećerni sirup.
Rastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi.
Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte....
28. okt.
Farbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinom je brzo i lako. Operemo i skuvamo jaja da budu tvrda. Sipamo kesicu želatina u odgovarajuću posudu.
Dodajemo 6 supenih kašika vode i ostavljamo da nabubri....
27. april
1
Voćni kolač sa želatinomŽelatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane....
18. april
Jednostavan krem sa želatinomPrelijte želatin sa pola šolje hladne vode i ostavite ga da naraste.
U činiji pomešajte kiselo mleko, šećer i sok od limuna i koru. Promešajte, dok se šećer ne rastvori....
24. sep.
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomU ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
07. feb.
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.
Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti. Najbolje je da nema...
12. jun
Džem od malina sa želatinomŽelatin i voda se promešaju, ostavlja se da nabubri.
Topi se na pari i dodaje se u maline. Nakon toga se sipa u teglice. Izgleda tečno, ali nakon što se ohladi steže se....
17. jun
Torta od jagoda sa želatinomSkidamo sa vatre i dodajemo želatin, koji će se rastvoriti u toploj smese. Ostavljamo glazuru da se ohladi.
Čvrst krem prelivamo hladnom glazurom. Kad se i ona stegne, ukrašavamo jagodama....
11. feb.