Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeIzvadite pečenu baklavu iz rerne, isecite na komade i prelijte ravnomerno hladnim sirupom.
Ostavite grčku baklavu nekoliko sati da upije sirup potpuno i servirajte....
17. dec.
Najpopularnija jela turske kuhinjeDruga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
22. jun
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeBugarska kuhinja ne pravi izuzetak zbog njenog položaja, godina dominacije i samog načina života....
24. nov.
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeU kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace....
31. mart
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača.
Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
07. jun
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeDodaje se jaja, vanila i iz tri puta se dodaju suvi sastojci. Muti se na srednjoj brzini miksera oko 3 minuta, da se dobije lepa lopta od testa, koje se kači po žicama miksera....
26. avgust
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeUkrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
12. mart
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjePirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta.
Ako je još uvek ostalo vode...
22. mart
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiAli ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju.
Evo ih....
01. jun
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeNiko ne voli da kuva u kuhinji koja je puna prljavštine!...
11. avgust
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Kao i da uživamo u raznovrsnoj kuhinji!...
26. jul
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjeNeverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
08. januar
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka.
Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu.
Posolite po ukusu i dodajte brašno...
19. april
Grčke palačinkeVolim grčke palačinke sa granuliranim šećerom - malo domaćeg džema - od malina na primer - ne bi bilo suvišno :)...
16. okt.
Grčke šnicleOd svinjskog mesa odsečemo 4 šnicle, izlupamo, začinimo solju i biberom i pržimo sa obe strane u ulju.
Paprike pečemo na ringli, dinstamo i oljuštimo. Isečemo ih na ivice i pržimo u tiganju sa maslacem.
Dodajemo paradajz...
07. okt.