Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta doručkuju Španci?U Španiji često možete videti da ljudi doručkuju u dva sata posle podne ili da večeraju u 10 sati uveče....
22. januar
Pogledajte šta doručkuju uspešni i poznati ljudiZahvaljujući doručku možemo da vrednije radimo, šta god to bilo.
Uprkos tome, mnogi od nas preskaču doručak i prvi put jedu tek u podne....
18. jun
Evo šta jedu Nemci za doručakKvalitetan doručak, koji može dobro zasititi, odličan je početak dana jednog Nemca. Nemci su poznati kao radna nacija, koja poštuje svoje običaje i tradiciju. To u potpunosti važi i za doručak.
On treba da zasiti i...
10. jun
Evo koja hrana usporava starenjeNutricionista i doktor medicinskih nauka Mihail Ginzburg je naveo proizvod koji može usporiti proces starenja kože. To su klice pasulja. Klice od pasulja su postale mnogo popularne i tražene od strane osoba, koje preferiraju...
22. april
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoMiris svežeg hleba je neuporedivno privlačan. Povezujemo ga sa kućnom udobnošću i toplinom, ukusnim jelima i prijatno provedenim momentima porodične trpeze.
Svaki čovek biva očaran aromom koja se raznosi iz upravo...
15. april
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjU srcu svakog dobrog kolača leži vlažna, lagana i vazdušasta patišpanj osnova. Nezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko...
01. mart
Eliminišite naduvenost i gasove - evo ovako!Gasovi i naduvenost su normalan proces sistema organa za izlučivanje. Međutim, neka stanja ovaj proces čine preterano čestim i previše bolnim. Ovakvi su problemi sa želucem: bolest kolitis ili sindrom nervoznog debelog...
18. nov.
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti.
Simptomi prisustva parazita...
22. jul
Evo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!
Postoji dosta i različitih recepata za omlet: sa mlekom, kefirom, brašnom, kobasicom...
30. januar
Evo kako kopriva pomaže kod hemoroidaJoš odavno su ljudi koristili lekovita svojstva koprive za lečenje hemoroida. Za recepte se koristila sušena kopriva, izmrvljeni listovi, stabiljka i semenke. Različiti čajevi od ove biljke se koriste i danas, a uspešno...
18. mart
Šta je anardana i za šta se koristi?Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta.
Takvo omiljeno jesenje voće je...
19. mart
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Hronična glavobolja - šta je prouzrokuje i šta pomaže?Uzrok hronične glavobolje je genetski uslovljen nedostatak serotonina u mozgu. Menja se fiziologija krvnih sudova, receptora za bol i tako dolazi do glavobolje. Kod 90% pacijenata se primećuje nasledni faktor. Dodatni faktori...
10. feb.
Šta je surimi i za šta se koristi?Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina.
Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
23. sep.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta sadrže šargarepeSvi smo čitali bajke o zeki koji jede šargarepe kako bi imao snage. Poreklo ovog narandžastog korenastog povrća datira još pre 5 000 godina u Centralnoj Aziji, tačnije u regionu Avganistana. Postepeno počinje da postaje popularan...
05. april
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta sadrži pirinač?Pirinač je jedna od najkorisnijih žitarica. Međutim, njegove zdravstvene koristi se često potcenjuju.
Pirinač je kultura izuzetno bogata složenim ugljenim hidratima, koji zauzvrat predstavljaju glavni izvor energije...
12. januar
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta sadrži cimet?Drvo cimeta je poreklom iz Šri Lanke, ali se zbog svojih koristi uzgaja na mnogim mestima širom sveta. Začin cimet, koji se dobija od njega poznat je u svim kuhinjama, nosi isto ime i zbog svoje neverovatne arome simbol...
05. dec.
Šta sadrži kakao?Kakao je izraz za zrna kakao drveta i prah napravljen od njih. Biljka je drvo koje se uzgaja u Centralnoj Americi, a zrna, bobice, su beskrajno vredne, glavna su sirovina za proizvodnju čokolade. Imaju bogat sastav korisnih...
29. nov.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta sadrže lešnici?Lešnici su vrsta orašastih plodova koji se obično koriste u mnogim receptima, uključujući zdrave deserte, grickalice i slana jela.
Ne samo da su ukusni, već su i puni esencijalnih hranljivih materija koje mogu biti...
31. mart