Facebook
Omiljeno
Pinterest
Da napravimo kore za lazanjuTakvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju....
Tompusi od kora za pituIvice zalepimo umućenim žumancem da se ne otvore.
Kad sve budu gotove, poređamo ih u pleh i pečemo u umerenoj rerni....
Kora za picu od leblebijaPromešajte u srednje gustu kašu, sipajte preko papira za pečenje u posudu za picu prečnika 24 cm.
Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5-7 minuta da se stegne i izvadite....
Korpice sa spanaćem od kora za pituOdozgo slomite po jedno prepeličje jaje i stavite ukusne korpice da se peku oko 12 minuta do zlatne boje.
Korpice poslužite lagano ohlađene.
Korpice sa spanaćem od kora za pitu su veoma ukusne....
Kora za picu od tahinija od susamaDodajem prašak za pecivo pomešan sa kiselim mlekom, ponovo promešam i sipam na papir za pečenje, trudim se da oblikujem koru za picu....
Tompusi sa ratlukom od kora za pituIzvadite pleh iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
Napravite sirup od vode, šećera i vanile, stavite na vatru i sačekajte da provri i da se zgisne. Ostavite da se ohladi i prelijte tompuse....
Korpice od finih kora za pituKorpice od finih kora za pitu vratite u rernu dok jaja ne pobele.
Mogu se servirati kako za doručak, tako i za ukusno predjelo.
Prijatno!...
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Tompusi od kora za pitu sa ribljim nadevomPreko svakog od njih se stavlja od nadeva i uvija se u čvrst rolat po širini, pre nego što ga savijemo, preklapamo krajeve, da nadev ne bi ispao.
Dobijene tompuse ređamo u pleh, preko namazanog papira za pečenje....
Kora za tortuDobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte....
Kora od belanaca za tortuKora se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore.
Ja sam isekla tri odvojene kore od belanaca za tortu....
Kora od spanaća za tortuPecite koru za tortu u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi, pre nego što isečete koru od spanaća za tortu....
Kora od oraha za tortuOdvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa polovinom šećera i uz neprestano mešanje ih stavite na paru mešajući 1-2 minuta.
Pazite da ih ne skuvate....
Kora od tikvica za picuNarendajte tikvicu i ostavite je da se ocedi. Nakon toga je pomešajte sa jajetom i ovsenim pahuljicama....
Kora od šargarepe za tortuKoru od šargarepe za tortu ostavljamo na rešetku da se ohladi.
Ja sam svaku koru pokrila glazurom od umućenog maskarponea sa šećerom u prahu i oblikovala štanglice....
Kora od limuna za tortuDodajtemo u smesu od jaja brašno sa praškom za pecivo i koru od limuna, dobro promešamo i sipamo u prethodno namazanu okruglu tepsiju prečnika 26 cm. Ako vam je lakše možete staviti papir za pečenje....
Bademova kora za tortuGotovu smesu sipamo u pleh od rerne. Koristimo papir za pečenje, ali može da se namaže posuda. Peče se samo po jedna kora.
Stavljamo u sredinu rerne na 190 stepeni i pečemo 11 minuta....
Francuska kora za tortuAko želite okruglu koru, nacrtajte krug na papiru za pečenje sa obručem (kalupom) torte. Napravite spiralu, počnite od centra keuga. Zaustavite na oko 2 cm od ivica....