Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeHajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
28. sep.
Nekoliko razloga da jedete ljutoNajboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su
1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
13. dec.
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaDa bi telo funkcionisalo adekvatno, potrebne su mu korisne hranljive materije, među kojima su i aminokiseline. Ova organska jedinjenja se mogu unositi hranom ili sintetizovati u telu.
Neesencijalne aminokiseline uključuju...
16. januar
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
29. dec.
Deset razloga da jedete godži beriGodži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
14. okt.
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Evo zašto treba da jedete više kivijaKivi je voće koje je često zanemareno na račun drugog. Ovo je skroz nepravedno. Neki ga izbegavaju zbog kiselog ukusa i neprijatne konzistencije voća. Ali kada je kivi dobro sazreo, on ima odličan ukus i prijatan je za...
17. nov.
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePasulj je jedna od namirnica, koje često prisustvuju na našoj trpezi, jer može da se servira kao čorba, paprikaš, zapečen u rerni, sa i bez mesa. Pokazalo se da je pasulj izuzetno kosristan za zdravlje....
27. feb.
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
26. feb.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeU sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje.
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
26. jun
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Kiseljak je uobičajena višegodišnja biljka koja svakog proleća nestrpljivo niče iz zemlje. Poreklom iz Evrope i Azije, kiseljak je bogat vitaminom C i posebno je aromatičan.
Kiseljak se lako može uzgajati u većini...
09. maj
4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo uljeUpravo iz toga razloga ono ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva, tj- jača imunološke snage tela....
08. jul
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Da li volite cveklu? Možda je dodajete u salatu zbog slatkog ukusa koji se lepo nadopunjuje sa ostalim sastojcima? Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
10 razloga da češće konzumirate orašaste plodoveTada ostavite keks, čips i štapiće na stranu i počnite da jedete više orašastih plodova i semenki. Zašto su orašasti plodovi toliko korisni i zašto ih toliko preporučuju?...
28. mart
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete bananeMeđutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana.
1....
14. sep.
Kako da konzerviramo paprikeAko želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale....
10. januar
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuEvo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu:
1....
10. avgust
Paprike u senfuZagrejati do ključanja, kada smesa proključa dodati deo paprike i kuvati 10 minuta, ocediti i odložiti u dublju posudu da se hladi, postupak ponavljati dok se sva paprika ne utroši....
20. okt.
Paprike u rerniNapunite paprike smesom, pritisnite ih odozgo, da smesa ne iscuri. Svaku papriku uvaljajte u kukuruzno bašno.
Nauljite pleh u kome ćete peći paprike. Poređajte paprike u pleh....
24. maj