Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Ovi pečeni orašasti plodovi su savršeni za pripremu salata od povrća. Pečenje orašastih plodova u tiganju bez prethodnog zagrevanja Stavite orašaste plodove u suv, hladan tiganj....
Orašasti PlodoviOrašasti Plodovi
14. nov.
Orašasti plodovi sadrže esencijalne omega-6 i omega-3 masne kiseline. Koristi od orašastih plodova Kako bi maksimalno iskoristili sve blagodeti orašastih plodova, treba da ih konzumirate sirove....
Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?
24. avgust
Pistaći Ovi orašasti plodovi za muškarce otklanjaju posledice štetnih navika....
Alergija na orašaste plodoveAlergija na orašaste plodove
20. jul
Ali ipak, ako ste alergični na jednu vrstu orašastih plodova​​, to ne znači da ćete 100% imati alergiju na druge vrste orašastih plodova....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
Kada se redovno konzumira, jedna čaša (90 g) belog pasulja može da poboljša i održava kognitivnu finkciju./page...
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo....
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
Razlozi da se konzumira tahini nisu jedan ili dva. On je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, jer sadrži vitamine B rupe i vitamin E. B vitamini su važni za rad organizma....
Morski plodovi u maslacuMorski plodovi u maslacu
12. dec.
Kuvajte nekoliko minuta dok morski plodovi ne porumene. Pazite da ne prepržite morske plodove, jer će postati žilavi. Poslužite uz dobro ohlađeno belo vino....
Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?
09. okt.
A budući da ne znamo, to je jedan dobar razlog da ih ubacimo da prođu makar laganu termičku obradu. Kakave orašaste plodove da konzumirate - pečene ili sirove orašaste plodove? Sigurno ste zbunjeni....
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane
14. sep.
SAVET: Jedite malo orašastih plodova ili sušeno voće sa bananama za zdrav i hranljiv doručak. 2....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
Pečeni orašasti plodovi u rerniPečeni orašasti plodovi u rerni
21. april
Svi sirovi orašasti plodovi se pomešaj u posudi za pečenje. Dobro se poprskaju vodom i posipaju se solju odokativno. Po želji se dodaju željene količine i vrste začina....
Najkorisniji orašasti plodovi i njihova svojstvaNajkorisniji orašasti plodovi i njihova svojstva
07. nov.
Orašasti plodovi su izuzetno ukusni i korisni. Naučno je dokazano da konzumacija šake orašastih plodova dnevno pojačava aktivnost organizma u celini, ali uglavnom pojačava aktivnost mozga....
Čuvanje oraha i orašastih plodovaČuvanje oraha i orašastih plodova
08. feb.
Poželjno je da kupujete upakovane orašaste plodove ili orašaste plodove na kilogram iz proverenih prodavnica....
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danKoliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na dan
30. avgust
Ali samo kada je reč o sirovim orašastim plodovima, konzumirani bez ikakvih dodatih začina u njih....
Koje orašaste plodove možemo peći?Koje orašaste plodove možemo peći?
16. januar
Zapečeni orašasti plodovi, koji se kupuju u prodavnicama ili na tezgama, peku se u biljnoj masnoći....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja sirovih orašastih plodova, treba da se rešimo minuseva, ili drugim rečima kazano - unapred da potopimo orašaste plodove. Razlog je veoma prost....
Da li orašasti plodovi sadrže cink?Da li orašasti plodovi sadrže cink?
17. januar
Drugi bogati cinkom orašasti plodovi su lešnik, pistaći i kokos....
Energetski barovi od orašastih plodova i voćaEnergetski barovi od orašastih plodova i voća
25. jun
Možete odmah da konzumirate ove energetske barove od orašastih plodova i voća ili da ih čuvate pokrivene folijom do nekoliko dana za vaš energetski doručak. Recept za energetske barove je gotov, prijatno!...
Bombone od sireva, orašastih plodova i voćaBombone od sireva, orašastih plodova i voća
16. maj
Beli sir se izgnječi viljuškom. Dodaje se kremasti i pavlaka i sve se promeša. Orasi se proprže na suvom tiganji na kratko. Iseču se krupnije i dodaju u sireve. Borovnice i peršun se sitno iseckaju. U njih se dodaju...
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka....
Pet vrsta orašastih plodova za zdravo srcePet vrsta orašastih plodova za zdravo srce
18. jun
Razvoj naslaga u arterijama jeste jedanod najčešćih razloga za koronarnu bolest srca i srčani udar./page...
Koristi od potapanja orašastih plodova i semenaKoristi od potapanja orašastih plodova i semena
22. feb.
Čak i ako niste na veganskoj ishrani, jedan sjajan razlog za potapanje orašastih plodova je taj što mnogi od njih, posebno orasi i bademi, imaju mnogo privlačniji ukus nakon što su potopljeni i isprani....
Kolač od orašastih plodova i limuna bez glutenaKolač od orašastih plodova i limuna bez glutena
15. dec.
Dodajte i samlevene orašaste plodove. Promešajte dobro i sipajte na papir u kalup za pečenje od 20 cm. Pecite kolač od orašastih plodova i limuna bez glutena dok ne bude gotov ili dok čačkalica ne bude suva....
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....