Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)
26. jul
Međutim, u sledećim redovima bavićemo se samo tradicionalnim receptima iz izraelske kuhinje koji se spremaju za Šavut ili Predesetnicu....
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Druga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Tarator Sa kiselim mlekom možemo da pripremimo drugo tradicionalno jelo - tarator....
Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptuTradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu
13. maj
Tradicionalna čorba od pečuraka po italijanskom receptu se servira sa prepečenim kriškama. Po želji možete da dodate još origana i parmezana za posipanje. Prijatno!...
Moj recept za ćevapeMoj recept za ćevape
03. maj
2
U posudu staviti staviti goveđe i svinjsko mleveno meso, posuti alevom paprikom, sodom bikarbonom, biberom i soli. Beli luk iseckati što sitnije i nasuti preko mesa. Rukama izmešatio sve pa razbiti jaje i rukama izmešati...
Klasični recept za RizogaloKlasični recept za Rizogalo
02. dec.
Prvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom. Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli. Obavezno kuvajte na slaboj vatri, kako...
Recept za izbeljivanje zubaRecept za izbeljivanje zuba
26. okt.
Sastojci se dobro umute u šolji. Zubi se peru dobijenom domaćom pastom za zube 2-3 puta nedeljno. Pranje smesom jednom se smatra za pranje zuba ujutru i uveče....
Oprobani recept za kolačOprobani recept za kolač
14. dec.
Ovaj recept je od mame, a majka ga je nasledila od njene majke. Isproban recept za kolač, koji će uvek učiniti vaš kolač savršenim....
Klasičan recept za KajzeršmarnKlasičan recept za Kajzeršmarn
15. avgust
Kajzeršmarn se tradicionalno služi sa sveže napravljenim slatkom od šljiva. Za pripremu slatka operite šljive i uklonite koštice. Kuvajte ih oko 7 minuta sa šećerom, vodom i rumom i ostavite sa strane....
Recept za bolji vidRecept za bolji vid
16. jul
1
Recept je takođe dobar za jačanje imuniteta. Prosto dodajte i 5 g korena đumbira....
Recept za ispucale peteRecept za ispucale pete
25. maj
Pomešajte jednu kašiku meda sa kašikom brašna. Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela. Pre spavanja potopite noge 10-15 minuta u vruću vodu. Osušite ih. Od dobijenog testa napravite dve pogačice. Na svaku...
Univerzalni recept za mekikeUniverzalni recept za mekike
02. okt.
Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje, u koje sipajte rastvoreni kvasac u mleku sa vodom, soli, šećerom i 2 kašike ulja. Umesite srednje meko testo i ostavite ga da naraste. Premažite testo sa preostalom kašikom...
Klasičan recept za eklereKlasičan recept za eklere
20. maj
Neka vam je slatko sa ovim klasičnim receptom za eklere!...
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
*Izvor ovog tačnog recepta za palačinke: Restoranska knjiga recepata...
Originalni recept za gibanicuOriginalni recept za gibanicu
11. maj
U doboku posudu izmrvite sir viljuškom na veoma sitno, dodajte jaja i promešajte. Dodajte 1 kašičicu praška za peciva i sipajte toplu vodu, pa sve promešajte do homogene mase. Istopite maslac i sa 1/3 premažite pravougaoni...
Narodni recept za vrtoglavicuNarodni recept za vrtoglavicu
12. jul
U čašu vode pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i beli šećer. Neka smesa prenoći. Ujutru promešajte i popijte dva sata pre doručka. Ova procedura traje 3 dana i problem sa vrtoglavicom nestaje....
Isproban recept za mafineIsproban recept za mafine
05. avgust
U veliku posudu razbijte jaja. Dodajte šećer i pomoću miksera umutite u vazdušast krem. Ne prestajući da mutite stavite ulje i sveže mleko, a nakon toga brašno, prašak za pecivo, koru limuna i cimet. Rasporedite smesu...
Stari recept za korpiceStari recept za korpice
07. avgust
Izvadite kravlji maslac i isecite ga u posudu na male komade. Ostavite na sobnoj tempreaturi na oko sat vremena da omekša. Dodajte preostale sastojke za testo i zamesite meko testo. Uvijte u streč foliju i ostavite...
Prolećni recept sa zeljemProlećni recept sa zeljem
27. april
Očistite suve paprike od smenki i kuvajte dok ne omekšaju. Očistite zelje od žilica i blanširajte oko 3 minuta u posoljenoj vodi. Ocedite i sitno isecite. Luk sitno iseckajte i izdinstajte. Nakon toga dodajte paprike...
Klasičan recept za palačinkeKlasičan recept za palačinke
07. feb.
U dubokoj činiji umutite jaja. Dodajte so. Uz mešanje dodajte mleko. Postepeno dodajte i brašno. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte 1-2 supene kašike ulja. Zagrejte tiganj. Ako koristite teflonski tiganj,...
Lak recept za tulumbeLak recept za tulumbe
24. feb.
Kad voda provri u nju se stavlja so i maslac. Brašno se dodaje postepeno i meša se s drvenom varjačom, da testo postane glatko i smesa počne da se odlepljuje od posude. Skloni se sa ringle, malo se ohladi i stavljaju se...
Pile Marsala (Originalni recept iz Marsale)Pile Marsala (Originalni recept iz Marsale)
28. avgust
Korisitla sam osnovne sastojke recepta. Pri dodavanju vina može da se stvori efekat flambiranja. Pileće grudi mogu da se raspolove i blago da se istucaju preko folije, ali veoma nežno da se ne raspadnu....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
Školjke po receptu iz ŠableŠkoljke po receptu iz Šable
03. avgust
Jelo sa školjkama po receptu iz Šable se kuva dok sva voda ne ispari i dok pirinač ne bude potpuno kuvan....
Recept za domaće teleće kobasiceRecept za domaće teleće kobasice
24. mart
Prilikom tehnologije pripreme kobasica, važna su sledeća pravila. Od značaja je pravilni balan između količine i teksture mesa, tačna gramaža začina (svako ih bira po ukusu) i vreme mešanja mlrevenog mesa. Ako su creva...