Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Alergija na jabukeKod različitih vrsta jabuka manifestacije alergije su jače ili slabije, a alergija na zelene jabuke se javlja češće....
02. nov.
Alergija na orašaste plodoveZa razliku od drugih alergija, alergija na orašaste plodove ne može da se preraste. Ako imate alergiju na određenu vrstu orašastog ploda, pazite i prilikom konzumacije drugih vrsta orašastih plodova....
20. jul
Alergija na jaja kod decePo prvi put alergija na jaja može da se razvije kod odojčadi ili u ranom dečijem uzrastu.
Ova alergija se dosta često sreće. Reakcija traje najmanje jedan dan....
02. jul
Najčešće alergije na hranuAlergija na ribu
Učestalost: 0.4 posto odraslih i 0.1 posto dece imaju alergiju na ribu. Moguće je da ova grupa bude alergična samo na jednu vrstu ribe, a na drugu - ne....
25. januar
O alergiji na kikirikiNajskloniji da razviju alergiju na kikiriki su deca, pušači, ljudi sa drugim alergijama, ljudi koji imaju bliske rođake sa alergijama, koji pate od hronične bolesti ili imaju oslabljeni imuni sistem....
11. nov.
Alergija na mleko - simptomi i savetiAko treba da definišemo ovu vrstu alergije, onda se alergija na mleko izražava u abnormalnom imunološkom odgovorom na mleko i mlečne proizvode. Smatra se jednom od najčešćih alergija kod dece....
30. nov.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe....
28. dec.
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu je često sretana alergija na hranu. Alergija na pšenicu se mnanifestuje obično nekoliko sekundai ili minuta nakon obroka....
22. jul
Alergija na soju - šta treba da znateNa sreću, većina dece preraste ovu alergiju sa godinama. Prema statistikama, kod oko 50% dece ova alergija nestaje do sedme godine....
23. jun
Marinirani beli luk na hladan načinPo želji može da se doda šaka, dve dženarika i nekoliko ljutih papričica koje su izbockane na nekoliko mesta.
Poklopac se stavlja na teglu, ali se ne zapečati i ostavlja se na nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu....
05. jul
Najčešće alergije na hranu kod deceA ova alergija obično raste sa godinama.
Riba - Alergija na ribu je česta u detinjstvu. Za razliku od alergija na jaja i proteine kravljeg mleka, ova alergija ne raste....
16. jul
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako izgleda alergija na hranu?Alergija na ove orašaste plodove može biti veoma teška, ali u većini slučajeva deca sa takvom alergijom je prevaziđu;
- Alergija na orašaste plodove - orasi, pistaći, pinjoli, kokos i lešnici....
05. okt.
Postoji li alergija na alkohol?Dugo se vodi rasprava o tome da li postoji alergija na alkoholna pića....
23. sep.
Postoji li alergija na čokoladu?Drugi simptomi alergije na čokoladu uključuju:
migrenu;
kiselinu u želucu;
konvulzije;
nadutost;
kašalj;
svrab;
osip (koprivnjača)
osip - koji se može pojaviti odmah ili nakon nekog vremena
Prava alergije na...
06. jul
LukLuk se klasifikuje u prvih deset povrća po proizvodnji u svetu. Smatra se da luk potiče iz Azije i počinje da se kultiviše nakon 1630. godine.
Luk je sezonska biljka koja uspeva dobro na širokom rasponu temperatura. Biljka...
08. jun
Pohovani lukVadimo na rešetku da se ocedi masnoća.
Serviramo sa sosom po ukusu ili kao dodatak jelu....
16. mart
Pečeni lukPoređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje.
Pecite na 200 stepeni sat vremena....
24. mart
Karamelizovan lukNa ovaj način se dodaje voda još dva puta, i na kraju se dinsta dok tečnost potpuno ne ispari.
Ostavite luk da se dinsta poklopljen, kad ga skinete sa vatre. Na kraju pospite solju po ukusu....
29. maj
Kako luk utiče na želudac?Pre nego vas upoznamo sa korisnim ili štetnim delovanjem luka na želudac, treba da se upoznate sa fiziologijom samog želudca.
Proces varenja hrane je lanac biohemijkih reakcija. Ulazeći u sistem za varenje, hrana podleže...
31. mart
Bugarski lukBugarski luk (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) je jedan od osnovnih sastojaka tradicionalnog bugarskog začina - šarena so. Bugarski luk je zeljasta biljka, koja pripada porodici ljiljana i ima...
05. maj
Mladi LukSvako zna koliko je povrće korisno i kako nam ono obezbeđuje zdravlje i dugovečnost. Jedno od najviše konzumiranog povrća na našoj trpezi jeste mladi luk, za kojeg mnogi ljudi i ne slute da je veoma bogat korisnim materijama...
25. sep.