Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirće od malineSirće od maline
23. nov.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih. Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
Sirće od dženarikaSirće od dženarika
01. jun
Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto. Ako...
Sirće sa zovomSirće sa zovom
20. april
Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom. Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Na ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija. Posebno je ukusno sirće od dunja....
Domaće sirće od dunjaDomaće sirće od dunja
17. nov.
Ako želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca. Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
Domaće sirće od naraDomaće sirće od nara
29. januar
Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo. Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
Sirće sa zelenim začinimaSirće sa zelenim začinima
25. april
Pažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa. Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše. Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
Zdravstvene koristi balzamiko sirćetaZdravstvene koristi balzamiko sirćeta
06. sep.
Balzamiko sirće je posebno traženo, jer se ostavlja da odstoji u drvenim bačvama između 10 i 50 godina, što ga čini posebno vrednim. Zašto treba da koristite balzamiko sirće?...
Sirće sa bosiljkom i peršunomSirće sa bosiljkom i peršunom
27. april
Ovo sirće je neverovatno dobro za zelenu salatu....
Sirće od maline sa medomSirće od maline sa medom
26. april
Čuvajte gotovo sirće od maline na tamnom i hladnom mestu....
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaSirće sa zelenim začinima i cvetićima
28. april
Malo ugrejte sirće. Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu. Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
Grilovane krmenadle i višnje marinirane u balzamiko sirćetuGrilovane krmenadle i višnje marinirane u balzamiko sirćetu
13. okt.
1
Balzamiko sirće kuvati do gustine sirupa, ohladiti pa dodati med, majčinu dušicu, morsku so, sveže mleveni crni biber i propasirani beli luk. Promešati da se med rastopi, dodati višnje, i lagano ih umešati u sirup....
Ramstek BalzamikoRamstek Balzamiko
24. okt.
Promešajte oko 470 ml balzamiko sirćeta sa smeđim šećerom, Vorčester sosom i dodajte so. Mešajte smesu dok se šećer ne istopi....
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće od maline za salate sa morskim plodovima
19. nov.
Sirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja. Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
SirćeSirće
06. jul
Sirće je jedan od najdrevnijih začina, koje čovečanstvo poznaje. Dobro je poznata korist po zdravlje jabukovog sirćeta, proizvedenog od svežeg jabukovog, ili tradicionalnog sirća Balsamico....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Ako se sirće redovno konzumira pre obroka, jabukovo sirće će poboljšati metabolizam. Uz dobru dijetu i vežvanje, sirće će vašu težinu držati pod kontrolom....
Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
Ovo sirće ima relativno visok sadržaj sirćetne kiseline u poređenju sa drugim vrstama kineskog sirćeta, ali ipak ima blaži ukus od sirćeta koje Evropljani konzumiraju....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Domaće vinsko sirćeDomaće vinsko sirće
14. okt.
Sirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Gljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Skoro gotovo jabukovo sirće ostavljamo tako još 6 nedelja da sazru. Odozgo se pojavljuje tanak, sluzast sloj. To je gljivica sirćeta. Na kraju sirće procedimo i rasporedimo u staklene tegle u kojem ćemo ih čuvati....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Međutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode. Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
Tartar od jagoda sa balzamiko sos karamelomTartar od jagoda sa balzamiko sos karamelom
22. jun
Ostavite da malo vri 5 minuta, dodajte balzamiko sirće i kuvajte još 4-5 minuta. Za to vreme blendajte maline (po želji ih procedite kroz cediljku) i dodajte u karamel....