Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirće od malineNakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih.
Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
23. nov.
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Domaće sirće od krušakaNa ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija.
Posebno je ukusno sirće od dunja....
15. okt.
Domaće sirće od dunjaAko želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca.
Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
17. nov.
Domaće sirće od naraNakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.
Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
29. januar
Sirće sa zelenim začinimaPažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa.
Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Zdravstvene koristi balzamiko sirćetaBalzamiko sirće je posebno traženo, jer se ostavlja da odstoji u drvenim bačvama između 10 i 50 godina, što ga čini posebno vrednim.
Zašto treba da koristite balzamiko sirće?...
06. sep.
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaMalo ugrejte sirće.
Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu.
Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
28. april
Grilovane krmenadle i višnje marinirane u balzamiko sirćetuBalzamiko sirće kuvati do gustine sirupa, ohladiti pa dodati med, majčinu dušicu, morsku so, sveže mleveni crni biber i propasirani beli luk. Promešati da se med rastopi, dodati višnje, i lagano ih umešati u sirup....
13. okt.
1
Ramstek BalzamikoPromešajte oko 470 ml balzamiko sirćeta sa smeđim šećerom, Vorčester sosom i dodajte so. Mešajte smesu dok se šećer ne istopi....
24. okt.
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
SirćeSirće je jedan od najdrevnijih začina, koje čovečanstvo poznaje. Dobro je poznata korist po zdravlje jabukovog sirćeta, proizvedenog od svežeg jabukovog, ili tradicionalnog sirća Balsamico....
06. jul
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Jabukovo sirćeAko se sirće redovno konzumira pre obroka, jabukovo sirće će poboljšati metabolizam. Uz dobru dijetu i vežvanje, sirće će vašu težinu držati pod kontrolom....
25. avgust
Pirinčano SirćeOvo sirće ima relativno visok sadržaj sirćetne kiseline u poređenju sa drugim vrstama kineskog sirćeta, ali ipak ima blaži ukus od sirćeta koje Evropljani konzumiraju....
03. dec.
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Domaće jabukovo sirćeGljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
04. okt.
Pravo domaće jabukovo sirćeSkoro gotovo jabukovo sirće ostavljamo tako još 6 nedelja da sazru. Odozgo se pojavljuje tanak, sluzast sloj. To je gljivica sirćeta. Na kraju sirće procedimo i rasporedimo u staklene tegle u kojem ćemo ih čuvati....
29. jul
1
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Napravimo jabukovo sirćeMeđutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode.
Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
10. jun
Tartar od jagoda sa balzamiko sos karamelomOstavite da malo vri 5 minuta, dodajte balzamiko sirće i kuvajte još 4-5 minuta.
Za to vreme blendajte maline (po želji ih procedite kroz cediljku) i dodajte u karamel....
22. jun