Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Rečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje) Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha Način pripreme...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?
22. maj
Zatim se od jednog litra vode i dva kilograma šećera priprema šećerni sirup. Komadići bundeve se dobro operu i zatim stave da se kuvaju u šećernom sirupu. Slatko se kuva dok se sirup ne zgusne....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Zdrava ishrana hrabro probija put do stolova sve većeg dela ljudi. Dijete se zamenjuju kvalitetnim proizvodima čija je konzumacija zadovoljstvo za nepce i za organizam. U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao...
Šta je Ramen i kako se pravi?Šta je Ramen i kako se pravi?
23. maj
Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu. U Japanu se kuva skoro svuda. Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija. Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
Kao što vidite i sami, recept je jednostavan i čak bi početnik mogao da se pripremi ovo kučinarsko iskušenje....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Potrebni proizvodi: 1 belance 250 g kilograma šećera u prahu 1 kašika kukuruznog škroba 1 kašika soka od limuna 1 vanila Priprema: Pomešajte sve sastojke osim soka od limuna u posudi i mutite mikserom 3 minuta na...
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Morski delikatesi čine čitav deo kulinarstva kao nauke. Pored jasno izraženih kvaliteta ukusa, morski plodovi se odlikuju korisnim nutritivnim svojstvima. Morske špargle, koje se nazivaju i morsko povrće i salikornija...
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Lan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Lan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu. Laneno seme se koristi...
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Ne postoji način da se pripremi i tradicionalno indijsko jelo Alu Anardana, a da se u njega ne uključe i sušene semenke nara. Anardana se dodaje u razne salate, posebno u krompir salatu i one od leblebija....
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina. Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....