Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Evo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara: 1. Stevija Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje....
Koja brašna su bez glutenaKoja brašna su bez glutena
19. mart
Kukuruzno brašno se koristi za zgušnjavanje supa i soseva; - brašno od krompira - dobra kombinacija sa ostalim bezglutenskim brašnom; - sojino brašno - dobija se samlevenih zrna soje....
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?
26. maj
Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
Koja su najpopularnija brašna bez glutena?Koja su najpopularnija brašna bez glutena?
12. maj
Ova vrsta brašna je izvor gvožđa, kalcijuma, proteina i ugljenih hidrata. Poželjno je koristiti ga u kombinaciji sa drugim brašnom (npr. bademovo brašno ili brašno od tapioke)....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila. Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Upotreba samo mleka za postizanje preporučujuće dnevne doze kalcijuma nije razumna ideja....
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuTri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetu
02. jun
Može da zameni pšenično brašno za 25 odsto brašna od amaranta, ali ono treba da se kombinuje sa drugim brašnom za vreme pečenja....
Hrana koja se bori protiv stresaHrana koja se bori protiv stresa
04. nov.
Zbog užurbanog i pretrpanog načina života mnogi ljudi su izloženi neprestanom stresu, a opšte je poznato kako je on štetan za naše zdravstveno stanje i do kakvih posledica može da dovede. Ustvari, pritisak kojem smo izloženi...
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?
23. januar
Lekovita ishrana se preporučuje paralelno sa lečenjem lekovima. Trebalo bi da se kombinuje sa potpunom promenom načina života....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Jela sa huskom Husk se može koristiti kao zamena za brašno ili mekinje, a to omogućava dodavanje više ugljenih hidrata u hranu....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Majoran je zeljasta biljka iz porodice jorgovana koja dostiže visinu od 30 do 50 cm, stabljika joj je grebenasta i razgranata, a listovi jajastog oblika. Cvetovi su mu beli ili crvenkasti. Obično cveta od juna do avgusta...
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Preporučuje se upotreba kardamoma u mahunama, uklanjajući semenke u poslednjem trenutku pre upotrebe. Kardamom u prahu ima slabiju aromu....
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak! Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom. Organi, koji su sastavni deo organa za varenje kod...
Čorba od belog luka koja ugrevaČorba od belog luka koja ugreva
21. okt.
Dodajte brašno, mešajte minut-dva i malo po malo sipajte 1, 5 litar vode, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Začinite začinima i ostavite da se ukusna čorba od belog luka skuva....
Italijanska čorba od hleba koja grejeItalijanska čorba od hleba koja greje
22. okt.
Tako će se jaje skuvati. Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačija supa sa pirinčem koja zagreva
28. dec.
Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu. Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi....
Kolač za dijabetičare sa avokadomKolač za dijabetičare sa avokadom
05. dec.
1
Dodajte ulje, vanilu, steviu, cimet, sodu, brašno od rogača i spelte. Dobro promešajte i na kraju dodajte narendane jabuke. Sipajte smesu u teflonski kalup za kolač ili kuglof....
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u telu
28. maj
Upale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti. Rizik se povišava kada u našem životu postoji stres, hranimo se...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
Krajnji rezultat je da je visokokvalitetno, belo brašno mnogo siromašnije vitaminima i mineralima od tamnog brašna od celog zrna....
Najkorisnija brašnaNajkorisnija brašna
19. mart
U brašnu od banana postoji velika količina rezistentnog skroba što pomaže dijabetičarima da poboljšavaju svoju osetljivost na insulin i da održavaju nivoe šećera u krvi....
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa - za šta se koristi
14. dec.
Preporučujuća doza za konzumaciju je od 100 do 300 miligrama dnevno. Može da se doda u hranu, da se razredi sa vodom ili drugim napitkom, ili da se koristi kao sastojak zajedno sa drugim proizvodima....