Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Šećer od urme - prednosti i upotrebaŠećer od urme - prednosti i upotreba
10. april
Sa kulinarske tačke gledišta, ova vrsta šećera je najbolja opcija za pravljenje veganskih kolača, bombona i malih kolača....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Za najbolje rezultate brašno od heljde treba da se koristi u kombinaciji sa drugim integralnim brašnom koji čini 25-50% ukupnog brašna u receptu. 1/2 šolje (60 grama) brašna od heljde nudi: Kalorija: 200; Proteina: 4...
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
Među prednostima konzumacije rogača nalaze se: - Prirodan nizak sadržaj masti Brašno od rogača praktički ne sadrži masti. Ako ste na dijeti sa niskim sadržajem masti, ovo brašno je dobra varijanta za vas....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Kulinarska upotreba brašna od amaranta Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Odličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
Brašno od kikirikijaBrašno od kikirikija
02. nov.
Danas ćemo vam reći nešto više o poreklu kikirikija, nutritivnim podacima i zašto je dobro koristiti brašno od kikirikija, koje nije jedna od najpopularnijih namirnica, ali ima mnogo prednosti za dijetetsku ishranu.....
Brašno od lešnikaBrašno od lešnika
15. april
Za ličnu upotrebu, napravite samo onu količinu brašna od lešnika koja je potrebna za recept ili čuvajte ono što je ostalo u zamrzivaču....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Kulinarske primene Pesta Trapaneze Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale. Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaPrednosti upotrebe Goji (Godži) bobica
21. maj
Njihova redovna upotreba doprinosi ne samo boljem zdravlju, već štiti od pojave oboljenja. Postoji mnogo biljaka i rastinja, koje se smatra zdravim i pomaže zdravstveno stanje čoveka....
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabuke
22. januar
Jabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
Upotreba i primena jabukovog brašnaUpotreba i primena jabukovog brašna
26. jun
Osim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
Domaće kokosovo brašnoDomaće kokosovo brašno
27. jun
Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lana
26. april
Upotrebom lanenog semena se može održavati nivo holesterola....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Divlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela. Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
Šta je brašno od jabuke?Šta je brašno od jabuke?
02. nov.
Svima je poznato da je brašno glavni proizvod nakon mlevenja zrna, a njegova glavna upotreba je u pripremi hleba i pekarskih proizvoda, kao i kao zgušnjivač u raznim jelima....
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Njegova kulinarska upotreba je veoma prijatna. On se dodaje u napitke u ulozi zgušnjivača i u slatke sosove i glazure. Daje prijatnu čokoladnu nijansutečnostima....
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKapuska - kulinarska magija sa kupusom
23. dec.
Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu. Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
Brašno od šipka - koristi i primenaBrašno od šipka - koristi i primena
26. januar
Zato veliki broj ljudi ovaj pravi prirodni dar koristi za lečenje niza bolesti, ali i za pripremu mnogih kulinarskih užitaka. Plodovi šipka su bogati raznim vitaminima, mineralima i mikro elementima....
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaBrašno od spelte - suština, koristi, primena
24. maj
Evo nekoliko kulinarskih saveta i trikova koji će vam pomoći da uključite brašno od spelte u svoje svakodnevno kuvanje ili pečenje. 1. Za početak probajte da je koristite u odnosu 50:50....