Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Šećer od urme - prednosti i upotrebaSa kulinarske tačke gledišta, ova vrsta šećera je najbolja opcija za pravljenje veganskih kolača, bombona i malih kolača....
10. april
Brašno od heljde - koristi i upotrebaZa najbolje rezultate brašno od heljde treba da se koristi u kombinaciji sa drugim integralnim brašnom koji čini 25-50% ukupnog brašna u receptu.
1/2 šolje (60 grama) brašna od heljde nudi:
Kalorija: 200;
Proteina: 4...
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaMeđu prednostima konzumacije rogača nalaze se:
- Prirodan nizak sadržaj masti
Brašno od rogača praktički ne sadrži masti. Ako ste na dijeti sa niskim sadržajem masti, ovo brašno je dobra varijanta za vas....
23. april
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Brašno od kikirikijaDanas ćemo vam reći nešto više o poreklu kikirikija, nutritivnim podacima i zašto je dobro koristiti brašno od kikirikija, koje nije jedna od najpopularnijih namirnica, ali ima mnogo prednosti za dijetetsku ishranu.....
02. nov.
Brašno od lešnikaZa ličnu upotrebu, napravite samo onu količinu brašna od lešnika koja je potrebna za recept ili čuvajte ono što je ostalo u zamrzivaču....
15. april
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaKulinarske primene Pesta Trapaneze
Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale.
Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
16. okt.
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaNjihova redovna upotreba doprinosi ne samo boljem zdravlju, već štiti od pojave oboljenja.
Postoji mnogo biljaka i rastinja, koje se smatra zdravim i pomaže zdravstveno stanje čoveka....
21. maj
Prednosti soka od jabukeJabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
22. januar
Upotreba i primena jabukovog brašnaOsim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
26. jun
Domaće kokosovo brašnoČim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
27. jun
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaUpotrebom lanenog semena se može održavati nivo holesterola....
26. april
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaDivlji luk je poznat i kao sibirski luk i vlašac. To je prolećna biljka koja više liči na beli luk nego na luk. Može se konzumirati svež, kao i sastojak salata i drugih jela.
Ova biljka ima zdravstvene koristi i...
26. sep.
Šta je brašno od jabuke?Svima je poznato da je brašno glavni proizvod nakon mlevenja zrna, a njegova glavna upotreba je u pripremi hleba i pekarskih proizvoda, kao i kao zgušnjivač u raznim jelima....
02. nov.
Sirup od rogača - prednosti i primenaNjegova kulinarska upotreba je veoma prijatna. On se dodaje u napitke u ulozi zgušnjivača i u slatke sosove i glazure. Daje prijatnu čokoladnu nijansutečnostima....
02. dec.
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
Brašno od šipka - koristi i primenaZato veliki broj ljudi ovaj pravi prirodni dar koristi za lečenje niza bolesti, ali i za pripremu mnogih kulinarskih užitaka.
Plodovi šipka su bogati raznim vitaminima, mineralima i mikro elementima....
26. januar
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaEvo nekoliko kulinarskih saveta i trikova koji će vam pomoći da uključite brašno od spelte u svoje svakodnevno kuvanje ili pečenje.
1. Za početak probajte da je koristite u odnosu 50:50....
24. maj