Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći hladan crni čaj sa limunomDomaći hladan crni čaj sa limunom
09. jul
Ohrabrite se i vi uz domaći hladan crni čaj sa limunom....
Crni čaj sa koricama pomorandže i majčinom dušicomCrni čaj sa koricama pomorandže i majčinom dušicom
21. sep.
Vaš crni čaj sa koricama pomorandže i majčinom dušicom je gotov i možete da ga servirate....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Od biljke Camellia sinensis se dobijaju tri vrste najkorisnijeg čaja na svetu. To su crni, beli i zeleni. Razlika dolazi od vremena branja i fermentacije kojoj se listovi podvrgavaju. Kod crnog čaja proces fermentacije...
Šta sadrži crni čaj?Šta sadrži crni čaj?
28. april
Crni čaj je malo poznat kod nas. Njegovom domovinom se smatra Kina. Ova vrsta čaja gaji se na himalajskoj visoravni i na planinama, na vrlo velikoj nadmorskoj visini. Ovo područje proizvodi najviše crnog čaja na svetu...
Crni čaj kod visokog pritiska?Crni čaj kod visokog pritiska?
23. nov.
Svaki čaj ima korisne supstance koje se u njemu nalaze, pa shodno tome svaki čaj ima koristi za naše zdravlje. Crni čaj je izuzetno dobar za naše zdravlje. Ima moć da pročisti naše telo, da ojača imuni sistem i da pomaže...
Crni rolatCrni rolat
12. januar
Prijatno uz crni rolat!...
Crni uštipciCrni uštipci
17. jul
U dublju posudu sipati brašno, prstohvat soli, prašak za pecivo i prah za puding sa ukusom čokolade i promešati viljuškom. Dodati jaje, mleko i vodu i sve dobro sjediniti da ne bude grudvica. Zagrejati ulje u dubljoj manjoj...
Crni kolačCrni kolač
13. avgust
U posudi umutite mleko sa šećerom, dodajte sodu, ulje, kakao, prosejano brašno. Sipajte gustu smesu u pleh, namazan sa malo ulja i posut brašno, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Napravite...
Crni slezCrni slez
26. avgust
Crni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez. Stabla biljke...
Crni PasuljCrni Pasulj
11. januar
Pasulj pripada porodici mahunarki. Njegova zemlja porekla je Južna Amerika, ali se može gajiti svuda. Još su ga Inke gajile, a u Evropu ga je donela jedna od eskpedicija Kristofera Kolumba. Zbog lakog načina gajenja, pasulj...
Crni kohošCrni kohoš
16. april
Crni kohoš /Actaea Racemosa/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ljutića /Ranunculacea/, koja potiče iz Severne Amerike, gde slobodno raste u vlažnim listopadnim šumama sa umereno plodnim zemljištem. Visina...
Crni gavezCrni gavez
16. okt.
Crni gavez (Symphytum officinale) je višegodišnja zeljasta biljku, koja je rasprostranjena u aziji i Evropi. Na našim prostorima je poznata još kao strastvenik, divlji duvan, glatki koren i iscelitelj. Poslednji naziv nikako...
Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Crni kavijar je jedna od najskupljih namirnica na svetu, zbog čega nije slučajno nazvana hrana careva. Ova vrsta kavijara je simbol luksuza i izobilja i često je upoređivana sa crnim dijamantima. Crni kvijar se dobija samo...
Crni biberCrni biber
28. nov.
Prstohvat bibera se dodaje u skoro svaki recept. Nekada davno korišćen kao valuta razmene i darivan bogovima kao sveti dar, sreća je što je ovaj najpoznatiji začin dostupan tokom cele godine u prodavnicama. Biber potiče...
Crni KuminCrni Kumin
15. jun
Crni kumin (Nigella Sativa) je legendarna biljka koja dolazi sa istoka. Crni kumin je visine 40-60 cm, a seme, ulje i biljka koje se dobijaju od njega poznati su pod različitim nazivima - crno seme, čukurot, faraonovo ulje...
Crni PirinačCrni Pirinač
06. jun
Crni pirinač predstavlja žitaricu koja je pripitomljena u Aziji. Iz tog razloga je široko rasprostranjena u kulinarstvu mnogih zemalja kao što su Kina, Japan i Koreja. Naziva se još i ljubičast pirinač, zbog nijanse koju...
Belo-crni rolatBelo-crni rolat
24. januar
Premazati preko belog fila crni fil. Uviti pomoću folije u rolat i staviti na par sati u frižider da se stegne. Belo-crni rolat je sjajan!...
Ruski crni hlebRuski crni hleb
09. jun
Ražano i pšenično brašno zajedno prosejte. Dve pune čaše smese od brašna pomešajte sa šećerom, solju, mekinjama, kvascem i začinima. U šerpi pomešajte vodu, sirće, melasu, čokoladu i maslac i ugrejte na tihoj vatri. Smesu...
Koktel Crni RusKoktel Crni Rus
11. jun
Izostavljeni koktel Crni Rus je tužan i pomalo razočaran. Za liker od kafe možete da koristite Tia Maria ili Kalua likere, u zavisnosti od vašeg ukusa - drugi je ukusniji....
Torta Crni princTorta Crni princ
13. april
Torta Crni princ može da se ukrasi na razne načine....
Sočni crni kolačSočni crni kolač
08. mart
Napravite testo za kolač, tako što ćete pomešati sve sastojke za koricu i mešati dok ne dobijete homogenu smesu. Dobijeno testo stavite u zagrejanu tepsiju i ispecite. Da napravite preliv, prvo stavite vodu da se prokuva...
Jednostavan crni kolačJednostavan crni kolač
15. jul
Sastojke dobro promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Od testa odvajamo jednu šolju. Pečemo. Kad se ispeče namažemo odvojenim testom u čaši. Nakon maženja se ne peče ponovo. Kad se namaže, od topline testa se dobija...
Kolač Crni pepeoKolač Crni pepeo
02. maj
Izbušite viljuškom površinu kolača Crni pepeo i prelijte ga ravnomerno glazurom. Nasecite ga na parčiće i poslužite....
Domaći crni kolačDomaći crni kolač
12. avgust
Rastvorite sodu u kiselom mleku i mutite zajedno sa uljem, brašnom i kakaom dok se ne dobije homogena smesa. Smesa se sipa u namazan i brašnom posut pleh i peče u umereno ugrejanoj rerni kolač dok ne bude gotov. Napravite...
Kolač Crni biserKolač Crni biser
12. januar
Maslac treba da bdue mek, a jaja da su bila na sobnoj temperaturi. Umutite maslac sa šećerom, tako da dobijete penasti krem. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite nakon svakog jajeta. Nakon jaja, dodajte arome - vanilu, esekciju...