Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Husk - zašto je toliko koristan?Sastav i svojstva huska
Veći deo huska se sastoji od rastvorljivih vlakana (~ 75% ), koji služe kao mesto za razmnožavanje korisne crvene mikroflore....
15. dec.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
04. dec.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod.
Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
02. sep.
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Marinirani crveni lukIsecite crveni luk na četvrtine. Stavite u cediljku iznad posude i prelijte vrelom vodom da odstranite oštar ukus.
Za marinadu zagrejte balsamiko sirće i oko 150 ml vode....
02. maj
Karamelizovani crveni lukKada luk omekne, dodaje se i odvojena količina vina i šećera.
Sačeka se nekoliko minuta da se luk karamelizuje.
Skida se sa ringle i karamelizovani crveni luk je gotov....
01. januar
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Zbog čega je luk koristan?Po boji, luk može biti beli, crveni, žuti, a sve sorte daju specifičnu pikantnost jelima, poželjne su za hladne salate, tople supe, za pljeskavice ili kao začin....
06. okt.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd.
Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
02. april
Zbog čega je tarator toliko koristan?Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog....
13. avgust
Punjeni crveni luk sa mlevenim mesom i pirinčemOljuštimo luk i blanširamo tako kako su cele glavice, u vreloj vodi na 2-3 minuta. Izvadimo glavice i ostavljamo da se dobro ohladi.
Nakon toga pravimo vertikalne proreze i vadimo unutrašnjost luka....
12. maj
Sok od limete - zašto je tako koristanKorisna svojstva limete i njenog soka
Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih.
1....
14. nov.
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Ukusna crvena riba, koja bi, da trenutno nije njene cene, definitivno trebala da zauzima dostojno mesto u našoj ishrani....
22. okt.
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....
27. jun
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Zašto su sušene jabuke toliko korisneMeđu njima su toliko važne mineralne supstance poput kalijuma, natrijuma i gvožđa. Postoje male količine mikroelemenata kao što su selen, bakar i mangan....
17. nov.
Grejpfrut - koliko koristan, toliko i štetanU aromaterapiji miris grejpfruta se koristi pri lečenju apatije i depresije. Poboljšava koncentraciju i pamćenje....
10. mart
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć.
Napitak je neverovatno bogat i taman, a potrebna je samo kašika osušenih listova artičoke i ključale vode....
27. sep.
Crveni pasulj - koristi i šteteHranljive materije omogućavaju upotrebu crvenog pasulja i kao lekovite hrane.
Glavna korist dolazi od koncentracije hranljivih materija u zrnu, koji se čuvaju i nakon kuvanja....
07. mart
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Koristan sladoledOljuštimo bananu i avokado. Stavljamo ih u blender.
Dodajemo orašaste plodove i pasiramo.
Stavljamo u frižider na 4-5 sati, po želji mešamo s vremena na vreme dok ne dobijemo glatku konzistenciju....
02. dec.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOhlađeni napitak je koristan za kožu i sluzokožu. Koristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
09. sep.