Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Uz odgovore na sledećih nekoliko pitanja saznaćete da li imate netoleranciju na ugljene hidrate. 1. Da li dobijate višak kilograma? 2. Da li se često osećate umorno, posebno posle obilnog obroka? 3....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Ako imate izbalansiranu ishranu i unosite vitamine, rizikujete da se predozirate, tvrdi Bigars....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa
16. nov.
Evo 6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa, kojih treba da se čuvate Imate neobičnu želju da jedete stvari koje nisu hrana Ako ste kao dete jeli pesak u paru, možda ste imali nedostatak gvožđa....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Kada birate kačkavalj, treba imati na umu nekoliko stvari. Ne kupujte kačkavalj koji je rupičast i težak....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Nije korisno jesti majonez ako imate povećanu kiselost želuca, alergiju na sirćetnu kiselinu i jaja. Majonez se takođe ne preporučuje deci mlađoj od pet godina....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Ako konzumirate avokado u velikim količinama, tada ćete imati uznemiren želudac. Ponekad to uzrokuje i iritaciju gastrointestinalnog trakta....
Da li se od soje dobijaju kilogrami?Da li se od soje dobijaju kilogrami?
08. avgust
Namirnice na bazi soje obično su bogate proteinima, što ih čini pogodnim za gubitak težine. Hrana bogata proteinima ima visok termički efekat, što znači da ćete sagoreti masti i kalorije tokom varenja — više nego što...
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu. Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožuKako vam korijander pomaže da imate lepu kožu
01. jul
Pogledajte u galeriji kako da uz pomoć korijandera imate perfektnu kožu. page1. Korijander sa aloe verom Uzmite struk svežeg korijandera. Sameljite ga u pasatoru. Dodajte 2 kašike svežeg mleka i aloe vere....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...