Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Teleći jezik u maslacuTeleći jezik u maslacu
28. jun
Skuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće. Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk. Dodajte nasečeni jezik....
Aromatični teleći jezik u maslacuAromatični teleći jezik u maslacu
28. jun
Operite i dobro očistite teleći jezik. Skuvajte ga u slanoj vodi sa lovorovim listom. Istopite maslac u tiganju i dodajte jezik. Pržite oko 1-2 minuta, dodajte so, biber i kumin po ukusu da jezik primi arome....
Teleći jezik u ekspres loncuTeleći jezik u ekspres loncu
04. jul
Dobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri. Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber....
Teleći jezik u kiseloj pavlaciTeleći jezik u kiseloj pavlaci
15. nov.
Serviramo jezik sa prilogom po izboru, posut svežim začinima. Super retro recept - teleći jezik u kiseloj pavlaci....
Teleći jezik u belom sosuTeleći jezik u belom sosu
24. jul
Teleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber....
Teleći jezik na roštiljuTeleći jezik na roštilju
19. jul
Počinjemo da ređamo kriške telećeg jezika i pustimo da kratko porumene sa obe strane. Teleći jezik na roštilju je raskošno i ukusno predjelo - posebno sa sosom od senfa....
Teleći jezik sa sosomTeleći jezik sa sosom
26. april
Dodajte sok od limuna, isečene jezike i ostavite jelo da vri na tihoj vatri. Servirajte sa krompir pireom ili pirinčem....
Teleći jezik sa kačkavaljemTeleći jezik sa kačkavaljem
05. januar
Jezik skuvajte, oljuštite i ostavite ga da se ohladi. nasecite ga na tanke komade i dinstajte ga u maslacu. Posolite i dodajte biber po ukusu. Poređajte pripremljeni jezik u pleh i odozgo pospite narendani kačkavalj....
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
Ono obezbeđuje različite zdravstvene koristi. Za šta se koristi? Palmino ulje se koristi za kuvanje i dosta je često sretak dodatak u proizvodima koji se nude na tržištu....
Teleći jezik u sosu od vinaTeleći jezik u sosu od vina
19. jul
Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte 5 minuta - u mikrotalanoj na 100% , a zatim 40 minuta na 50%. Jezik izvadite iz posude. Kada se ohladi, ogulite i isecite na komade....
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Koristi fitinske kiseline U zavisnosti od okolnosti ne zaboravimo to da fitinska kiselina kao deo balansirane dijete ima niz koristi, putem kojih deluje na celokupno zdravlje organizma....
Savršen teleći jezik na maslacuSavršen teleći jezik na maslacu
17. avgust
Kada je jezik u tiganju skoro gotov, posipa se solju, biberom i prstohvatom aleve paprike. Jedite sa velikim zadovoljstvom ovaj savršeni teleći jezik na maslacu - zaista je ukusan!...
Pečen teleći jezik sa sirevimaPečen teleći jezik sa sirevima
15. april
Svinjski jezik je dosta masniji, zato ako korisite takav preporučujem da smanjite količinu sira. Prijatno!...
Teleći jezik sa pečurkma lisičarkamaTeleći jezik sa pečurkma lisičarkama
13. nov.
Teleći jezik skuvamo u posoljenoj vodi. Zatimga ogulimo i isečemo na komade ili na kriške. Luk i šargarepep propržimo u maslacu. Dodajemo prethodno skuvane pečurke (možete da koristite i pečurke)....
Svinjski jezik u đuvečariSvinjski jezik u đuvečari
08. okt.
Najbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike. Dok pripremite povrće, u isto vreme skuvajte i jezike. tako će sve biti gotovo u isto vreme....
Svinjski jezik u rerniSvinjski jezik u rerni
31. jul
Operemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo. Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
Teleći jezik i škembići na manastirski načinTeleći jezik i škembići na manastirski način
02. april
Ovaj recept je za sve koji vole škembe čorbu. Verujem da, ako je jednom probate, postaće vam omiljena, kao što je bio slučaj kod mene. Najvažnije je da nađete kvalitetne teleće škembiće i jezik i dobro da ih skuvate....
Da li je dobro jesti kestene?Da li je dobro jesti kestene?
04. januar
Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
Teleći jezik sa nadevom od pečurakaTeleći jezik sa nadevom od pečuraka
01. jun
U posoljenoj vodi kuvamo teleći jezik zajedno sa šargarepom, celerom i malo bibera. Kada omekša izvadi se i oljušti se dok je još vruć. U odvojenoj posudi izdinstamo isečene pečurke sa lukom....
Teleći jezik sa kačkavaljem iz rerneTeleći jezik sa kačkavaljem iz rerne
19. feb.
Nasečene teleće jezike poređati u odgovarajuću tavu, pa između njih staviti šampinjone. Po želji dodati kisele krastavčiće....
Teleći jezik u paradajz sosu sa krompir pireomTeleći jezik u paradajz sosu sa krompir pireom
10. maj
Servriajte teleći jezik u maslacu na podlozi od mekanog krompir pirea....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna? Koristi od slanine potiču iz činjenice da sadrži prirodne masti, pa nije toliko štetna koliko tvrde mitovi....
Svinjski jezik sa krompiromSvinjski jezik sa krompirom
01. jul
Stavljamo svinjski jezik u šerpu u posoljenu vodu da se kuva, zajedno sa lovorovim listom, pimetom i biberom u zrnu. Kad se skuva, operemo ga hladnom vodom, skidamo kožicu i isečemo na komadiće....
Teleći jezik sa sosom od pradajz pireaTeleći jezik sa sosom od pradajz pirea
07. april
Ostavlja se da se krčka oko sat. Nakon toga bujon se procedi i u njemu se razmuti paradajz pire. Ostavi se da provri. Jezik se oljušti i iseče na kriške. Dodaje se u sos. Dodaje se i biber....
Teleći jezik sa belim vinom i maslacemTeleći jezik sa belim vinom i maslacem
01. april
Teleći jezik stavite u ekspres lonac sa vodom, stavite provri i skinite penu odozgo. Stavite so, lovorov list i onda stavite poklopac na šerpu. Kuvajte oko 50 minuta i proveravajte da li je gotovo....