Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruPravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutru
15. avgust
Evo i pravilnog načina da pripremite toplu vodu sa limunom: Da bi izvukli sve koristi od tople vode sa limunom, uverite se da je limun bio natopljen u kipuću vodu najmanje pola sata....
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroDevet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro
25. maj
Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak: 1....
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
Najbolje bi bilo da pijete vodu sa limunom ujutru i pre jela, čak i pre nego što popijete kafu. Poželjno je to bude prva stvar koju uzimate, da bi efekat bio veći. Sačekajte neko vreme pre nego što doručkujete....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?
11. april
Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje? Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
20. sep.
Koliko često zaboravljmo da je čajnik već vreo duže vreme i da se voda u njemu ohladila, zato što mi ne možemo da se odvojimo od naše omiljene emisije ili serije? Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Da li je svež spanać koristan ili štetan?
02. april
Osobe, koje imaju predispozicije za pojavu kamena u bubregu, ne bi trebalo da konzumiraju svež spanać, ali dobra vest je da nema nikakvih problema za konzumaciju kada se on malo termički obradi. Stvaranje kemena u...
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Fitinska kiselina, još poznata i kao fitat, je sastavni deo omotača većine orašastih plodova, žitarica i mahunarki i služi kao osnovni oblik čuvanja fosfora u semenkama. Ona se često dodaje antihranljivim materijama zbog...
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
Palmino ulje je izuzetno rasprostrnjeno po celom svetu i njegova potrošnja nastavlja da narste. Međutim, pojavljuju se rasprave o njegovom uticaju na ljudsko zdravlje. Neki tvrde da je palmino ulje zdravo, ali drugi navode...
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
Kada pijete maslinovo ulje na prazan stomak, ono će vam pomoći za: 1. Mršavljenje. Jedna kašika ovog ulja ujutru pomaže u borbi sa suvišnim kilogramima. 2....
Koju vodu treba da pijemo?Koju vodu treba da pijemo?
29. jun
Da vidimo karakteristike različitih vrsta vode koje najčešće pijemo, kako bismo se informisali i napravili što korisniji izbor za nas....
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Ostim toga, u brzoj hrani se pravi na stotine porcija sa jednim te istim uljem koje je kancerogeno....
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Zeleni čaj se pije kada imate potrebu da se ojačate, a takođe i ako želite da smršate i da se radujete somot mekoj koži....
Pijte vodu po rasporedu da biste smršaliPijte vodu po rasporedu da biste smršali
13. maj
Prema Japancima, najkorisnije je piti toplu vodu sa dodatkom soka od limuna....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Kako smršati uz bundevu Doručak od bundeve Doručak se može sastojati od salate od bundeve sa limunovim sokom ili pireom od bundeve. U salatu se može dodati ananas ili šargarepa. Čaj je pogodan za piće....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...