Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Da li je avokado koristan?Pomaže telu da apsorbuje korisne supstance
Neke korisne supstance kao što su vitamini i antioksidansi su rastvorljive u mastima, što znači da se moraju uzimati sa mastima da bi se pravilno apsorbovale....
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado može da se jede i sirov, a za bolji ukus možete dodati prstohvat soli i bibera. Takođe može da se doda i u salate....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Jedna od ozbiljnijih nuspojava avokada je to što može da ošteti zdravlje jetre. Ako patite od narušene funkcije jetre, da biste izbegli neželjene efekte od avokada, prestanite da jedete ovo voće....
19. okt.
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
28. avgust
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Konzumacija girica i sardina zahteva pravilnu i osmišljenu upotrebu, ne samo u pogledu učestalosti već i kao kombinaciju sa drugim proizvodima....
15. nov.
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje?
Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...
11. april
6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!Avokado je takođe veoma pogodan za salate sa piletinom, jajima ili ribom.
Supe od avokada
Avokado pravi sjajne letnje hladne supe....
13. maj
Pečeni avokado sa jajetomIsečemo avokado na polovine i sklonimo koru.
Posipamo začinima. Razbijemo po jedno jaje u svaku polovinu.
Pečemo dok jaje ne bude gotovo oko 15 minuta na 200 stepeni....
01. feb.
Avokado sa kiselom pavlakomBeli luk treba da ispečete sa svih strana. Oljuštite avokado i ispasirajte ga u posudi.
Dodajte semenke, sok od limete i začine. Oljuštite i izgnječite beli luk i dodajte ga u smesu....
18. sep.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Da li se jede koštica avokada?Avokado je izuzetno korisno voće koje organizmu daje mnogo vitamina, minerala i nezasićenih masnih kiselina.
Ne znaju mnogi da se ustvari koštica avokada može opredeliti kao super hrana....
07. mart
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
08. jun
Kako pravilno da skuvamo špagete?Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila;
9....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
18. januar
Pečeni avokado sa plavim siromPečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ne više od 15 minuta, da punjeni avokado ne izgubi korisne masnoća nakon termičke obrade....
15. mart
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto kao da perete zube i da jedete redovno povrće, znači da niste jedini....
16. feb.