Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Kako se konzervira patlidžan?Najpopularniji način očuvanja patlidžana je u obliku biljnog kavijara ili paštete.
Za konzervaciju gotovih jela od patlidžana možete koristiti kuvano, prženo, pečeno i dinstano povrće....
07. mart
Pravila kod kuvanja pasuljaPasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam....
16. okt.
Da li se deblja od pirinča?Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
21. dec.
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja.
Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
28. jul
Kako se ljušti patlidžan?Konzumiranje kore patlidžana smanjuje rizik od razvoja psihičkih oboljenja.
Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre....
19. jun
Kako se lako ljušti jabuka?Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku....
21. april
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Kako da se hranimo kod dijarejeMožda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore.
1. Banane...
20. maj
Kako da se hranimo kod kolitisa?Može se uključiti u ishranu sveža riba pravilno kuvana na pari ili kuvana.
Povrće se koristi isključivo u obliku bujona. Među pićima, pogodni su čaj, posebno zeleni čaj, mineralna voda....
22. mart
Kako da se hranimo kod anemije?Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca.
Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...
20. mart
Kako da se hranimo kod gastritisaUmesto toga, treba je pripremiti kuvanjem, dinstanjem i pečenjem.
Dobro žvakanje hrane - pravilno je dobro žvakati hranu....
15. mart
Pravila kod kuvanja na pariPostoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari.
Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
05. feb.
Ljute papričice bez kuvanja u tegliPoređajte prethodno oprane paprike u tegle.
U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli.
Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem.
Tegle sa ljutim papričicama...
17. avgust
1
Kako da se hranimo kod insulinske rezistencijePromena načina ishrane može igrati ključnu ulogu u upravljanju brojnim zdravstvenim stanjima, kao i u lečenju i prevenciji mnogih bolesti. Ovo se takođe odnosi na ishranu kod insulinske rezistencije.
Ova vrsta ishrane...
18. dec.
Da li se goji od fruktoze u voću?Danas ih možete naći ne samo u slatkišima, nego i u sosevima ili kuvanim jelima koji se prodaju u supermarketu. Mi smo stalno izloženi delovanju prostih šećera, što je najkraći put da smo zavisni od njih....
30. jun
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaTegle se ne kuvaju.
Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta.
Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
08. avgust
Slanina kuvana u rasoluOstavljamo 4 sata da odstoji.
Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri na umerenoj vatri, kuvamo sat vremena.
Ostavljamo da se ohladi u marinadi, ocedimo, osušimo i okačimo komade na suvo i hladno mesto....
30. nov.
Treba li ljuštiti koru jabuka?U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti....
26. nov.
PatlidžanKuvanje patlidžana
- Kad sečete patlidžan koristite nož od nerđajućeg čelika, jer će upotreba onog od običnog čelika dovesti do tamnjena noža.
- Prvo operite patlidžan, a posle mu odsecite krajeve....
23. jun
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se....
15. avgust
Jujuba kuvana u šećernom sirupuNeka vri na tihoj vatri pola sata, ali ne zaboravite da mešate s vremena na vreme.
Nakon toga ostavite voće da se ohladi u sirupu i videćete da će upiti svu tečnost....
29. januar