Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako tražite vegansku zamenu za pavlaku - probajte kokosovu pavlaku ili samo kokosovo mleko. Ako posudu kokosovog mleka duže ostavite u ormanu, smesa će se iznutra raslojiti i dobićete kokosovu pavlaku....
PavlakaPavlaka
14. jul
Vrste pavlake U kiselu pavlaku spada i Krem freš (Creme fraiche). Tečna pavlaka može da bude, mlečna tečna pavlaka, tečna pavlaka na biljnoj osnovi, slatka tečna pavlaka, pavlaka za kuvanje....
Čime može da se zameni kisela pavlaka?Čime može da se zameni kisela pavlaka?
03. maj
Ponekada, na vašu sreću, ove namirnice mogu da se zamene. Jedna od tih namirnica je kisela pavlaka....
Kako se tačno muti tečna pavlaka?Kako se tačno muti tečna pavlaka?
08. maj
Mlaka pavlaka prilikom mućenja odvaja masnoću i surutku i ne može da se popravi. Odaberite onu sa višim sadržajem masti. Tečnu pavlaku mutite mikserom....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Tako se jedno vreme dobijala pavlaka. Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima....
Domaća kokosova pavlakaDomaća kokosova pavlaka
12. mart
Uopšte nije tečko napraviti domaću kokosovu pavlaku ukoliko imate konzervu kokosovog mleka. Ostavljamo konzervu u frižideru na minimum 12 sati i skidamo pavlaku koja se formirala na površini....
Čizkejk čokoladna pavlakaČizkejk čokoladna pavlaka
14. okt.
Zagrejte pavlaku i dodajte čokoladu. Prelijte odozgo i stavite čizkejk u frižider na sat vremena. Prijatno uz moj čizkejk čokoladna pavlaka!...
Jednostavna domaća pavlakaJednostavna domaća pavlaka
11. okt.
Može da se koristi kao dodatak nekim jelima, nije za ukrašavanje torti i dr....
Veganska kisela pavlakaVeganska kisela pavlaka
31. mart
Prebacite vekansku kiselu pavlaku u posudu i čuvajte u frižideru do nedelju dana. Ova veganska kisela pavlaka je idealna za garniranje takosa, pečenog krompira ili nečeg drugog, što zahteva dozu kisele pavlake....
Čokoladna umućena pavlakaČokoladna umućena pavlaka
13. maj
Nastvite da mutite još 5 minuta. Čokoladna mućena pavlaka je gotova. Možete da servirate čokoladnu umućenu pavlaku u desertnim posudicama ili da je iskoristite za torte i kolače....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Unos vitamina nije zamena za zdravu ishranu, tvrdi Alana Bigars, asistent na kliničkoj medicini Ilionos Univerziteta u Čikagu....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Kisela pavlaka pripremljena sa tečnom pavlakom i sokom od limuna. Potrebni sastojci: 250 ml tečne pavlake od 35 %, 3 supene kašike soka od limuna....
Ima li i koje su zamene za maskarpone?Ima li i koje su zamene za maskarpone?
07. okt.
Jedina mana upotrebe kisele pavlake kao zamene za maskarpone je ta što pavlaka ima u proseku 3 dana kraći rok trajanja od mekog sira....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac se pravi od fermentisane ili sveže umućene pavlake ili od mleka. To je mlečni proizvod koji ima visok sadržaj zasićenih masti. Prednosti maslaca su što on ima prirodno poreklo....
Tečna čokoladaTečna čokolada
11. sep.
U tankom mlazu se sipa sirup, uz energično mešanje, da se ne stvore grudve. Smesa se sipa u čaše i stavlja se u frižider. Beleška: Ako je čokolada retka stavlja se još mleka u prahu....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin se može koristit kao stabilizator i sredstvo za zgušćavanje u namirnicama kao što je sladoled, džem, kiselo mleko, pavlaka, sir, margarin, on se koristi i u hrani sa smanjenjenim sadržajem masti, da se...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Mišljenja idu do krajnosti, neki je definišu kao zdrav sastojak i korisnu zamenu za tradicionalnu šećer. Po mišljenju drugih konzumiranje stevije je rizik po zdravlje. Zna se da je stevija 300 puta slađa od šećera....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
I još jedna prednost avokada - može da se koristi kao zamena za maslac - bilo da je to za mazanje ili za pečenje....