Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Domaći kečap sa senfomSmesa se ostavlja da se ohladi i nakon toga se sipa u tegle ili boce. Steriliše se 20 minuta....
11. sep.
Domaći kečap od cvekleDok je još vruć, sipajte ukusni domaći kečap u suve tegle, dobro zatvorite i nakon što se ohlade - čuvajte na hladnom mestu. Konzumirajte sveže (može da traje oko 1 mesec u frižideru)....
02. jun
Domaći kečap sa svežim paradajzomSklonite kečap sa vatre i napunite tegle. Sterilizujte 10 minuta nakon ključanja....
15. feb.
Brz domaći kečap sa korijanderomNa kraju skidamo sa vatre, sačekamo da se ohladi oko 15 minuta i pasiramo.
Kečap odgovara za prženi krompir, pice, špagete itd....
16. dec.
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Domaći kečapProkuvati još malo dok se ne počne da se zgušnjava. Vruće sipati u manje teglice. Zatvoriti dobro i okrenuti naopako. Ostaviti tako da se ohladi.
Domaći kečap čuvati na hladnom i mračnom mestu....
02. feb.
Da napravimo domaću slaninuAli da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
14. feb.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Aromatičan domaći kečapStavljamo smesu na vatru da provri.
Kad voda ispari, dodajemo sitno izrendan luk, ren i začine.
Kuvamo smesu dok se ne zgusne, mešamo neprestano....
31. avgust
Domaći kečap PikantBlanširajte paradajz na kratko, da biste ga lakše oljuštili. Nakon toga odstranite semenke i sameljite paradajz kako bi dobili čisti sok od paradajza....
24. avgust
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Domaći kečap prema originalnom receptuParadajz sameljite i očistite od ljuspi i semenki.
Kuvajte paradajz i narendani luk u dubokoj posudi do željene gustine.
30 minuta pre nego skinete paradajz sa vatre, dodajte mu začine.
Sipajte u tegle ili staklene...
21. avgust
Kečap sa cimetomOljuštite paradajz i sameljite ga. Procedite ga od semenki i kuvajte dok se ne zgusne.
Dodajte ostale sastojke i sipajte u flaše sa širokim grlom. Sterilišite 10 minuta....
20. sep.
Kečap sa lukomSipajte ohlađeni kečap u male tegle, zatvorite i sterilišite 15-20 minuta....
30. avgust
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar