Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Domaći kečap sa senfomDomaći kečap sa senfom
11. sep.
Smesa se ostavlja da se ohladi i nakon toga se sipa u tegle ili boce. Steriliše se 20 minuta....
Domaći kečap od cvekleDomaći kečap od cvekle
02. jun
Dok je još vruć, sipajte ukusni domaći kečap u suve tegle, dobro zatvorite i nakon što se ohlade - čuvajte na hladnom mestu. Konzumirajte sveže (može da traje oko 1 mesec u frižideru)....
Domaći kečap sa svežim paradajzomDomaći kečap sa svežim paradajzom
15. feb.
Sklonite kečap sa vatre i napunite tegle. Sterilizujte 10 minuta nakon ključanja....
Brz domaći kečap sa korijanderomBrz domaći kečap sa korijanderom
16. dec.
Na kraju skidamo sa vatre, sačekamo da se ohladi oko 15 minuta i pasiramo. Kečap odgovara za prženi krompir, pice, špagete itd....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Domaći kečapDomaći kečap
02. feb.
Prokuvati još malo dok se ne počne da se zgušnjava. Vruće sipati u manje teglice. Zatvoriti dobro i okrenuti naopako. Ostaviti tako da se ohladi. Domaći kečap čuvati na hladnom i mračnom mestu....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Aromatičan domaći kečapAromatičan domaći kečap
31. avgust
Stavljamo smesu na vatru da provri. Kad voda ispari, dodajemo sitno izrendan luk, ren i začine. Kuvamo smesu dok se ne zgusne, mešamo neprestano....
Domaći kečap PikantDomaći kečap Pikant
24. avgust
Blanširajte paradajz na kratko, da biste ga lakše oljuštili. Nakon toga odstranite semenke i sameljite paradajz kako bi dobili čisti sok od paradajza....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Domaći kečap prema originalnom receptuDomaći kečap prema originalnom receptu
21. avgust
Paradajz sameljite i očistite od ljuspi i semenki. Kuvajte paradajz i narendani luk u dubokoj posudi do željene gustine. 30 minuta pre nego skinete paradajz sa vatre, dodajte mu začine. Sipajte u tegle ili staklene...
Kečap sa cimetomKečap sa cimetom
20. sep.
Oljuštite paradajz i sameljite ga. Procedite ga od semenki i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte ostale sastojke i sipajte u flaše sa širokim grlom. Sterilišite 10 minuta....
Kečap sa lukomKečap sa lukom
30. avgust
Sipajte ohlađeni kečap u male tegle, zatvorite i sterilišite 15-20 minuta....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....